Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 сiчня 2024, 23:51
264
0

Юрій КОВАЛЬ: «Місце Зорі у таблиці не відповідає амбіціям клубу»

В.о. головного тренера луганського клубу розповів про першу частину сезону

| Оновлено 07 сiчня 2024, 23:51
264
0
Юрій КОВАЛЬ: «Місце Зорі у таблиці не відповідає амбіціям клубу»
ФК Зоря Луганськ

Виконувач обов'язків головного тренера «Зорі» Юрій Коваль підбив підсумки першої частини сезону УПЛ та єврокубів:

«Як Зоря буде виходити з цього положення? Це тимчасове явище. 14-те місце, на якому зараз перебуває Зоря, не відповідає амбіціям клубу. Навесні ми не будемо розриватися на два фронти, склад є, збори заплановані, селекція готується.

Раніше Зоря пройшла шлях від безнадійного аутсайдера до одного з претендентів на медалі? У цьому і є феномен Зорі. 10 років тому ми виїхали з рідного міста і переїхали в Запоріжжя. Команда зараз другий рік базується в Києві. Спочатку ми тренувалися на Нивках, але коли діти повернулися, довелося переїжджати в інше місце. Навіть такі побутові моменти даються взнаки. Скільки зусиль докладає президент клубу, щоб команда існувала!

Відсутність матеріальної бази компенсується правильним тренувальним процесом, вибором тренера, результатами. Зоря в останніх іграх показала, що характер є і готові боротися до кінця. Тож Зоря буде до останнього боротися за єврокубки, як би це смішно не звучало. Таке завдання ставиться.

Виступи Зорі в єврокубках? Умови підготовки змінювалися від гри до гри. У нас практично немає можливості організувати цілеспрямований тренувальний процес. Ти граєш тими, хто у тебе є. Зоря, на жаль, поки жодного разу у своїй історії не виходила з групи. Ті матчі з Брейдабліком, у яких ми здобули перемогу, не говорять про те, що ісландці – слабкий суперник, хоча в них чемпіонат закінчився ще раніше, ніж єврокубки.

Для того, щоб зіграти в Ісландії, треба поїхати до Варшави, летіти 6 годин вночі, провести там 2 дні і повертатися грати в Україну. Так, якісь ігри перенесли. Немає планомірного ігрового циклу.

Перша гра з Гентом (1:1) взагалі була чудова. Коли я її подивився, зробив аналіз і дійшов висновку, що це була наша найсильніша гра. Перенесення гри з Маккабі Т-А до Сербії зіграло нам не на руку. Ми б підійшли до того матчу в більш оптимальній формі. Дуже складною була логістика і підготовка. Гравці повернулися зі збірної не в найкращій формі.

Я не виправдовуюся, але рівень гравців Маккабі досить сильний. Могла створитися ілюзія, що вони через війну взагалі забили на футбол, але вони тренувалися, їм дали можливість виїжджати і через місяць підійшли до матчу з нами в найкращій формі.

Не скажу, що суперники були нам не по зубах, але ми були далекі від свого оптимального рівня. Старалися, у жодному з матчів не пішли з поля без голу, але в таких іграх усе вирішує досвід. Сьогодні це наш рівень, як би не звучало прикро.

З точки зору селекції проблеми залишилися з однієї причини. У нас три молодих воротарі. Сезон починав Сапутін, який весь минулий сезон був першим. У Саші стався спад, і шанс отримав Турбаєвський, який здорово почав, але на дистанції почав помилятися. Ще не забувайте про єврокубки. Постійно ротувати склад, а до цього додалася ще логістика.

Грати на два фронти може команда, яка має стабільний склад. Звичайно, якісь гравці не розкрилися так, як хотілося. Дуже хороший потенціал у легіонерів, але треба чекати, коли вони розкриються. Багато що залежить від досвідчених гравців.

Молоді динамівці зможуть принести користь Зорі. Дуже сподіваємося на Яцика, Волошина, Горбача, Боля. Їм потрібно додати в атлетизмі, змужніти, і вони принесуть команді багато користі».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.