Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 лютого 2024, 19:50
4628
29

Початок нового етапу зборів. Динамо розібралось із Лієпаєю

Команда Олександра Шовковського перемогла, не дивлячись на гол-шедевр від опонентів

| Оновлено 08 лютого 2024, 19:50
4628
29
Початок нового етапу зборів. Динамо розібралось із Лієпаєю
ФК Динамо Київ

Київське «Динамо» в поточній кампанії пропустило осінню частину єврокубків, тож перед початком другої частини в сезону в нього не було потреби форсувати підготовку на зимових зборах у Туреччині. Саме тому «біло-сині» запланували собі аж два повноцінних етапи підготовки, останній із яких мав охопити заключний тиждень перебування в відносно теплій, як для цієї пори року, країні.

Своєрідною особливістю цього етапу підготовки для столичного колективу було те, що йому потрібно було довести власним уболівальникам, що певні невдачі в трьох із чотирьох контрольних матчах до цього були виключно наслідками надмірного навантаження під час тренувань, а не черговим проявом проблем у системній роботі. І оскільки це був перший повноцінний збір під керівництвом Олександра Шовковського, то й для тренера «Динамо» навіть матч проти скромної латвійської «Лієпаї» з п’ятого рядка минулорічної внутрішньої першості був певним викликом.

Звісно, суперник був достатньо цікавим, бо фактично нещодавно почав збирати свій актуальний склад, тому про зіграність говорити не було сенсу. Це, із одного боку, дуже дошкуляло латвійській команді, а з іншого був шанс захопити киян зненацька. Чого, утім, так і не сталось.

«Динамо» одразу почало потужно в атаці, тож у нас не виникали питання щодо того, хто буде вести гру. Удалось забити швидкий м’яч зусиллями Царенко на восьмій хвилині, після чого контролювати темп стало ще простіше. У столичного колективу виходило в атаці, якщо не все, то майже все, тоді як опоненти, у кращому випадку, відводили м’яч від власних володінь до центральної лінії. А далі? Далі все поверталось назад до наступальної фази «біло-синіх».

У такому ритмі ми існували 18 хвилин, після чого той-таки Царенко не дограв боротьбу на лівому фланзі чужої половини й не повернувся назад до захисту, тоді як Фае не тільки розігнав контратаку, а й віддав гольовий пас на Каїрмані до штрафного.

Проте святкування «Лієпаї» тривало недовго, бо команда знову провалилась у позиційній грі й Дячук ударом головою під поперечину завершив навіс Андрієвського з кутового на лівому фланзі вже за кілька миттєвостей. А потім узагалі сталась рідкісна подія – забив Супряга. Ну то й що, що просто добив у сітку порожніх воріт відскок від голкіпера, якого не зміг до цього переграти Беніто? Це той випадок, коли потрібен саме факт забитого м’яча.

Але суперники знайшли не просто відповідь на цей гол, а дійсно розкішний дальній постріл Сілагадзе, який трошки підбив упевненість «Динамо» перед завісою першого тайму. Однак у тому то й справа, що тільки трошки, бо команда Шовковського повернулась до гри з ротацією й просто розбила суперників після перерви.

Відзначились кияни двічі – на початку та посеред тайму, коли Караваєв та Ванат просто доїдали атаки, які були повноцінно гольовими. Не сподобалась, хіба що, поведінка «Динамо» в захисті після цього, бо суперники почали пресингувати й не завжди цьому чинився належний опір. А ще була втрата концентрації й, можливо, від того пошкодження на рівному місці.

Наступний товариський матч київське «Динамо» проведе проти північномакедонської «Шкендії» вже завтра, 9 лютого. Ось тільки з часом цієї події українська команда ще не визначилась.

Товариський матч.

«Динамо» Київ – «Лієпая» - 5:2

Голи: Царенко, 8, Дячук, 22, Супряга, 35, Караваєв, 49, Ванат, 66 – Каїрмані, 18, Сілагадзе, 43

Попередження: Шапаренко, 83 – Куция, 38, Діуф, 52, Ба, 54

«Динамо» Київ: Нещерет (Моргун, 46) – Дубінчак (Вівчаренко, 63), Біловар (Попов, 56), Сирота (Малиш, 63), Дячук – Шепелєв (Шапаренко, 46), Андрієвський (Бражко, 63) – Беніто (Кабаєв, 63), Царенко (Буяльський, 46), Караваєв (Волошин, 63) – Супряга (Ванат, 63).

«Лієпая»: Лазаревс – Л. Фае, Пацация, Улдрікіс, Чернозуб – Фалс, Куция, Діуф, Сілагадзе – Каїрмані – Ба.

Стадіон: «Arcadia Sport Complex» (Белек, Туреччина).

ДИНАМО КИЇВ - ЛІЄПАЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 1
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Чорноморець – Шахтар. Стали відомі стартові склади
Футбол | 01 травня 2024, 11:49 0
Чорноморець – Шахтар. Стали відомі стартові склади

Перенесений матч 12-го туру УПЛ розпочнеться о 13:00

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Роботи ще дуже багато. Звісно, могли ще забивати, але гра в захисті не подобається, але зіграли краще ніж матчі першої частини зборів. Будемо сподіватися, що з кожним днем, кожним матчем гра динамівців буде тільки покращуватися. Київ - вперед!!
FunnyCat_____
я уж устал писать про ЦЗ, Суркис просто издевается над командой и болельщиками 
пусть не забудет закинуть пару копеек цыганыку чтобы тот потом неделю рассказывал, как СаШо доволен составом!!
П.С. Царенко, Супряга надеюсь весной составят серьезную конкуренцию основе на своих позициях!
Умник
Шапаренко мозг этой команды. Надеюсь наберет. Сборной такой игрок нужен.
Переводы, открытия,  пасы. 
DK1961
Что то я пропустил а Кого Sheva19 еще не облил грязью в Динамо
на заработанные деньги за слив своего... на все ветки Спорт уа?
Dmytro11q
От питання. Бути чи не бути. Зливати нашим клубам свої ігри, щоб "Д"(К) вчергове ганьбилося на кваліфікації до ЛК з такою грою чи ні? Бо Україна і так в рейтингу УЄФА вже не п'ятнадцята, а може з такими ганебними та гідними поразками вже на стадії кваліфікації від "Д"(К) взагалі стати двадцять п'ятою, наприклад. Або сороковою. 
І все ж таки цікаво було б подивитися на "Д"(К) в Першій лізі. Бо поточна позиція "Д"(К) в УПЛ - занадто великий аванс. Ще й з тренером без досвіду. В нього хоч ліцензія є? Чи це так, по динамівськи-сімейному)?
Dmytro11q
Гарно дали діточкам побавитись). Бо швидше за все, згодом, тільки у товариських зустрічах з латвійськими або румунськими клубами і будуть вигравати). 
Така собі, звісно, репетиція гідно програвати майбутні офіційні ігри, але і так якось воно буде. Усі все побачили та багато чого зрозуміли.
Sheva19
Что то я пропустил а Кого Суркис на усиление состава купил на заработанные деньги за Лигу Конференций?
Лига конференций без динамо
Молодцы хорошо сыграли опзжшники  с ноунеймом из Латвии,видно что стали очень сильными хорошо потренировались и в новом сезоне  с такой вкусной игрой  должны пройти квалификацию Лке