Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 лютого 2024, 23:25
969
0

Ярно ДЕ ВЛІСХАУЕР: «Лассіна Траоре набере форму до кінця сезону»

Тренер з фізпідготовки «Шахтаря» розповів про враження від перших зборів

| Оновлено 05 лютого 2024, 23:25
969
0
Ярно ДЕ ВЛІСХАУЕР: «Лассіна Траоре набере форму до кінця сезону»
ФК Шахтар Донецьк. Ярно Де Влісхауер

Тренер із фізпідготовки «Шахтаря» Ярно Де Влісхауер розповів про враження від перших тижнів зборів.

– Ви працюєте з Траоре, який наразі перебуває на останньому етапі відновлення. Як прокоментуєте цей процес і коли ми зможемо побачити його на полі?

– Лассіна вже мав дві серйозні травми протягом останніх півтора сезону, тож нам слід бути обачними. Але наразі в нього все чудово, він ідеально проходить підготовку, виконує те, чого ми від нього вимагаємо. Щодня працюємо по три-чотири години з великою інтенсивністю. Сподіваюся, доведемо його до потрібних кондицій за чотири-п’ять тижнів. Зараз ми намагаємося цього досягти, але ніколи не можна знати заздалегідь. Він чудово справляється, я вражений його рівнем і професіоналізмом у психологічному й фізичному плані. Робимо великі кроки, щоб Лассіна набрав форму до кінця сезону. Намагатимемося зробити важливу справу для клубу.

– Ви грали і працювали в чемпіонаті Бельгії. Що можете сказати про різницю між українським та бельгійським футболом, якими є головні відмінності?

– Що стосується індивідуальних якостей, вони, безумовно, кращі. Багато молодих бельгійських гравців розпочинають у Бельгії та намагаються на наступному етапі вийти на інший європейський турнір, як і «Шахтар». У Бельгії багато молодих футболістів, у «Шахтарі» теж чимало молодих гравців із великим потенціалом. Вважаю, це крок уперед для великого клубу, але інтенсивність, безумовно, є найбільшою відмінністю. Це те, що я побачив протягом перших десяти днів. Чекаю на єврокубкові матчі, та, на мою думку, головною відмінністю є інтенсивність. Якість пасу, ухвалення рішень, фізичні показники, безумовно, на вищому рівні, ніж у Бельгії.

– Яким є план команди на цих зборах?

– Маємо чотири тижні тренувальних зборів у Туреччині. Тренер хоче, щоб заняття проходили з високою інтенсивністю. Це відрізняється від того, що було раніше, тому ми маємо впевнитися, що кожен футболіст може грати з максимальною інтенсивністю, і це означає, що ми, тренери із фізпідготовки, повинні тренувати м’язи й працювати над фізичною формою гравців – це ті речі, які нам слід підготувати до матчів Ліги Європи, де рівень інтенсивності є вищим. Тренуємося двічі майже щодня, що свідчить про високі навантаження. Тож тренери з фізпідготовки повинні працювати над відновленням, розтягуванням, щоб запобігти травмам і щоб футболісти могли демонструвати високу інтенсивність, якої вимагає тренер, аби грати й досягати потрібних нам результатів.

– Ви дуже позитивна людина. Який маєте життєвий принцип?

– Незважаючи на те, яку роботу ви виконуєте, хоч це й важливо для тренера з фізпідготовки, головне – привносити позитивні емоції. Якщо гравець на початку дня, навіть під час сніданку бачить, що ви ділитесь енергією та позитивом, для нього це вже гарний старт. Зазвичай футболісти розпочинають день з нами – із занять тут, у тренажерному залі, щоб прокинутися, зарядитись енергією та позитивними емоціями. Для гравців це завжди найкращий варіант – почати тренування енергійно, що є нашою роботою. Ми повинні привносити позитив, але це також є особливістю мого характеру, тож я роблю це охоче.

– Ми маємо дуже позитивних та активних уболівальників. Можливо, бажаєте щось їм сказати?

– Вірю, що я маю позитивний вплив і ми однозначно можемо досягти гарного результату стосовно фізичної форми й техніки. І, на мою думку, ми на правильному шляху, щоб дійти до кінця сезону з великими досягненнями. Я справді в це вірю. І після десяти днів тут уже бачу гарні ознаки, що можуть привести до чудових результатів.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 07:00 0
Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.