Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 грудня 2023, 00:14
9516
0

Іноуе знову абсолют. Розбив Тапалеса, навіть не вмикаючи режим боксера

Страшенний домінант

| Оновлено 27 грудня 2023, 00:14
9516
0
Іноуе знову абсолют. Розбив Тапалеса, навіть не вмикаючи режим боксера
Sky Sports

26 грудня у Токіо, Японія, відбувся поєдинок чемпіона світу у чотирьох вагових категоріях та до цієї зустрічі просто абсолютного чемпіона світу японця Наої Іноуе (26-0, 23 КО) проти об’єднаного чемпіона з Філіппін Марлона Тапалеса (37-4, 19 КО).

Бій, в якому Тапалес показав себе краще, ніж очікувалось, але це йому взагалі ніяк не допомогло. Тепер Іноуе – дворазовий абсолютний чемпіон світу. Другий в історії після Теренса Кроуфорда.

Іноуе перебив суперника, навіть не починаючи боксувати

Насправді, виступ Марлона Тапалеса – це якщо не тріумф, то величезний успіх. Йому пророкували руйнівну поразку побиттям до середини поєдинку більшість фанатів та експертів. Дехто казав, що сьомий-восьмий раунди стануть останніми. У результаті він протримався десять і впав скоріше через втрату сил, ніж від справжнього удару, який неможливо було перенести.

З іншого боку, Марлон не показав нічого особливого. Покращена версія Стівена Батлера, який ледь не став першим боксером після Ноніто Донейра, який дістався до фінального гонгу з японцем.

Що той, що цей суперник обрали шлях обережності. Не форсували події, не намагались побити Наою. Батлер взагалі відверто бігав по колу від візаві, але не добіг геть трішки. Тапалес ризикував моментами і тому протримався дещо менше.

Що Марлон зробив з першого раунду – так це вперся широкою стійкою в опонента. Не давав вставати передньою ногою зручно – Тапалес шульга, Наоя – правша. Відтягнув спину максимально назад і звідти намагався атакувати.

План не такий вже й поганий. Варто враховувати, що Іноуе – вищий та більш довгорукий боксер, тому якось вирішувати проблему коротших кінцівок треба було. Команда філіппінця придумала ось такий спосіб і не прогадала. Влучань дійсно було менше, ніж того хотів японець. Та ж права пряма рука влучала тільки, коли Тапалес йшов вперед, а це було не так, щоб часто.

Іноуе довелось щось робити, і він вигадав. Робота по тулубу справляла враження. Якщо в голову Наоя трохи тягнувся за ударами, то по корпусу вистрелював серіями, які здебільшого влучали і створювали проблеми для суперника. Філіппінцю просто було боляче. Звідси і голова, яка відкривалась, і тулуб, який повертався з відхиленого стану.

Звідси й перший нокдаун, який прийшов, коли японець перейшов комбінацією з тулуба на голову. Атака якраз в стилі Наої Іноуе. Не повтор того самого удару в бою зі Стівеном Фултоном, але стилістика схожа. Філіппінець підіймався довго, а від продовження його врятував гонг.

Здавалось, що це все, кінець, баста. Наоя так само подумав, кинувшись на опонента у п’ятому раунді, але отримав відсіч. Довелось не просто битись на середній, а й відступати до канатів. Не так, щоб удари Тапалеса спричиняли проблеми, але вони виявились достатньо неприємними, щоб приймати їх на себе.

В якийсь момент Іноуе вирішив показати, що він – страшенно потужний боксер. Встав перед суперником і давай розмінюватись з ним ударами. Рішення доволі дивне. Марлон вміє комбінувати, насипати удари. От цього у нього точно не забереш. І тут він виявився не гіршим. Удари слабкіші, але влучність була на рівні.

На щастя японця, його у куті привели до тями і вже в шостому він перестав гратись у бійця зі швидким та більш короткоруким суперником на зручній для того дистанції. Він почав бити акцентовано, але шукаючи помилки опонента. І спрацювало.

Фактично, це був кінець поєдинку. Тапалес, звісно, тримався. Він і шукав свої шанси в атаці, і намагався розмінюватись. Подекуди виходило, але небагато. Іноуе упіймав ритм і розбивав суперника від секунди до секунди.

Наоя не виступив погано. Просто результат не збігається з очікуваннями публіки, яка завжди бачить у фантазіях, як японець вибігає і виносить усіх за пару раундів. Буває й таке. Але важливо говорити про те, що кожен бій Іноуе проходить на чемпіонському рівні й тут немає прохідних суперників.

От Тапалес. Чемпіон у двох категоріях і чемпіон за двома версіями перед боєм з Наоєю. Крутий та незручний боксер. Така перемога над ним – просто супер результат, а не провал японця.

Twitter. Наоя Іноуе

Іноуе добив суперника у десятому раунді. Зайшов один раз із двійкою. Зайшов другий раз з двійкою. Філіппінець впав, спробував піднятись, знову впав. Загалом, шансів повернутися вже не було. Наоя розбив силою та потужністю. Навіть не довелося вмикатись у повноцінний бокс, як проти Стівена Фултона.

Що тепер?

Марлон Тапалес – тепер один з головних боксерів дивізіону. Протриматись так довго з домінантом та подвійним абсолютом – круто. А коли тобі взагалі не дають шансів – пречудово.

Разом із цим філіппінець готовий їхати у будь-яку країну світу і боксувати там, а отже, в андеркардах великих шоу у 2024 році він буде з’являтись. Це сто відсотків.

Щодо Іноуе. Багато хто чекав, що він піде далі – у вагову категорію ще на два кілограми важче. Але сам японець вирішив не йти. Каже, що поки у нього точно є справи та цілі тут, у 55,3 кілограма. І навіть за рік він бачить себе скоріш у цій же категорії, ніж у важчій.

Насправді, тут дійсно є суперники. Луїс Нері говорить про бій з Іноуе вже понад місяць, як і його промоутер. Нері – претендент по лінії WBC, а бій це – цікавий.

Ну і головне – у важчій категорії занадто великі суперники. Давайте візьмемо той же бій Робейсі Раміреса та Рафаеля Еспінози. Зріст Робейсі – 168 см, розмах рук – 171 см. Наоя нижчий всього на 3 см і має такий же розмах рук. Але давайте подивимось на суперника – зріст 185 сантиметрів. Жодного разу японець не бився з настільки здоровенними суперниками.

Можливо, фізіологічно він не готовий до такого поки що. А можливо не буде готовий ніколи. Не варто очікувати подвигу Менні Пак’яо. Це інша, але все одно велика історія. Історія японського боксу.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 7
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.