Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 лютого 2024, 23:24
521
2

Ярно ДЕ ВЛІСХАУЕР: «Шахтар – це сім'я, де працює чимало хороших людей»

Тренер з фізпідготовки «Шахтаря» розповів про свою роль у тренерському штабі

| Оновлено 05 лютого 2024, 23:24
521
2
Ярно ДЕ ВЛІСХАУЕР: «Шахтар – це сім'я, де працює чимало хороших людей»
ФК Шахтар Донецьк. Ярно Де Влісхауер

Тренер із фізпідготовки «Шахтаря» Ярно Де Влісхауер розповів про свою роль у тренерському штабі та враження від перших тижнів зборів:

– Ярно, ви приєдналися до тренерського штабу «Шахтаря» на початку зборів. Які маєте перші враження від перебування в команді?

– Я чув про «Шахтар», що цей клуб – сім’я, де працює чимало хороших людей. Коли опинився тут, багато хто мене обійняв, привітався. Я відчув те, що відчував у попередньому клубі, й від першого дня згадав ті речі, що чув про «Шахтар», тож було дуже приємно.

– Як ви отримали пропозицію долучитися до «Шахтаря» і що стало ключовим фактором в ухваленні цього рішення?

– Безумовно, це великий клуб, який я знаю вже давно, – з бразильськими футболістами, чудовим стилем гри. У нього велика історія. Я слідкую за футболом з раннього віку, тому знаю «Шахтар» як справді великий клуб у Європі. Звісно, для мене серйозний виклик працювати тут і досягти чогось значного з командою. Гадаю, усі бельгійці знають «Шахтар», адже це дуже популярний клуб.

– Ви сказали, що «Шахтар» – великий клуб з великою історією. А які маєте асоціації з клубом?

– Повторюся, це родина. І це дуже приємно. Бачу, що команда є згуртованою: гравці, штаб – як велика сім’я. Вони люблять один одного, часто жартують і багато уваги приділяють тренуванням. Під час тренувань я бачу велику інтенсивність, концентрацію, футболісти прагнуть якомога більше працювати, і мені як тренерові з фізпідготовки це дуже подобається. Вони намагаються виконувати додаткові вправи індивідуально. Дуже приємно бачити великий клуб і великі амбіції. Після десяти днів перебування тут я побачив саме ті амбіції, що й очікував.

– Розкажіть про свої обов’язки.

– Вони майже ідентичні з тими, що я мав у Бельгії в клубі «Зюлте Варегем», – це все, що стосується фізичної підготовки. Рул Тамбер попросив мене приєднатися до «Шахтаря» і тренерів, які вже тут працюють, щоб підготувати фізичну структуру, вивести гравців на максимально високий рівень інтенсивності, уникнути їхніх травм – це завдання номер один. А друге завдання – забезпечити більш високий результат. Отже, не допускати травмування гравців – це перше, а друге – допомагати їм щоразу ставати краще. Звісно, ми намагаємося домогтися того, щоб ніхто у складі не мав ушкоджень, іноді це можливо, іноді – ні. Але ми прагнемо цього досягти і вдосконалити футболістів, щоб підготувати їх фізично й психологічно, що є додатковим викликом для мене як для тренера з фізпідготовки.

– А що ви можете сказати про рівень фізичного стану футболістів?

– Чемпіонат у Бельгії є також досить складним фізично, але тут я спостерігаю дуже високу інтенсивність і якість. Ці два фактори й роблять «Шахтар» видатним клубом, а команду – значною і сильною з точки зору якостей та фізичної форми. Рівень можна порівнювати з тим, що був у Бельгії, проте тут є додаткова інтенсивність і якості.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 21
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.