Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
|
3584
0

З Марадони посмертно зняли звинувачення. Що накоїв легендарний аргентинець?

Справа тривала протягом 30 років

З Марадони посмертно зняли звинувачення. Що накоїв легендарний аргентинець?
Getty Images/Global Images Ukraine. Дієго Марадона

Верховний суд Італії зняв з покійної аргентинської легенди футболу Дієго Марадони звинувачення в ухиленні від сплати податків, поклавши край 30-річній судовій позові між екс-нападником «Наполі» та податковими органами.

Марадону звинуватили в тому, що він нібито використав довірені компанії в Ліхтенштейні, щоб ухилитися від судових витрат при отриманні платежів від клубу «Наполі» у період з 1985 до 1990 року за права на його особистий імідж.

«Все закінчено, і я можу чітко заявити, не побоюючись, що мені заперечать, що Марадона ніколи не ухилявся від податків», – заявив агентству Reuters його адвокат Анджело Пізані.

Касаційний суд Риму скасував вирок, винесений у 2018 році, у середині грудня, як випливає із судового документа, опублікованого нещодавно та ознайомленого з Reuters.

Розслідування податкових виплат футболіста розпочалося на початку 1990-х років і призвело до висунення звинувачень у розмірі 37 мільйонів євро та конфіскації деяких речей гравця під час його візитів до Італії.

Марадона помер у листопаді 2020 року від серцевого нападу. Дієго Марадона вважається одним із найкращих футболістів в історії. У період з 1977 по 1994 роки він провів 91 матч за збірну Аргентини та забив 34 голи. 1986 року він привів Аргентину до перемоги на чемпіонаті світу, а 1990 року разом із командою вийшов у фінал.

На клубному рівні Марадона виступав за «Аргентінос Хуніорс», «Боку Хуніорс», «Барселону», «Наполі», «Севілью» та «Ньюеллз Олд Бойз».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.