Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 08 сiчня 2024, 22:43
934
0

Володимир РОМАНЦОВ: «Виконали значну роботу, готуючись до EEVZA»

Збірна України U-20 незабаром стартує у чемпіонаті Східно-Європейської зональної асоціації

| Оновлено 08 сiчня 2024, 22:43
934
0
Володимир РОМАНЦОВ: «Виконали значну роботу, готуючись до EEVZA»
збірна України з волейболу U-20

Вже найближчої середи 10 січня юніорська збірна України з волейболу вікової категорії до 20 років проведе свій перший матч чемпіонату Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA). У польському місті Гожув-Велькопольський суперниками українців по черзі стануть Естонія, Польща, Азербайджан та Латвія. Переможець турніру отримає пряму путівку на чемпіонат Європи, а для решти команд відбір буде продовжено трохи згодом.

Ми зв'язалися з наставником нашої збірної заслуженим тренером України Володимиром Романцовим та попросили його розповісти про те, як команда готувалася до майбутніх ігор.

- Якщо говорити безпосередньо про заключний етап підготовки до чемпіонату EEVZA, то ми розпочали навчально-тренувальний збір у польському Жешуві 29 грудня. Сюди викликали 16 гравців, але на турнір буде заявлено 14. Загалом, якщо говорити в цілому, то кістяк команди почав формуватися ще три роки тому, коли ми розпочинали грати у віковій категорії до 17 років. Потім хтось додавався, хтось, навпаки, залишав команду.

- Кого Ви можете назвати «старожилами» цієї збірної?
– Таких гравців декілька. Це Микола Куц, Денис Дігтяр, Ярослав Горобець, Віталій Кравченко, Микола Джуль. Дуже шкода, що через травму не зможе взяти участь у майбутньому турнірі Едуард Штерик, який також давно разом з нами. Ми на нього дуже розраховували.

- У збірній лише гравці з чемпіонату України?
- Ні, ми запросили 6 волейболістів, які виступають у різних молодіжних польських командах. Але через те, що багато хлопців добре знають один одного,вони швидко знайшли спільну мову на майданчику.

– Чому для тренувань Ви обрали Жешув?
- Насамперед тому, що у президента Федерації волейболу України Михайла Мельника та його польського колеги чудові стосунки і Польща дуже допомагає нашим командам, які готуються тут до майбутніх турнірів. Ми маємо чудові умови, тренуємось на базі місцевого Університету технології та менеджменту. Додам, що якийсь час тому генеральний секретар нашої федерації Катерина Біляченко особисто оглядала цю спортивну базу, і саме вона рекомендувала нам нею скористатися.

– Скільки контрольних матчів команда провела за час останнього збору?
- Три поєдинки. Спочатку ми виграли у молодіжної команди «Ресовія» з рахунком 4:1 (за домовленістю провели п'ять партій). Потім зіграли внічию 2:2 із молодіжним складом клубу «Карпати» (тут домовилися провести чотири партії). А у заключному контрольному матчі виграли вже у дорослої команди другого польського дивізіону «Ясло» 4:0 (знову домовилися на проведення чотирьох сетів). Грою хлопців я загалом залишився задоволений, тим більше, що на майданчик виходили практично всі, хто у нас перебував на зборах. До речі, якщо мова зайшла про контрольні матчі, то хочу зазначити, що восени минулого року польська федерація волейболу запросила нас на турнір до міста Ченстохова, в якому разом із нами брали участь 6 місцевих команд та одна італійська. Тоді ми виграли три зустрічі у групі, потім перемогли у півфіналі та фіналі, ставши переможцями турніру. Тож у Польщі у нас непогано все виходить, тож дуже хотілося б зберегти цю переможну серію і на чемпіонаті EEVZA.

- Чи є зміни у тренерському штабі?
– Особливих змін немає. Зі мною продовжують працювати відомі в Україні наставники Анатолій Янущик та В'ячеслав Гриньов, лікар-масажист Олександр Цилюра та тренер-статистик Дмитро Романцов. Сподіваюся, що ми знайдемо правильні рішення, щоб досягти доброго результату на EEVZA.

- Доброго, це якого?
- Стати переможцями чи призерами. До всіх суперників ми ставимося із повагою, але якщо говорити конкретно про перше місце, то це, звичайно ж, збірна Польщі. На недавніх турнірах EEVZA польські волейболісти незмінно вигравали у наших збірних різного віку, тому дуже хотілося б зламати цю неприємну для нас традицію.

– Коли виїжджаєте до місця проведення чемпіонату?
- Рано-вранці у вівторок 9 січня. Їхати нам не дуже далеко, тож встигнемо і розміститися, і провести тренування у залі, де відбуватимуться матчі.

Ось склад збірної України U-20, яка виступить на чемпіонаті EEVZA:

Зв’язуючі – Денис Дігтяр, Денис Самсонов
Догравальники – Ярослав Горобець, Віталій Кравченко, Максим Свиридов, Мирослав Ткачук
Центральні блокуючі – Андрій Челеняк, Руслан Черватюк, Артем Рязанов, Микола Куц
Діагональні – Максим Тонконог, Ігор Щавинський
Ліберо – Микола Джуль, Олександр Остапчук

І календар ігор збірної України
10 січня
Україна – Естонія
11 січня
Україна – Польща
12 січня
Україна – Азербайджан
14 січня
Україна – Латвія

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 109
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Угіс КРАСТІНЬШ: «Залишаюся у Баркомі-Кажани наступного сезону»
Волейбол | 24 квітня 2024, 21:35 0
Угіс КРАСТІНЬШ: «Залишаюся у Баркомі-Кажани наступного сезону»

Латвійський наставник продовжив угоду із львівським клубом ще на один рік

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.