Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 19 сiчня 2024, 12:14
39944
37

Лунін пропустив чотири. Атлетіко у яскравому дербі вибив Реал із Кубка

Мадридські команди знову грали овертайми, які цього разу залишились за колективом Дієго Сімеоне

| Оновлено 19 сiчня 2024, 12:14
39944
37
Лунін пропустив чотири. Атлетіко у яскравому дербі вибив Реал із Кубка
Getty Images/Global Images Ukraine

Європейський футбол через особливості клімату не дуже знається на тому, що таке відпочинок посеред зими, тож не тільки власне матчів чимало в календарі команд, а й турнірів, із урахуванням кубкових змагань, набирається вдосталь. Ось, наприклад, у Іспанії минулого тижня тільки й розмов було щодо протистоянь за Суперкубок країни, а цього разу вечори робочих буднів мали б прикрашати зустрічі в рамках Кубку.

Тут триває тільки 1/8 фіналу, яку більшість уболівальників могли б радо залишити поза своєю увагою на користь більш статусних протистоянь. Але є одне важливе уточнення – тільки в тому випадку, якщо під час жеребкування не виникає пара двох мадридських колективів в особі «Атлетіко» та «Реала», які тільки-но нещодавно грали в півфіналі того самого Суперкубка й навіть не обмежились основним часом із підсумковою перемогою «вершкових» (5:3).

І цього разу Карло Анчелотті вирішив не зраджувати тому переможному складу, через що у воротах «вершкових» грав із перших хвилин українець Андрій Лунін. У Дієго Сімеоне натомість заміна була тільки в трійці центральних захисників, бо нахапалась помилок оборона «матрацників» тиждень тому добряче.

І не надто було схоже на початку гри, що якісь висновки з того матчу гравцями «Атлетіко» були зроблені. То прилетить у поперечину постріл від Беллінгема з гострого кута, то Вінісіус та Родріго не зможуть використати подвійний момент із ударами з меж штрафного. А на тлі всього цього в «матрацників» були суттєві проблеми з побудовою власних атак, тож у Сімеоне було достатньо приводів для хвилювань.

Але в підсумку першим забили все ж таки господарі. Під завісу тайму Рюдігер необачно перевів на дальню стійку подачу з правого флангу від Де Пауля, а там Ліно з лету пробив повз Луніна. «Реал» тоді врятувало від поразки в першому таймі тільки те, що Облак під час однієї з наступних атак помилився з виходом на перехоплення подачі штрафного з лівого флангу від Модрича та кулаком зрізав м’яч у власні ворота.

Тоді команди вже трохи встигли розігрітись і в плані емоцій, тому після перерви постійно виникали ситуації, коли гравці намагались спровокувати один одного. Попередження в такому випадку від арбітра постійно розлітались у різні боки. Але, як такої, конструктивної гри ніхто не демонстрував – суцільні намагання спіймати потрібну хвилю у власних атаках з обох сторін та жодної конкретики.

Це призвело до проблем у захисті в «Реала» й учергове ми говорили про невдалу гру Рюдігера. Німець на 58 хвилині дезорієнтував Луніна під час узагалі-то невдалого прострілу з правого флангу від Льоренте й у підсумку Мората опинився перед порожніми воротами із завершальним ударом.

Після цього почались намагання команди Анчелотті врятувати власне становище в цьому матчі. І зробити це було дуже непросто, оскільки «Реалу» то не щастило на завершення атак через чергове влучання м’яча в каркас воріт, то Облак рятував власну команду від проблем. Однак захист «Атлетіко» зрештою все одно припустився хиби й на 83 хвилині Беллінгем виклав подачу з лівого флангу штрафного точно на голову свіжого Хоселу під порожні ворота.

Що ж, знову овертайми, нікуди від них ми не пішли. І тут з’ясувалось, що сил у команди Анчелотті було рівно на основний час матчу, але аж ніяк не на додатковий. «Реал» провів дуже кволі пів години й пропустив у підсумку двічі, коли суперники ловили на контратаках. Перший із голів привіз Вінісіус, після чого Грізманн із дуже гострого кута на правому фланзі штрафного пробив над Луніним, а за другим голом від Рікельме захист гостей узагалі просто спостерігав осторонь.

У підсумку, до чвертьфіналу Кубка Іспанії від звітної пари мадридських команд відправився «Атлетіко», тоді як для «Реала» виступи в цьому турнірі добігли завершення.

Кубок Іспанії. 1/8 фіналу.

«Атлетіко» – «Реал» - 4:2

Голи: Ліно, 39, Мората, 58, Грізманн, 100, Рікельме, 119 – Облак, 45+1 (авт.), Хоселу, 85

Попередження: Мората, 58, Ермосо, 68, Де Пауль, 79, Коке, 80, Грізманн, 102 – Вінісіус, 45, Камавінга, 56, Діас, 68, Чуамені, 85, Беллінгем, 87, Карвахаль, 89

«Атлетіко»: Облак – Ліно (Рікельме, 90+2), Ермосо, Вітсель, Хіменес, Льоренте (Барріос, 98) – Сауль (Моліна, 57), Коке, Де Пауль (Аспілікуета, 106, Савич, 115) – Грізманн, Мората (Депай, 98).

«Реал»: Лунін – Менді (Браїм, 66), Рюдігер, Начо (Себальйос, 106), Карвахаль – Камавінга (Фран Гарсія, 106) – Модрич (Кроос, 66), Вальверде (Чуамені, 73) – Беллінгем – Вінісіус, Родріго (Хоселу, 80).

Арбітр: Гільєрмо Куадра Фернандес (Балеарські о-ви, Іспанія).

Стадіон: «Метрополітано» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 18 (12) – 17 (9)
Кутові: 0 – 9
Офсайди: 3 – 2.

АТЛЕТІКО - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

119’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго Рікельме (Атлетіко Мадрид).
100’
ГОЛ ! М'яч забив Антуан Грiзманн (Атлетіко Мадрид).
82’
ГОЛ ! М'яч забив Хоселу (Реал Мадрид).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Атлетіко Мадрид).
45’
ГОЛ ! Автогол забив Ян Облак (Атлетіко Мадрид).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Самуел Ліно (Атлетіко Мадрид).
Оцініть матеріал
(167)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
По оценкам Лунин второй после Беллингема. Так что без паники
Ostrov Khortitsa
Обсерание Андрея объявляется открытым
П.С. как по мне, то он сыграл нормально. был второй гол, в котором можно было сыграть гораздо лучше. а были и при 1-2 2 классных момента у Атлетико, когда Лунин сыграл божественно. И после этого Реал сравнял. Интересно, хоть кто-нибудь обвинит в 3 голе Винисиуша????
andre_lui
Реал в целом намного слабее сыграл сегодня чем в суперкубке! Вини, Родриго наелись в предыдущих матчах. Из ударного треугольника только Беллингем был на уровне. А почему Анчелотти поставил сегодня Лунина я думаю ясно. Хитрый папа Карло решил посмотреть также и на Лунина в матче с матрасниками. 
Boodya 1209
Цікаво, які будуть завтра новини про Луніна) чекаю з нетерпінням завтрішніх серій😂
Boodya 1209
Можу помилятись, але на мій погляд, Лунін був виглядав невпевненим
KIPR ALECS
Для всех полуорков кто только и ждет провальных матчей наших легионеров, Лунин получил вторую оценку у Реала, после Джуда. Думайте
Swed
Вполне ожидаемо в повторных встречах команд одного уровня.
Достаточно глянуть на серии в НХЛ.   Вот сыграли бы ещё один матч и опять мог бы победить Реал.
Умник
Не восстановились после барсы.
Александр
Пришло золотое время Анчелотти .теперь всех собак на Лунина повесят
T-800
и ЭТО подается как выдающаяся игра Реала? или буки-дураки давать барсу фаворитом и перед полуфиналами Суперкубка и на этой недели в Кубке???
Octopus
А я писал, что зря хейтят Кепу, Лунин на выходах так же плох, ибо выходы это дело наживное, а где его нажить, если воротник сидит. Болельщикам же от любви до ненависти немного надо, хватит и такого матча.
Lesovij7
Лучше бы Кепа это пропускал
T-800
Жирона должна пользоваться кризисом Реала, который без везения тотального равно барса последних лет ... матрасы могут сливочных и в элчей выкинуть, хотя казалось бы после рабской лички 10-х уже не должны встать с колен ...
Dmytro11q
Як завжди, без грубої помилки арбітрів, що вплинула на підсумковий результат матчу, не обійшлося. І що трапилось з Реалом? Він сам на себе був не схожий. Луніну ще працювати й працювати, аби навіть з такою грою своєї команди залишати ворота сухими.
Sheva19
Бавария отменяетьса Контракт до 2030 тоже назад в Зарю
zelc006
Сируняра! Особливо третій!
Saar
Завжди писав, що Лунін- дно. Бо, навіть, молодшому за нього Трубіну, він програє у збірній без шансів.
Mr Voevudskiy
Походу больше Лунтика в старте не видать