Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 лютого 2024, 23:04
457
0

Бабенко: «Максимов давав навантаження гнучко. Були експерименти у тактиці»

Один із ключових гравців «Дніпра-1» розповів про збори в Туреччині

| Оновлено 05 лютого 2024, 23:04
457
0
Бабенко: «Максимов давав навантаження гнучко. Були експерименти у тактиці»
СК Дніпро-1. Руслан Бабенко

Один з ключових гравців «Дніпра-1» Руслан Бабенко розповів про навчально-тренувальні збори у Туреччині.

– Руслане, буквально за декілька годин тренування, розпочинається другий збір. Вдалося за вихідні трохи перевести подих, перемкнутися на нові емоції?

– Так, відпочили пару днів і готові до другого збору. Головне, щоб усі були здоровими, адже в нас є декілька травм. І будемо у доброму гуморі готуватися до другої частини сезону.

– Які загалом твої враження від збору?

– Перша частина зборів завжди має підготовчу спрямованість. І тренер сказав, що на результати у матчах поки не зважає. Головним є набрати фізичні кондиції, пригадати певні зв’язки на полі. Тим більше, що деякі ігри проводили з експериментами у тактиці. У кожного тренера своє бачення, а футболіст має пристосовуватися до того, що йому пропонують. Тож, у плані роботи все нормально, і хочеться якнайшвидшого початку офіційних матчів.

– Ти – досвідчений футболіст, якого, напевно, мало чим можна здивувати. Тим не менш, щось нове було для тебе на зборах? Той же пісок або, може, якісь інші речі?

– Раніше я дійсно не стикався з тим, щоб проводити достатню кількість часу на піску. Виконував те, що вимагали. При цьому Юрій Максимов підходив до навантажень гнучко. Одразу сказав, щоб ті, у кого є проблеми з роботою на такому покритті, заміняли пісок іншими вправами. Усі хлопці – професіонали, знають, як треба готуватись до тренувань, що робити для профілактики травм. За будь-якого тренера футболіст має бути готовий фізично, все сприймати. А особисто мені ще здається дуже важливим, коли перебуваєш далеко від родини і накопичується втома, тримати позитивний настрій, посміхатися та намагатися витискати із себе максимум.

– Умовами на зборі задоволений?

– Так, все добре, умови для роботи хороші. Тим більше у нас підібралася зараз дуже хороша команда: багато талановитих гравців, непогана молодь. Сподіваюсь, що в нас вийде й надалі триматися усім разом, вигравати та ставити високі завдання. Зрозуміло, ще зарано щось загадувати, але дуже хочеться перебувати й надалі нагорі турнірної таблиці. Можливо, навіть добре, що ми закінчили перше коло не на першому, а на другому місці. Коли були першими, почалося багато розмов навколо… А так, нічого, будемо спокійно готуватися від гри до гри.

– Ти згадав молодих гравців. Хороші хлопці?

– Вони молодці, що професійно ставляться до справи, усі зібрані, серйозно налаштовані. Коли поруч є гравці національної збірної, тренуватися є щастям. У таких умовах молодь зростатиме швидше. Хочеться, щоб вони прогресували. Зараз набагато легше влитися до першої команди: ми їх підтримуємо, намагаємось зробити все, щоб вони скоріше інтегрувалися до команди.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 152
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.