Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 19 сiчня 2024, 13:50
33984
76

Еліна може бути лише одна. Костюк вирвала перемогу у росіянки на Aus Open

Марта у трьох сетах обіграла Аванесян у 1/16 фіналу австралійського мейджора

| Оновлено 19 сiчня 2024, 13:50
33984
76
Еліна може бути лише одна. Костюк вирвала перемогу у росіянки на Aus Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) вийшла до 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 3-му раунді австралійського мейджору українка обіграла представницю країни 404 Еліну Аванесян (WTA 74) у трьох сетах за 2 години та 31 хвилину.

Australian Open 2024. 1/16 фіналу

Еліна Аванесян – Марта Костюк (Україна) [37] – 6:2, 4:6, 4:6

Марта вигравала в першому сеті з рахунком 2:0, проте не впоралася з емоціями і програла 7 геймів поспіль. У 3-му геймі другого сету українка зробила брейк і потрохи почала перевертати хід гри.

У 8-му геймі другої партії Марта не реалізувала 2 сетболи на прийомі, а в 9-му на своїй подачі зробила 3 подвійні помилки і подарувала шанси росіянці зачепитися за 2-й сет. Тим не менш, Костюк одразу ж зробила ребрейк із третього сет-пойнту та перевела зустріч до вирішальної третьої партії.

У третьому сеті Марта відразу ж зробила 2 брейки і повела 4:0, але Аванесян зуміла зрівняти рахунок. Українці все ж таки вдалося вирвати перемогу, взявши останні 2 гейми.

Це був перший очний поєдинок між Костюк та Аванесян.

Марта вперше в кар'єрі вийшла у 4-й раунд Відкритого чемпіонату Австралії та вдруге на турнірах серії Grand Slam. У 2021 році українка поступилася Ізі Свьонтек в 1/8 фіналу Ролан Гаррос.

У наступному раунді Костюк проведе поєдинок проти переможниці матчу Марія Тимофєєва (WTA 170) – Беатріс Хаддад Майя (Бразилія, WTA 12).

Раніше виступи на кортах Мельбурна завершила Леся Цуренко, яка розгромно програла Аріні Соболенко. На АО 2024 боротьбу продовжують ще дві українки: Еліна Світоліна (справжня Еліна, а не підробка з росії) та Даяна Ястремська. Вони зіграють свої матчі 1/16 фіналу 20 січня.

Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 76
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Посмотрел по диагонали что народ писал в течение матча.... Перепады эмоций, критика с руганью, это естественно. Но есть один персонаж с ником Александр Радченко, который переступил черту. Этот, по всей видимости, импотент просто генерирует злобу, оскорбления и хамство. Прошу админа забинить его на хрен.
introvert
Вимучила себе і всіх навколо себе. Під кінець вже дивився без емоцій, бо всі вигоріли. Але не страшно - Марта фонтанувала емоціями за десятьох.
Незібраність на початку матчів, коли помилки сипляться як з дірявого відра, давно перетворилася на хронічну хворобу Марти, але вкрутити самій собі прихованого бублика - це треба мати неабияку схильність до мазохізму. На щастя, зуміла взяти себе в руки (тут як ніколи доречна приказка "краще пізно, ніж ніколи"), бо комплекс жертви, який Марта сформувала у матчах з кацапками, знову замаячив перед очима. Хоча якби після серії нищівних поразок різним самсоновим, потаповим і кудерметовим Марта програла ще й якійсь аванесян, це був би вже навіть не комплекс, а якась потворна фобія. 
Та добре все, що добре закінчується. Просто вийшла традиційна розвага Марти: спочатку добровільно залізти у болото, потім власноруч витягнути себе звідти за волосся. Потім знову залізти, і знов витягнути. Правда, чи вистачить Марту з такими сумнівними тригодинними розвагами в кожній грі хоча б для проходу в чвертьфінал, не кажучи про щось більше, дуже сумніваюсь.
Словом, усіх з перемогою. Бережіть нерви, свої та чужі.
Александр Ад
і все рівно молодець!переборола себе!Помилок дуже багато,Дая в шоці,ії рекорд був під питанням.Давайте не будемо зварити Марту,а підтримуємо ії і побажаємо успіху в наступному матчі!
Kamon
За Цуренко обидно, она не заслуживает такого поражения , сложно будет остановить эту стероидную стерву
sv_2000
Жаль, Андреева дальше прошла да ещё с 1:5 в третьем сете.... Это женский теннис, ничего не попишешь. Вообще, немного сеянных осталось. Одна их них Хаддат достанется Марте скорее всего. Надеюсь, Марта настроится должным образом и даст ей бой. Тем более они уже играли недавно и и бой был равный, Марта из-за эмоций проиграла, хотя по ходу выглядела лучше.
Очень буду болеть за Анисимову, чтобы выбила бульбозавра. Тут я прежде всего за Элину волнуюсь... А то, дай бог, дойдёт до финала, а там будет это нечто, скормленное на комбикорме.... И будет очень трудно))) Стилистически, как я представляю Анисимову, она может это сделать.
Nostradamus
Ааааааааа!! Шо тільки шо Кіченок/Остапенко витворили! Камбечище!! 
Тай-брейк другого сета, програєм 3-6.. 3 матчболи у австралієк і їхні 2 подачі. І виграєм партію 10-8 ! 
Vlad Holl
З перемогою ! А от з такою кількістю балачок і кривлянь потрібно щось робити. Був колись Макінрой , той рота не закривав , але він був великим тенісистом і він був артистом , ти поки ,Марта , не те і не інше. Удачі в наступній зустрічі !
kollekciy
Марту з перемогою. В першому сеті в Марти пропав приціл, і відчувалася повна безнадія. Але в другому сеті, на щастя, частково повернулася хороша якість гри Марти, і діло пішло. В третьому сеті після 4:0 в Марти просто пропало везіння, хоча вона боролася в кожному геймі.
sv_2000
Жаль, не посмотрел матч, проспал. Только последние 3 гейма видел. Есть 2 неделя Шлема! Это большой прорыв! Умница, Марта!
Если судить по стате, то матч получился на много менее качественным, чем с Мертенс. По виннерам примерно одинаково по 50. Но, если с Мертенс НО - 36, то с рашисткой аж 70.... В общем, спала ошибочками.... Ну и какое-то дикое нереализрванных брекпойнтов.... Но это легко на диване рассуждать. Марта проявила опять характер. Не раскисла после неудач и в первом сете и в третьем и закрыла игру. Это главное!
Нехай щастить
Вітаю Марту з дуже бажаною перемогою.Четвертий раунд як мінімум це дуже хороший результат.Марта настільки сильна фізично ,що мені здається вона і п'ять годин може легко відіграти.Вона єдина наша тенісистка за яку я не переживаю,що у неї не вистачить сил.Сама гра покращилася порівняно з минулим роком,зміна тренера починає давати результат і це мене радує.Молодець Марта
introvert
Там ще полячка Френх молодець, а от француженка підкачала, з 5-1 в фінальній партії дозволила врятуватись хваленій андрєєвій. Так чи інакше, з кожним днем повітря в Австралії стає все чистішим.
Нехай щастить
 Колумбія піктчерс відпочиває. Драма,комедія, триллер і хепі ЕНД у сьогоднішній грі Марти.Увага Попередження (Людям із слабким серцем не рекомендовано для перегляду)
ptolemeus
Не "вирвала перемогу", а цілком заслужено за рахунок класу переграла кацапку. Після невдалого першого сету Марта розігралася і знову демонструвала неймовірну гру в захисті, витягуючи важкі м'ячі. І хоча кацапка пручалася, але все одно було відчуття, що їй триндець. Марта - топ.
Макс Максов
1/8 фіналу це вже великий успіх, а там і чвертьфінал не за горами... Молодчина Марта!
Vitaly Kozak
Хоч би бразилійка винесла орчиху, бо ще одного протистояння Марти з якоюсь мордоркою тепер чомусь не хочеться.
Микола Захарченко
З перемогою !! Марті по силам пройти ще одну кацапку , головне щоб подолала свої емоції , та й трибуни будуть вболівати за неї .
sv_2000
В нижней сетке осталось 3 сеяных, причём Крейчиковой ещё играть 3 круг. Хотя, конечно, главные фаворитки Гауф и картофельный стегозавр выжили 
Stanislav Matusevych
Я так розумію (не бачив, ясна річ, в такий час), сьогодні на корт знову повернулася та Марта, яку ми знаємо. Не дивно, коли кацапський подразнювач на тому боці корту. Добре, що все-таки вдалося виграти, погано, що вже третій поспіль трисетовий матч із трьох. А далі-то суперниці будуть ще складніші. 
І все одно, лише вдруге в кар'єрі вдається дійти до четвертого кола Шолома. Вже непогано, і ще можна поборотися за прохід далі. Вболіваємо зараз за Хаддад Маю, бо ще однієї кацапки Марта, боюсь, не вивезе ментально.
Stanislav Matusevych
Ну йопта... Знову кацапка. Той випадок, коли Марті простіше було б проти гравчинь топ-15 грати, а не з цим біосміттям.