Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 15 сiчня 2024, 02:12
4747
0

Даяна Ястремська – Маркета Вондроушова. Прогноз на матч Australian Open

У ніч на 15 січня українка стартує на австралійському мейджорі

| Оновлено 15 сiчня 2024, 02:12
4747
0
Даяна Ястремська – Маркета Вондроушова. Прогноз на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

У ніч проти 15 січня українська тенісистка Даяна Ястремська (WTA 96) стартує в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу 2024.

У 1/64 фіналу українка зіграє проти 7-ї ракетки світу з Чехії Маркети Вондроушової. Поєдинок проходитиме на стадіоні John Cain Arena 1-м запуском. Час початку зустрічі – 02:00 за Києвом.

Даяна Ястремська

Ястремська стартувала на австралійському мейджорі із кваліфікації. Українка була посіяна під першим номером і її суперниці були більш ніж прохідними. Однак Даяна намучилася вдосталь.

Замість легких 6 сетів Ястремська відіграла всі 9, провівши загалом на корті близько 6 годин. Тільки питання: хіба з Леа Бошкович (Хорватія, WTA 222), Валентіні Грамматікопулу (Греція, WTA 221) та Маєй Джонт (Австралія, WTA 573) потрібно було грати саме стільки?

Гра Ястремської все ніяк не може покращитись. Даяна намагається грати агресивно ще з юніорок, але з точністю – біда. Та й психи під час матчу явно не йдуть українці на користь.

Була надія, що під час зимової перерви Ястремська стане спокійнішою, налагодить якість гри, але, на жаль, ні. До Australian Open 2024 Даяна виступила на змаганнях у Брісбені, де успішно подолала сито кваліфікації, але в 1-му раунді основи без шансів поступилася Дар'ї Севілл.

З іншого боку, у 2024 році Ястремська має 5 перемог і лише 1 поразку, тому не все так погано...

Шансів на перемогу у матчі з Маркетою дуже мало. Сподіватися на успіх Даяни можна і потрібно, але поки що її можна лише критикувати.


Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

Маркета Вондроушова

Маркета – 7-ма сіяна на Australian Open. Першим турніром для чешки був United Cup, де вона виступала у складі збірної Чехії. Чеська команда не зуміла вийти у плей-оф турніру, а Вондроушова провела 2 поєдинки.

На старті турніру Маркетка поступилася Чжен Ціньвень (Китай, WTA 13) у трьох сетах з рахунком 1:6, 6:2, 1:6 (too classic для жіночого тенісу), а у другій грі виграла у Ольги Данилович (Сербія, WTA 124) ) 6:1, 3:6, 6:3.

Відданий сет не найсильнішій Данилович – єдиний позитивний індикатор для Ястремської. Проте варто розглядати United Cup як розминочний турнір для Вондроушової перед AO, тому потрібно бути готовим до того, що чешка покаже свій найкращий теніс.

Маркета виграла Вімблдон у 2023 році, а потім одразу дійшла до чвертьфіналу US Open. Вона – спортсменка найвищого рівня та з іншого розряду гравців. Відмінна подача, агресивний теніс та гарна чеська школа підготовки.

На United Cup Маркета дуже часто кидала дроп-шоти, але водночас дуже часто залишала відкриті зони після удару з форхенду. І Данилович, і Чжен Ціньвень цим користувалися. Даяна намагається грати у швидкий та потужний теніс, тому якщо полетить, то, може, все буде і не так погано.

Вондроушова – шульга, у Даяни статистика проти ліворуких тенісисток: 16 перемог та 11 поразок. Особливої незручності ліворукий стиль гри Маркети не повинен принести.


Getty Images/Global Images Ukraine. Маркета Вондроушова

Статистика особистих зустрічей

Тенісистки грали між собою тричі: 2:1 на користь Маркети. Вперше дівчата зіграли між собою ще у 2015 році у кваліфікації турніру ITF W10 у Шарм-ель-Шейху. Тоді перемогу здобула чешка. Ястремська змогла зрівняти рахунок у очних поєдинках у 2018 році, обігравши Вондроушову на 25-тисячнику у Будапешті.

На серйозному турнірі тенісистки грали між собою лише один раз: чвертьфінал WTA 500 Дубай 2022. Там чешка виграла 7:5, 6:4.

Прогноз

Лізти в мінус фори Маркети – некрасиво щодо Ястремської, та й такі ставки є відвертим рандомом. А ось тотал ейсів Вондроушової більше 2,5 за коефіцієнт 1,95 виглядає дуже привабливо.

По-перше, з 2 зіграних матчів у 2024 році Маркета не пробила цей тотал тільки з Чжен Ціньвень, але зробила одразу 5 подач навиліт проти Данилович.

По-друге, проти Ястремської за 5 ігор у новому сезоні ця ставка проходила тричі. Тільки Бошкович (1,79 м зріст) та Се Шувей (1.69 м зріст) зробили лише по одному ейсу.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.