Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 сiчня 2024, 00:36
700
0

Юрій КОВАЛЬ: «Так склалася ситуація, що Зорю довелося струсонути»

В.о. наставника луганської команди розповів про трансферну політику клубу

| Оновлено 09 сiчня 2024, 00:36
700
0
Юрій КОВАЛЬ: «Так склалася ситуація, що Зорю довелося струсонути»
ФК Зоря Луганськ. Юрій Коваль

Виконувач обов'язків головного тренера «Зорі» Юрій Коваль розповів про трансферну політику луганського клубу.

– З року в рік Зоря привчила нас, що може втрачати по півкоманди, змінювати тренера, але на результатах це не особливо позначалося. Несподіваний відхід Патріка сплутав усі карти?

– Футбол, як і історія, не знають умовного способу. Відхід Патріка, звичайно, свою роль зіграв. Кожен із тренерів, який приходив у Зорю, має свій погляд на футбол. У бесідах із ними ми намагалися привести команду до спільного знаменника.

– Які враження від минулого сезону команди та роботи нідерландського штабу?

– Патрік ван Леувен – дуже системний і сильний тренер. Гра була красивою і результативною. Чи була б вона такою ж без гравців, яких ми втратили, – сказати складно. Ми багато з ним на цю тему говорили і зійшлися на тому, що в команді мають бути 22 рівноцінних футболісти.

– Це те, чого не було цього сезону?

– На жаль, не вийшло набрати й 12–15 одного рівня. Гравці прийшли в команду в різному ступені готовності. Звідси і виникли проблеми. Не було можливості привести всіх гравців до спільного знаменника.

– Як вирішуватиметься питання з футболістами, в яких залишається півроку діючого контракту із Зорею?

– Розмови з футболістами тривають. Проблема полягає в тому, що гравці трохи переоцінюють себе. Їм здається, що вони заслуговують на щось більше. У цьому плані Зорі точно нема чого переживати.

– Враховуючи те, що вкрай складно буде пробитися в єврокубки, це спонукатиме до трансферів на вихід?

– Трамплін футболістів і тренерського складу Зорі дуже високий. Я думаю, що немає сьогодні футболістів, яких не можна замінити.

– Які позиції в Зорі потребують підсилення?

– Буде неетично з мого боку це озвучувати. Ті футболісти, які є зараз, дуже кваліфіковані. Є травми, втома, купа випадковостей.

– Після зміни трьох тренерів вам довелося керувати командою в останніх матчах 2023 року. Робота зі свистком сильно відрізняється від ролі другого плану?

– Так, я був без свистка, але під моїм кураторством ми побудували структуру між командами U-19 та першою командою. Плюс я читаю лекції для Центру ліцензування УАФ. Процес управління ділиться на дві частини – управління футболістами і тренувальний процес. Враховуючи, що я читаю лекції, я повинен володіти новітніми методиками.

Для мене, маючи 32 роки професійної кар'єри, входження в тренерську роль не склало труднощів. Якби я пішов і працював завгоспом, а потім узяв свисток – це один момент. Я беру участь у всіх процесах взаємодії першої та другої команди, навчання наших тренерів. Я постійно з усіма на зв'язку, адаптації ніякої не було потрібно. Така склалася ситуація, що потрібно було допомогти команді струсонутися. Думаю, це завдання ми вирішили.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.