Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 сiчня 2024, 21:59
16281
5

Він вимагає від ФІФА 300 млн євро. Роботу системи VAR можуть призупинити

Франсіско Лопес із Мадриду подав судовий позов проти RFEF та ФІФА

| Оновлено 16 сiчня 2024, 21:59
16281
5
Він вимагає від ФІФА 300 млн євро. Роботу системи VAR можуть призупинити
Getty Images/Global Images Ukraine

Використання системи відеодопомоги арбітра VAR у всьому світі може бути призупинене через судовий позов.

Франсіско Лопес із Мадриду подав судовий позов проти Королівської федерації футболу Іспанії (RFEF) та ФІФА. Він вважає себе автором технології VAR та звинувачує футбольну владу у використанні його ідеї. Лопес 7 років намагався досягти визнання від RFEF та ФІФА, але зазнав невдачі та звернувся до суду.

Франсіско Лопес розповів: «Система VAR була проектом під назвою «Футбол XXI століття». Все було зареєстровано. Назва – єдине, що вони змінили. Система створена на основі мого проекту. У 1999 році я запатентував ідею в Генеральному реєстрі інтелектуальної власності, а VAR зареєстрували у 2006 році».

Довгий час Франсіско Лопес намагається досягти визнання себе автором системи. Він має документи, що підтверджують реєстрацію в реєстрі інтелектуальної власності. Франциско стверджує, що неодноразово пропонував ФІФА свою технологію: «Перший лист я відправив їм у 1997 році. Потім я це робив щорічно до 2007 року. Я підтримував постійний зв'язок із колишнім арбітром Хосе Марією Гарсією Арандою, правою рукою Вільяра у ФІФА та одним із головних суддів ФІФА».

Невдовзі суд вирішить, чи призупинити використання системи VAR як запобіжний захід. Крім того, Франсіско Лопес вимагає 300 млн євро від RFEF і ФІФА.

Оцініть матеріал
(126)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»
Футбол | 27 квітня 2024, 23:40 1
Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»

Головний тренер «Евертона» не впевнений, що українець скоро повернеться на поле

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Henriklarsson11
чувак придумав  просмотр повторів на моніторі. Та він геній, 300 мільярдів буде більш достойною нагородою 
Stardeck84
300 мдн це дуже мало для фіфа та уєфа та всіх хто користується цим продуктом. там сотні міль'ярдів крутиться щорік. Може за кожен рік використання 300 млн , це буде більш приблизно.
mini.f
А что, он прав на все 100%. Ведь главное идея, а не исполнение в натуральную величину, по всей вероятности, он запатентовал сам механизм проверки моментов при помощи видеоповторов, ведь до него НИКТО до этого не додумался, вот что главное. Я в средине 90-х отправил в ФИФА схему устройства, которое должно быть у арбитра и связано с секундомером на табло стадиона, и когда арбитр останавливает  и запускает секундомер, это отображается на табло стадиона, и когда заканчивается время - звуковой сигнал на стадионе  подается без вмешательства арбитра ( чтобы не отвлекать его на последних секундам матча  от просмотра часов). Ведь футбол остается единственным(!!!) игровым видом спорта, в котором зрители не знают (кроме телезрителей, сейчас), сколько осталось времени до окончания игры. Мне пришел ответ с ФИФА, поблагодарили за идею и изготовленный мною передатчик с приемником ( радиус действия - до 300 метров)  и заверили меня, что они обязательно внедрят мою идею в жизнь, но сейчас они не могут этого сделать, так-как если и внедрят такое, то на всех стадионах мира одновременно... Скоро 30 лет стукнет, но им просто это не очень выгодно,  ведь тогда у арбитров не останется шанса для  маневра...
Octopus
Не понял, что он зарегистрировал, монитор, камеру, арбитра за ним и радиопередатчик? Оборудование для VAR и софт производят целые мегакорпорации с тысячами людей персонала, а в чем заслуга чувака, в том что придумал сидящего арбитра за монитором, просматривающего повтор? Гениально и надежно как швейцарские часы, не светит чуваку правда ничего. Это какой-то лоховской развод, в суде легко докажут, что
var не использует ни единого узла из его патента, потому что в 1999 году их в принципе не существовало ))
Выталкиватель парашутистов
Какие там ФИФА и УЕФА не коррупционеры, но в том, что они внедрили ВАР, это для них просто супер! Если раньше, в некоторых случаях, арбитрам было сложно отмазаться от предвзятых решений в пользу одной из команд, то при внедрении этой штуки, их практически невозможно прижучить. Как мне рассказали наши арбитры, которых обучили работать на ВАР, они могут нарисовать любую линию на мониторе, переместить куда надо как мяч, так и самых футболистов (ну не так чтобы очень сильно, но ведь иногда хватает и 10 см). Так что ВАР всегда будет стоять на страже финансовых интересов мошенников ФИФА и УЕФА.