Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
|
11008
3

Костюк розповіла про вплив жереба, згадавши суперниць Радукану на US Open

Українська тенісистка впевнена, що кожен турнір Grand Slam унікальний

Костюк розповіла про вплив жереба, згадавши суперниць Радукану на US Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк на пресконференції після перемоги в четвертому раунді Відкритого чемпіонату Австралії розповіла, яку роль в успіху на турнірі відіграють різні чинники, що не залежать від спортсмена.

- Коко Гофф говорила на початку турніру, що нещодавно, особливо в Нью-Йорку, вона зрозуміла, що різниця між перемогою на турнірі Grand Slam і неперемогою на турнірі Grand Slam не така вже й велика. Не обов'язково грати на повну котушку протягом семи матчів. Чи важко пробитися так далеко, чи в кінцевому підсумку все простіше?
- Кожен день, кожен «слем» і кожен турнір настільки унікальний і неповторний. Ми граємо в різних умовах, різними м'ячами, всі суперники різні. Усе по-різному. Я думаю, багато що залежить від ситуації.

У когось може бути дуже легке жеребкування, а в когось – дуже складне. У мене є найпростіший приклад, коли Лейла Фернандес і Емма Радукану грали у фіналі (US Open 2021 – ред), який жереб був у Лейли та який в Емми. Емма, не в образу, але Лейла дійсно грала матч всього життя на кожній стадії.

Це залежить від ситуації. Я думаю, є гравці, які виграли турнір Grand Slam, і вони такі: «Вау, я не думаю, що коли-небудь зможу відновитися після цього фізично й емоційно». А є гравці, які кажуть: «О, все було добре, я можу зробити це знову». Я думаю, це так унікально. Хотіла б я випробувати це на собі, щоб дати вам правильну відповідь, але я працюю над цим.

Перші три матчі, які я провела, були дуже складними. Перший раунд завжди трохи хиткий, але два інших поєдинки були справді серйозними і дуже важкими. Сьогодні, наприклад, мені було набагато легше. Я подумала: «О, добре, заслужила».

Попереду ще три матчі, подивимося. Можливо, за тиждень я сидітиму тут і говоритиму: «О, знаєте, це було не так вже й складно. Насправді це було легко», – сказала Костюк.

Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
uausa
Твої слава, Марто, та й Богові в вуха..
Muskrat2
Філософська туфта для вболівальників в коротких штанцях. От в Іги інтерв'ю значно цікавіші, є про елементи гри, а Марта боїться видати секрети. 
alex55
немного самоуверенно, посмотрим с Гофф что ты стОишь на самом деле. это сделать будет нелегко.