Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 04 сiчня 2024, 12:43
35315
51

Асист Довбика та град голів. Жирона вирвала перемогу в Атлетіко

Шикарний матч у Жироні завершився перемогою господарів поля

| Оновлено 04 сiчня 2024, 12:43
35315
51
Асист Довбика та град голів. Жирона вирвала перемогу в Атлетіко
Getty Images/Global Images Ukraine

В іспанській Ла Лізі відбувся матч 19 туру, в якому зустрілися «Жирона» та мадридський «Атлетіко». Матч пройшов у Жироні на стадіоні «Естаді Монтіліві» та завершився перемогою господарів поля з рахунком 4:3.

Вже на першій хвилині зустрічі чудовий шанс відкрити рахунок упустив Артем Довбик: українець замкнув простріл із флангу, але не влучив у ворота. Проте активність на стартових хвилинах принесла успіх «Жироні». Індивідуальною майстерністю блиснув Валері Фернандес, який прийняв м'яч перед штрафним суперників і обвідним ударом пробив точно в кут. Втім, «матрацники» досить швидко відігралися. Свій рейд у штрафний майданчик суперників точним ударом завершив Мората. Спочатку арбітр зафіксував офсайд у форварда, але після допомоги ВАР зарахував взяття воріт.

До другого взяття воріт «Атлетіко» в середині першого тайму спричинила помилка Коке, у якого відібрав м'яч Мартін. З ударом суперника Облак упорався, але Савіо впевнено зіграв на добиванні. А незадовго до перерви Довбик передачу до штрафного майданчика продовжив на дальню штангу і м'яч у ворота переправив Блінд.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Матрацники» ще в першому таймі зуміли скоротити відставання в рахунку: точним ударом знову відзначився Мората. Форвард вже в першому таймі міг оформити хет-трик, але з лінії воротарського Мората не влучив у ворота «Жирони».

Гості агресивно розпочали другу половину зустрічі: напруга біля воріт «Жирони» не припинялася, а Гассаніга кілька разів врятував свою команду. Але голкіпер «біло-червоних» виявився безсилим після технічного удару Морати, якому майстерною передачею асистував Де Пауль. Вдруге у матчі зрівнявши рахунок, «матрацники» продовжили активно атакувати, але більше гольових моментів створити не змогли. А «Жирона» відповіла ударом Довбика, який не без зусиль парирував Облак.

Розв'язка цього драматичного поєдинку відбулася у компенсований час, коли здавалося, що команди вже погодились на нічию. Мартін у штрафному майданчику «Атлетіко» опинився в оточенні суперників, але зумів завдати удару у верхній кут. Господарі вирвали перемогу, і двовладдя на чолі турнірної таблиці Ла Ліги збереглося.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ла Ліга. 19 тур.

«Жирона» – «Атлетіко» – 4:3

Голи: Валері (2), Савіо (27), Блінд (39), Мартін (91) – Мората (14, 44, 54)

Попередження: Ермосо (90)

«Жирона»: Гассаніга, Коуту, Е.Гарсія, Блінд, Гутьєррес, Торре (Мартінес, 67), Мартін, А.Гарсія, Валері (Соліс, 59), Савіо (Порту, 89), Довбик (Стуані, 67).

«Атлетіко»: Облак, Льоренте, Хіменес, Вітсель, Ермосо, Рікельме (Корреа, 77), Де Пауль (Депай, 86), Коке, Ліно (Моліна, 46), Грізманн (Ньїгес, 89), Мората (Аспілікуета, 89).

Стадіон «Эстаді Монтіліві» (Жирона, Іспанія)

ЖИРОНА – АТЛЕТІКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Іван Мартін (Жирона).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Атлетіко Мадрид).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Атлетіко Мадрид).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Дейлі Блінд (Жирона).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Савіо (Жирона).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Атлетіко Мадрид).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Валері Фернандес (Жирона).
Оцініть матеріал
(170)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 16
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 8
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Когда-то Аталанта забила больше всех в топ-5 лигах, я писал, что они продали душу дьяволу. Не знаю, кому продала душу Жирона, но больше них сейчас забила только Бавария.
Пусть сказка продолжается, такие команд как Лестер, Аталанта, Жирона помогают не терять веру в футбол.
Виктор Войцеховский
Жирона терпела, терпела во втором тайме, отбивалась. Вроде все уже согласились на ничью и тут опа и забили. Кто бы что не говорил, клуб учится играть с грандами и сделал огромный шаг вперед. Барса и Атлетико побеждены.
u6464u
Божевільний матч , благо нашім хлопцям Жирони які дали звернуть увагу на цю гру , так би і недивився мабуть , а так побачив дійсно Футбол .
VARioR
Дуже класний матч і надважлива перемога для Жирони. З однієї сторони не відпустили Реал, а з іншої -- відрізали прямих конкурентів на 10 очок. Шкода, що Довбик не забив, маючи дві чудові нагоди, проте зробив шикарний асист. Потрібно трохи навести лад у захисті і чому б не замахнутися на чемпіонство.
Viktor Shuper
нікуди поки не треба йти ні Довбику, ні Віті. куди йти, в донне Челсі, яке мучиться, а не грає? та й навіщо йти? Жирона прямо зараз творить історію і має всі шанси принаймні вийти в Лігу Чемпіонів. це дуже круто. умовному Челсі поки таке не світить
Микола Захарченко
Жирона діє за принципом -  ви заб'єте скільки зможете , а ми скільки захочемо )! Далі буде !
Maximus
Крутой матч получился! Обе команды играли сильно. Много моментов, много голов, достаточно сейвов, куча дриблинга. И, конечно, чудесная концовка! За это мы и любим футбол! 
Nordenus
Продолжают творить чудеса, это просто писец какой то)) Проходной двор в обороне Жироны в каждом матче, но забивают в итоге больше чем пропускают.
Viktor Shuper
матч просто жесть) катлєтіки в 2 таймі дуже тиснули і були ближче до перемоги, добре що все так закінчилось. Жироні терміново підсилити захист потрібно і можна всерйоз намагатися битися за чемпіонство
LOVARE
Впервые за долгое время оставляю ком здесь, ну что-ж, ЖИРОНАААААА! 
luceorius
 Молодці ! Авантюрно, зухвало, сміливо. Дивлячись такі матчі мимоволі закрадається сумнів, а чи дійсно АПЛ найкраща. Втім, незабаром Єврокубки дадуть відповідь.
December 32
Мне казалось, что у Джіроны кислород закончился.   Но тут Иван, арендованный у Вильярреала,  вдруг  снял паутину Облаку.
Умник
Мората прямо нежданчик.
А Жирона просто это их сезон.
Идеальный подбор игроков.
aka_MIK
Крутейший матч! Никогда ещё не видел на поле сразу 4 мяча одновременно ) Жиронисты чрезвычайно были заряжены на победу, даже в самом конце матча, никто и не думал отдать назад или придержать, только вперед! особенно Ян Коуту, просто Роберто Карлос какой-то
GloryUkraine
Шкода, що Довбик не забив на початку матчу, був би героєм.
Багато помилок у Жирони в захисті і воротар вчора невпевнено зіграв.
Але матч був хороший і здобули таки перемогу.
uausa
За весь минулий сезон Жирона напрацювала на 49 очок. За половину цього сезону вже є 48. Що вони їдять?
December 32
Мората (14, 44, 54))))   Накаркал сам себе 4-й гол.
Remark
Бажаю Жироні в цьому сезоні чемпіонства!
Pavel_i_CO
Відмінна гра від Жирони. Але з захистом треба щось робити, бо пропускають багатенько, як для команди яка бореться за чемпіонство 
Viktor Shuper
цікаво що ні Довбик, ні Грізман не забили