Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 15 сiчня 2024, 09:55
6519
4

Юлія Стародубцева – Онс Жабер. Прогноз і анонс на матч Australian Open

15 січня українська тенісистка стартує на австралійському мейджорі

| Оновлено 15 сiчня 2024, 09:55
6519
4
Юлія Стародубцева – Онс Жабер. Прогноз і анонс на матч Australian Open
ФТУ. Юлія Стародубцева

15 січня українська тенісистка Юлія Стародубцева (WTA 152) стартує в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу 2024 року.

У 1/64 фіналу австралійського мейджору українка зіграє проти 6-ї ракетки світу Онс Жабер (Туніс). Поєдинок відбудеться 1-м запуском вечірньої сесії на Margaret Court Arena. Час початку матчу – не раніше 10:00 за Києвом.

Юлія Стародубцева

Неймовірний прогрес українки важко не помітити. У 2017 році Стародубцева виграла чемпіонат України, а потім вирушила на навчання до США, де виступала за університет на командних турнірах.

У 2023 році Юлія розпочала професійну кар'єру та просто увірвалася на змагання серії ITF. На її рахунку 4 трофеї в одиночному розряді, 3 титули в парному та великий ривок зі статусу безрейтингової тенісистки до 152-ї ракетки світу.

Минулого сезону Стародубцева вперше зіграла у кваліфікації турніру Grand Slam – US Open, проте вилетіла вже у 1-му раунді. Australian Open 2024 вже можна вважати для Юлії успішним, оскільки вона відзначить дебют в основі мейджора.

У кваліфікації АО українка впевнено виграла перші два поєдинки, обігравши Мартіну Капурро Таборду (Аргентина, WTA 151) та Геррієт Дарт (Велика Британія, WTA 114). Але у фіналі була близька до того, щоб віддати перемогу 26-річній Габріелі Кнутсон (Чехія, WTA 168) – найслабшій зі своїх суперниць за рейтингом у відборі.

У першому сеті зустрічі з чешкою Юлія вела 4:0 (40:15), але зрештою зуміла взяти партію лише з рахунком 6:4. У другій – розгром 1:6, а у третьому сеті Стародубцевої довелося грати супертай-брейк. У 9-му геймі Кнутсон подавала на матч, але українка врятувалася та виграла супертай 10:4.

Як зазначила Юлія в інтерв'ю Sport.ua: «Слава богу, що завершила цей поєдинок».

Таку невпевнену гру Стародубцевої з Кнутсон можна виправдати недостатнім досвідом, втомою та нервами. І водночас українку треба похвалити за характер.

До австралійського мейджора Юлія зіграла на змаганнях у Брісбені, де у фіналі кваліфікації поступилася Даяні Ястремській. 4:1 у сезоні 2024 року, перша основа Grand Slam, та ще й тепер перша зустріч із тенісисткою з топ-10.

Що стосується майбутнього поєдинку з Жабер, то тут, звісно, шансів небагато. Жабер не просто так вважається однією з найкращих, не просто так тричі грала у фіналі турнірів Grand Slam, і не просто так була другою ракеткою світу. Розраховувати на щось можна, оскільки до Жабер є питання...


ФТУ. Юлія Стародубцева

Онс Жабер

Що з фізичною формою Онс? Вона є єдиною тенісисткою з першої двадцятки WTA (крім Мухової, Квітової та Кіз, які не зіграють на АО через травму), яка не виступила на жодному турнірі перед стартом Australian Open 2024.

На додачу до всього, її найкращим результатом на кортах Мельбурна є чвертьфінал у 2020 році, а так вона жодного разу не проходила далі 1/32 фіналу.

Важко відразу в першій грі сезону показати свій найкращий рівень тенісу. Стародубцева відпочила і може спробувати перебігати Онс. Та й плюс слід зазначити наявність невеликої зайвої ваги.

Останнім турніром Онс був Підсумковий турнір WTA 2023 у Канкуні, який вона провалила, розгромно поступившись у групі Свьонтек та Гофф, і вигравши тільки у Вондроушової.

З упевненістю можна сказати, що Жабер не буде готовою на всі 100%, а лише на умовні 65-70%. Питання у підсумку лише одне: чи вистачить Жабер цих самих 65-70% для перемоги над Юлією?


Getty Images/Global Images Ukraine. Онс Жабер

Статистика особистих зустрічей

Дівчата вперше зіграють між собою, що й не дивно, враховуючи лише нещодавню появу Стародубцевої у Турі.

Прогноз

Зріст Жабер не дозволяє їй робити велику кількість ейсів. Умовна Костюк у Пекіні обіграла Онс у двох сетах, зробивши 5 подач навиліт, тоді як у представниці Тунісу їх було 0.

Стародубцева має розуміти, що тримати подачу – одне із найголовніших завдань проти Жабер. Юлія вміє подавати косими, звідси й стабільні 3+ ейси у поєдинках проти не найвищих тенісисток.

Пропонуємо зробити ставку фора Стародубцева за ейсами +1.5 за коефіцієнт 2.15.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи
Футбол | 10 травня 2024, 00:03 39
Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи

«Рома» не зуміла втримати перемогу та перервати неймовірну серію німецької команди

Динамо обіграло Шахтар в юнацькому класичному
Футбол | 10 травня 2024, 13:35 16
Динамо обіграло Шахтар в юнацькому класичному

Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь киян

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sirjoga
Навіть трохи шкода цю Жабер, після того як Даяна задерла плану, страшно уявити, що Юля з нею зробить. 
OlegShevchenko
Жабер помножить її на нуль
Цю русскую