Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 20 сiчня 2024, 01:00
3156
2

Марта КОСТЮК: «Іноді я відчуваю, що трохи перегинаю палицю з емоціями»

Українка зізналася, що працює над собою, але контролювати всі емоції не в змозі

| Оновлено 20 сiчня 2024, 01:00
3156
2
Марта КОСТЮК: «Іноді я відчуваю, що трохи перегинаю палицю з емоціями»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк розповіла, чому вона так емоційно реагує на свої невдачі на корті.

«Усі люди різні. Рибакіна – неймовірно спокійний гравець, майже без емоцій. Я дуже емоційна людина. Не тільки на корті.

Мені здається, що зібрати всередині себе всі емоції, які в мене є, навряд чи вийде, тому що я просто вибухну в якийсь момент. Так, це може спрацювати на певний час, але потім усі ці емоції, які я ховала всередині, або призведуть до травми, або до психічного розладу, або до чогось іще. Це має свої наслідки.

Бувають моменти, коли я відчуваю, що трохи перегинаю палицю. Я роблю помилки, як і всі люди на цій планеті. Єдине, що я намагаюся робити, – це вдосконалюватися. Я не маю на увазі, що приберу всі емоції і подивлюся, чи буду дуже добре виступати наступні два роки. Так не буде. Я не такий гравець.

Я намагаюся знайти правильний баланс між тим, щоб відпустити емоції, але якнайшвидше повернутися в гру, тому що це нормально. Мені не все одно, я хочу перемагати. Мені дуже дорогий цей спорт. Я віддаю не знаю, скільки відсотків свого життя цьому спорту відтоді, як мені було 4 або 5 років. Якщо я виграю цей матч, то, по-перше, у мене буде на 100 тисяч більше призових і на 100 очок більше. Звичайно, коли ти входиш у топ-10, у тебе є 5 000 очок, це не має значення. У тому становищі, в якому я перебуваю, це важливо, і це важливо для мене. Це те, заради чого я працюю.

Що зазвичай викликає найбільше розчарування на корті? Іноді я знаю, що я добре граю, але я все одно не виграю очко. Я засмучуюся, тому що мені здається, що я все зробила правильно, але нічого не вийшло. А іноді я знаю, що роблю щось неправильно, і тоді я теж злюся.

Іноді мені здається, що я в порядку, але мені потрібно випустити емоції назовні, щоб продовжувати. Я думаю, що у цього немає єдиної причини. У деякі дні їх буває менше, в якісь дні більше», – сказала Костюк.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleksandr Kelym
На жаль Марта не розуміє, що своїми спалахами емоцій наносить велику шкоду фізичному стану - повертатися у гру після вигуків та вибриків дуже важко..... А де тренер? Де команда? Мама там така як і Марта - довбонута, на жаль... З Марти топа не буде, бо топ як правило це володіння власними емоціями, звідси - стабільність результатів!