Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
|
38244
14

Марта КОСТЮК: «Досі не розумію, що ці гравці тут роблять»

Українська тенісистка – про представників країн-агресорів на Australian Open

Марта КОСТЮК: «Досі не розумію, що ці гравці тут роблять»
Getty Images/Global Images Ukraine

Українська тенісистка Марта Костюк на післяматчевій пресконференції після перемоги над Еліною Аванесян у третьому раунді Australian Open (2:6, 6:4, 6:4) прокоментувала результат матчу і зміну у ставленні до російсько-української війни з боку організаторів і журналістів.

- Сьогодні був дуже напружений матч. Вона була ближчою до перемоги, ніж я думала. Я дійсно вирвала перемогу з її рук. Дуже, дуже задоволена сьогоднішньою перемогою. Не думаю, що це мій найкращий виступ, але я думаю, що перемога важлива.

Я хотіла б грати сьогодні більш агресивно, але був тиск, тому що я не була аутсайдером, як у матчі проти Мертенс. Я не знала, чого очікувати. Надаю перевагу атакувальному тенісу і завжди працюю над агресивною грою, а не над оборонною, але я відчуваю, що є матчі, в яких потрібно просто вистояти і пройти далі. Дуже рада, що в мене є така можливість, бо раніше мені здавалося, що якщо я не граю достатньо агресивно, то це провал. Так діяти нелегко, тому що я точно не агресивна гравчиня, як Рибакіна чи всі ці біг-хіттери. Це просто не моя природна гра. Це не моя індивідуальність.

- Минулого року проходив великий збір коштів для України. Зараз я не думаю, що чув, щоб хтось вимовляв це слово. Як ви думаєте, люди в тенісі забули про війну?
- На жаль, так. Я поважаю журналістів, але є деякі, які мені справді не подобаються. Я думаю, що це був спосіб не те щоб скрасити ситуацію в Україні, а скоріше зробити так, щоб вона весь час була як екстрена новина. Їм потрібна драма. Їм потрібні були новини. Їм потрібен був весь цей накал пристрастей між гравцями. Війна все ще триває. Люди, як і раніше, гинуть щодня. Я досі не розумію, що всі ці гравці тут роблять.

Я розумію, що в кожного свої проблеми, і кожен зосереджений на своєму. Я думаю, що я тут для того, щоб постійно нагадувати всім, що це все ще триває, і це має бути зупинено. Це ненормально, що це відбувається. Уся моя сім'я зараз у Києві. Моя мама надсилає мені відео, коли над їхнім будинком пролітають ракети. Я дивлюся це. Для мене неймовірно, що це все ще триває, а минуло вже майже два роки. Мені здається, що Захід намагається все замовчати, поменше говорити про це, нічого не загострювати.

Але насправді, в тій реальності, в якій я живу, все дуже далеко від завершення. Останні два роки ми просто перебуваємо в режимі виживання. Люди зараз неймовірно пригнічені і втомилися. Я не відчуваю, що це скоро припиниться, і не відчуваю, що хтось щось із цим робить. Я просто відчуваю, що хтось отримує з цього величезну вигоду, а ми просто перебуваємо тут.

Я намагаюся робити все, що в моїх силах, змагаюся і намагаюся досягти успіху. Наприкінці дня я озираюся навколо, і мені здається, що все це не так вже й важливо. Це всього лише тенісний матч. Це всього лише тенісний турнір. А там, зовні, справжнє життя. Люди, про яких я забуваю.

Так, на жаль, це більше не екстрені новини, тому журналістам це нецікаво. Це не драма. Навіщо говорити про це, якщо немає драми?

Оцініть матеріал
(103)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк виграла в Китаї у нейтралки, яка зашифрувалася під Вірменію
Теніс | 08 жовтня 2024, 18:52 29
Костюк виграла в Китаї у нейтралки, яка зашифрувалася під Вірменію

У 1-му раунді турніру в Ухані українка у трьох сетах здолала Еліну Аванесян

Солідна сума. Стало відомо, скільки Майк Тайсон заробить за бій з Полом
Бокс | 08 жовтня 2024, 02:49 1
Солідна сума. Стало відомо, скільки Майк Тайсон заробить за бій з Полом

Очікується, що легендарний хевівейтер отримає за бій 20 мільйонів доларів

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Все правильно каже, причому багато років, на відміну від більшості інших наших тенісистів. Тобто, з адекватністю думок все в порядку. А емоції хоч трохи вгамувати не вдається. І тепер ще одна кацапка на шляху.
VolodymyrF
Здається уськіх якоюсь новою фармою підгодовують )
fedd1979
Дякую, Мартусю!
Muskrat2
Куколди платять величезні гроші рашистам. 
Sit Simurg
Наступна - супер-вискочка Тимофєєва !...
Дивись мені, Мартуся ) ,щоб знову не було того "комплексу фаворитки" .. )
AndiM
Хтось отримує від цього вигоду? Ммм, хто ж це може бути? Давайте логічно подумаємо і згадаємо , щєля кричав на стадіоні і майже в кожному своєму інтерв'ю, що це порох на посту президента заробляє на війні і не хоче заглянути в очі пуйлу. А тепер скандалів з розкрадання армії на сотні мільярдів під час повномасштабного вторгнення. І кто ж єта здєлал, хто зараз заробляє на війні щєля?
pawa
Ти, Марточко, справжня українка!
Андрій Шевченко
Дави кацапську гниду ! А "біг-хіттер" це людина з сильним ударом ?
Анатол Шиманськ
Березенька Костюк!