Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 сiчня 2024, 03:48
650
2

Юрій КОВАЛЬ: «У Зорі Боль та Яцик ще не зміцніли»

В.о. головного тренера луганського клубу підбив підсумки першої частини сезону

| Оновлено 07 сiчня 2024, 03:48
650
2
Юрій КОВАЛЬ: «У Зорі Боль та Яцик ще не зміцніли»
ФК Зоря. Юрій Коваль

Виконувач обов'язків головного тренера «Зорі» Юрій Коваль підбив підсумки першої частини сезону для бронзового призера УПЛ попереднього сезону:

«Тут ситуація проста. Дуже коротка пауза влітку, відхід провідних футболістів: Бражка, Імерекова, Русина, Булеци. І найважливіше – відхід Патріка ван Леувена. Ті футболісти, які прийшли в команду влітку, узгоджувалися з ним. За його рекомендацією запрошували нових футболістів. Коли починається передсезонка, а тренера немає, звісно, цей тиждень перед від'їздом на збір до Польщі сплутав усі карти.

Потім приїзд Лалатовича в тренувальний табір. На зборах працювало дуже мало гравців і тут я погоджуся з Ненадом. Зіграли багато контрольних матчів, які погоджував попередній тренерський штаб. Доводилося на шкоду підготовці до чемпіонату грати ці матчі, внаслідок чого пішли травми. Випали Чурко, Бутко. Перед початком чемпіонату Зоря недорахувалася шістьох футболістів стартового складу, які визначали гру в минулому сезоні.

Стиль Лалатовича абсолютно відрізняється від того футболу, який прищеплював Патрік. Після десятиденної підготовки йому було складно розібратися, за якою схемою грати. Тому що у Патріка напрацювалася структура гри, голландська система. Футболісти знали, що потрібно робити. Це було доступно і зрозуміло. Приходить новий тренер, намагається перебудувати, знайти оптимальне поєднання гравців на полі. Не завжди це правильно виходить. Плюс проблеми в центральній осі – насамперед захист і опорна зона. Звідси й непереконливі результати. Чергування перемог і поразок.

Якщо Патрік проповідував вертикальний футбол, мобільність, тренування за які треба пробігати велику дистанцію, то в Лалатовича побудовано на тому, що футболісти мають імпровізувати і грати за ситуацією.

Валерій Кривенцов намагався поставити команді розумний футбол, побудований на інтелекті футболіста, перебудовах, хорошій грі в атаці, елементах пресингу.

Усі тренери проводили якісні заняття. Спостерігаючи зі сторони, я не можу сказати, що хтось із них неправильно готував футболістів. За такий короткий проміжок часу зміна стилю, тренерської думки, відсутність кадрів не дає змоги проводити ротацію, поки це формувалося і добиралися гравці. Усі перераховані вище компоненти і призвели до того, що ми маємо зараз.

Я не бачу тут великої трагедії. У кожної команди йдуть перепади. Зоря, якщо ви пам'ятаєте, була на спаді після Вернидуба, коли запросили із Дніпра групу молодих футболістів (Лунін, Кочергін, Луньов, Сваток). Сьогодні в нас Боль і Яцик ще не зміцніли, тому в поєднанні з іноземцями та рештою гравців не змогли на собі потягнути гру команди. Є певні позиції, які потребують підсилення.

За швидкісними якостями, кваліфікацією гравців ми точно не поступаємося іншим командам. Наскільки Зоря зуміє поліпшити свої показники, покаже тільки час».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Фіорентина вирвала перемогу в Брюгге у першому півфіналі Ліги конференцій
Футбол | 03 травня 2024, 00:17 0
Фіорентина вирвала перемогу в Брюгге у першому півфіналі Ліги конференцій

Перемогу фіалкам приніс М'Бала Нзола, забивши вирішальний гол на 90+1-й хв.

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Мне интересно - когда тренер у команды появится. Пора бы уже
Віктор Коробка
На Боля та Яцика можна не розраховувати - якщо зміцніють та заграють, то їх заберуть. Треба відмовлятися від практики аренди молодих талантів, з них команду не побудуєш, бо це праця на суперника.