Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 29 грудня 2023, 11:22
6034
7

24 інтриги нового тенісного сезону

Намагаємося розібратися, що рік прийдешній нам готує

| Оновлено 29 грудня 2023, 11:22
6034
7
24 інтриги нового тенісного сезону
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Зовсім трохи залишилося до старту нового тенісного сезону, який традиційно обіцяє багато цікавих сюрпризів для фанатів цього виду спорту. Після вдалого 2023 року для багатьох українських тенісисток очікування від їхніх виступів стали ще вищими, надії на великі перемоги присутні не просто так. Водночас решта тенісного світу інтригує не менше: у WTA-турі нам є за кого вболівати в боротьбі за першу сходинку, у чоловіків близький до завершення блискучої кар'єри Рафаель Надаль, а Новак Джокович намагається відтягнути зміну поколінь.

У цьому матеріалі зібрано по 12 інтриг майбутнього сезону в жіночому та чоловічому тенісі.

Інтриги жіночого тенісу

Чи повернеться Світоліна до топ-10?

Еліна феноменально повернулася на корт після вагітності і за пів року виступів повернула собі статус першої ракетки України. У світовому рейтингу вона перебуває на 25-й позиції, маючи в активі 1809 очок. У перші чотири місяці нового сезону в неї взагалі не буде втрат залікових балів, лише в травні потрібно буде захистити 360 очок. Якщо поглянути вище в рейтингу, то Барбора Крейчикова, яка йде на 10-му рядку, має 2880 очок (на 1071 більше).

Наразі відомо, що Еліна планує зіграти в січні в Окленді (WTA 250), Аделаїді (WTA 500) і на Australian Open. До ґрунтового сезону традиційно можна встигнути ще виступити на змаганнях у WTA 500 в Абу-Дабі, а також великих турнірах WTA 1000 у Досі, Дубаї, Індіан-Веллсі та Маямі. Місця для набору очок предостатньо. Якщо Світоліна відновилася після травми і гратиме на рівні минулого року без пропусків, то навесні вона буде в десятці. Чи збереже Еліна це місце надалі – це вже інше питання.

Чи зможе хтось скласти конкуренцію Свьонтек у боротьбі за першу позицію?

22-річна польська тенісистка з 4 квітня 2022-го до 10 вересня 2023 року 75 тижнів поспіль перебувала на вершині світового рейтингу, зазнавши за цей час неймовірного тиску. У середині минулого сезону в її грі були провали, чим скористалася Аріна Соболенко, яка вісім тижнів носила тенісну корону. Як це часто буває, втрата першого рядка зняла тягар відповідальності з Іги та додала їй мотивації. У першій половині жовтня вона виграла престижний турнір WTA 1000 у Пекіні, а наприкінці сезону декласувала всіх елітних суперниць на Підсумковому турнірі WTA в Канкуні.

Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек з батьком

Наразі можна стверджувати, що Свьонтек у своїй найкращій формі на ґрунті і навіть на харді готова перемагати будь-яких суперниць на будь-яких турнірах. Є проблеми з грою на траві, але виступи на цьому покритті найменше у відсотковому співвідношенні впливають на загальний рейтинг. Соболенко дихає в спину в рейтингу, але їй захищати перемогу на австралійському мейджорі. Можливо, Ігу зможуть потіснити, якщо вона провалить виступи в Азії або ґрунтовий сезон вийде невдалим, але в це не дуже віриться. Коко Гофф, ймовірно, буде головною конкуренткою в найближчі роки, але з 1-9 в особистих зустрічах обійти польку в рейтингу буде важко.

Що покаже Наомі Осака в новому сезоні?

Японська тенісистка років 3 безперечно була найкращою гравчинею на харді у WTA-турі, але, схоже, занадто великі гроші від реклами та спонсорів на якомусь етапі запаморочили їй голову. Грати в теніс для Осаки стало тягарем, спортсменка скаржилася на ментальні проблеми, не хотіла виступати на певних турнірах, спілкуватися з журналістами. Закінчилося все тим, що Наомі несподівано пішла в декрет, а 9 липня цього року народила доньку. Сама тенісистка зізналася, що у неї ніколи не було такого плану і у своїх думках після набуття материнського статусу вона хотіла завершити кар'єру.

У новому сезоні перед Осакою буде дуже багато викликів, хоча зі збільшенням кількості великих турнірів і можливостей буде більше. У її швидкий зліт не віриться, все залежатиме від рівня мотивації. Потенціал у японки є, і він неймовірно сильний. Можливо, до американської літньої серії це знову буде важлива фігура в цьому виді спорту, приклад камбеку Світоліної зовсім поруч.

Чи зможе збірна України пробитися у фінальну стадію Кубка Біллі Джин Кінг? Чи може виграти титул?

Жіноча збірна України з тенісу далеко не в оптимальному складі обіграла команду Нідерландів у раунді Плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг і втретє поспіль зіграє в раунді Кваліфікації. Суперницями нашої команди стануть румунки – №12 у світовому рейтингу. У попередні роки ми грали на цій стадії проти США на виїзді (2:3) і проти Чехії в умовно домашній зустрічі (1:3). Українки були близькі до подвигу в Ешвіллі у 2022-му, але дива не сталося.

З румунками грати у квітні, після старту ґрунтового сезону. Проблема в тому, що суперниці найкраще грають на цьому покритті, а наші тенісистки явно хотіли б грати на землі, щоб сильно не зривати собі підготовку до особистих змагань. У разі виграшу в румунок, у листопаді ми зіграємо у фінальному раунді. Як показав цей сезон, з належною мотивацією і хорошим складом на парний матч можна перемагати будь-яку збірну. Якщо ми зберемо всіх найсильніших, то будемо готові грати на перемогу з будь-якою командою.

Хто буде новим капітаном жіночої збірної?

Наприкінці 2023 року однією з головних новин для українського тенісу стало те, що Федерація тенісу України на чотири роки передала управління жіночою тенісною збірною Фонду Еліни Світоліної. Насправді, для українських уболівальників не так важливо, хто керуватиме командою, на першому місці завжди результат. Останнім часом у ФТУ і деяких тенісисток був затяжний конфлікт, який, схоже, зайшов у глухий кут і ніяк не вирішувався. Це напевно відчували і в ITF.

З нового року Світоліній та її фонду потрібно зібрати найсильніший склад українських тенісисток, їх у нас не так багато. Питання в тому, чи будуть зміни в тренерському штабі? Все ж раніше його обирала федерація, хоча про особисті конфлікти Михайла Філіми з тенісистками інформації не надходило. Останнім часом Фонд Еліни Світоліної тісно співпрацював із Сергієм Стаховським, можливо, ми побачимо його на одній із важливих позицій у команді.

Чи виграє свій перший титул WTA Калініна?

Ангеліна три роки відіграла на абсолютно іншому рівні, ніж був до цього. Цього сезону українка повністю переключилася на турніри WTA і навіть зіграла у фіналі великих змагань WTA 1000 у Римі. Поки що проблема полягає у відсутності виграних титулів на турнірах основного туру. У Калініної є перемога на змаганнях WTA 125 у Ліможі, але для нинішнього її рівня це не показник. Якщо хочеться прогресувати й далі, то вигравати турніри потрібно обов'язково.

Звісно ж, у Ангеліни більше шансів узяти титул на ґрунті, де вона показує кращі та стабільніші результати. На змаганнях рівня WTA 250 на кшталт Боготи чи Рабата це було б зробити набагато простіше, але Калініна вже грає на рівень вище, тож треба бути найкращою на кортах Штутгарта, Мадрида чи Рима – це завдання не з простих. Поки що Ангеліна залишається останньою з наших топів без титулу, саме час цю ситуацію виправити.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Завацька, Снігур, Стародубцева, Соболєва, Олійникова, Подрез – чи дебютує хтось із молодих українок у топ-100?

Наразі ми маємо двох тенісисток, які практично впритул підбиралися до першої сотні, але їм чогось не вистачало. Це Катаріна Завацька (особистий рекорд – 103) і Дарина Снігур (105). Зараз вони перебувають трохи нижче у світовій класифікації і вже кілька років топчуться на місці, хоча Снігур все ж на два роки молодша.

У 2023-му потужно повернулася в професійний теніс Юлія Стародубцева, за півроку вона підібралася до топ-150. За відчуттями, саме вона прогресуватиме найшвидше і наступного року це головний кандидат на збільшення присутності українок у топ-100.

Щодо Анастасії Соболєвої та Олександри Олійникової, то поки що немає впевненості, що вони піднімуться на такий рівень у найближчій перспективі, потрібно почати хоча б із топ-200. Вероніка Подрез стала справжнім відкриттям року, ймовірно, її стрімкий прогрес продовжиться, але побачити її в топ-100 вже наступного сезону буде справжнім дивом.

Чи погодиться WTA на вимоги тенісисток? Чи не збанкрутує асоціація?

Наприкінці року стало відомо, що топові спортсменки вимагають, щоб WTA запровадила гарантовану оплату праці для гравців, як це зробили в чоловічому тенісі, ще й збільшивши пороги виплат, затверджені ATP. Також спортсменки хочуть мати компенсації в разі травм чи декрету, а до розкладу турнірів є великі претензії.

Поки що керівництво WTA намагається знайти точки дотику з тенісистками і піти на компроміс, який більше влаштує організацію, але як буде у 2024-му – невідомо. Фінансова ситуація у WTA нестабільна, поки що сильно виручають грошові китайські турніри. До Стіва Саймона постійно є претензії, деякі легенди натякають, що його було б непогано замінити на жінку.

Чим закінчиться допінгова справа Халеп?

У вересні зіркова румунська тенісистка Сімона Халеп отримала дискваліфікацію на чотири роки за вживання заборонених препаратів. За рік до цього в її організмі було знайдено сліди забороненої речовини роксадустату, також у її біологічному паспорті спортсменки було виявлено порушення.

Адвокати Халеп за рік випробували різні стратегії боротьби, але поки що позитивних результатів немає. Наступним кроком стане розгляд апеляції у Спортивному арбітражному суді (CAS), де тенісистці буде потрібно скасування обох звинувачень антидопінгової програми (TADP).

У грудні стало відомо, що Халеп завершила співпрацю з тренером Патріком Муратоглу, який взяв на себе відповідальність за те, що в її організм потрапили заборонені речовини. Складно сказати, чи збільшилися її шанси на успіх, але в разі невдачі в CAS для 32-річної експершої ракетки світу це означатиме завершення кар'єри.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сімона Халеп

Де гратимуть Підсумковий турнір WTA?

Одна з найпроблемніших тем для жіночого тенісу в останні роки – проведення Підсумкового турніру WTA, на якому виступають 8 найкращих тенісисток за підсумками сезону. У сезоні-2023 тільки на початку вересня стало відомо, де відбудеться WTA Finals, хоча в ідеалі це має бути відомо ще під час складання календаря на рік. Змагання провели під час сезону дощів на відкритих кортах у Канкуні, учасниці залишилися дуже незадоволені.

Головна проблема в тому, що з 2019 року Підсумковий турнір мав проводитися в китайському Шеньчжені протягом 10 років, і перший розіграш було зіграно. Тоді у фіналі Еліна Світоліна програла Ешлі Барті, але все одно заробила космічну суму – $2,400,000. У 2020-му світ накрила пандемія коронавірусу, і Китай на кілька років закрили для решти світу. Через це у WTA і з'явився цей головний біль, рішення якого асоціація так і не знайшла. У календарі на 2024 рік також не вказано, де відбудеться турнір. Чи буде це Саудівська Аравія, як стверджують джерела BBC – велика інтрига. Все ж тенісистки не в захваті від ідеї проводити турнір у країні, де ставлення до жінок не зовсім таке, як вони звикли.

Чи зможе відновитися від постійних травм Андреєску?

Чемпіонка US Open 2019 – одна з тих тенісисток, які до кінця не можуть розкрити свій неймовірний потенціал через жахливу травматичність. Після феноменального 2019 року, коли вона була головною зіркою жіночого туру, повернутися на колишній рівень все ніяк не виходить. Завдяки заморожуванню рейтингу вона ще тривалий час залишалася в топі, але великих результатів не було, на турнірах Grand Slam лише раз вдалося пробитися до другого тижня.

Андреєску не грає з літа через стресовий перелом хребта. Тенісистка зізналася, що в перші місяці нового сезону її чекати не варто. Можливо, ми побачимо її в Індіан-Веллс. Поки що канадка налаштована зіграти на Олімпіаді й дуже шкодує, що не змогла виступити в Кубку Біллі Джин Кінг, де її команда сенсаційно взяла перший титул. Прикро, що така цікава тенісистка не може грати на повну, з нею було набагато веселіше.

Getty Images/Global Images Ukraine. Б'янка Андреєску

Інтриги чоловічого тенісу

Чи зможуть молоді скинути Джоковича з трону?

Ця тема турбує тенісних уболівальників і експертів не один рік. Раніше питання полягало в тому, чи зможуть знести Велику трійку, але час бере своє. Роджер Федерер не грає вже кілька років, Рафаель Надаль явно дограє останні моменти кар'єри, а Новак Джокович все ніяк не хоче йти з трону. У 2023-му він виграв 3 з 4 турнірів Grand Slam, переміг на Підсумковому турнірі ATP і завершив рік у статусі першої ракетки світу.

Поки що схоже на те, що серб хоче побити рекорд Кена Розуолла, який виграв Australian Open у 37 років. Щоб перебити цей показник Новаку потрібно взяти US Open, або відкласти побиття рекорду на 2025-й. Зараз у турі є кілька тенісистів, які можуть обігрувати Джоковича, хоча стабільно це не виходить ні в кого. Чи будуть якісь зміни в розкладі сил у новому році – побачимо зовсім скоро.

Чи зможе Надаль грюкнути дверима і виграти Ролан Гаррос? А може й Олімпійські ігри?

Рафа пропустив майже весь сезон-2023 через травму, але повернення його вже не за горами. Надаль вийде на корт у перший тиждень січня на турнірі в Брісбені. Потрібно розуміти, що Рафаель – гравець, який виходить на корт не для того, щоб програвати. Існує велика ймовірність, що він набрав хорошу форму і буде показувати високий рівень гри. Питання в тому, на скільки турнірів вистачить здоров'я?

Головною метою Надаля, безумовно, буде вихід на пік форми до Ролан Гаррос. Навіть не в найкращих кондиціях він може поборотися за 15-ту перемогу в Парижі, запас його вмінь це дозволяє зробити. Ба більше, на цих же кортах влітку пройде й олімпійський тенісний турнір. Іспанець точно не змарнує такої можливості, хоча в його активі є золота медаль Пекіна-2008 в одиночному розряді та «золото» парного розряду в Ріо-2016.

Getty Images/Global Images Ukraine. Рафаель Надаль

Чи завершить кар'єру після Олімпіади Гаель Монфіс?

Гаелю Монфісу вже 37 років, і з кожним роком його організм все частіше дає збої. Останній сезон на 50+ матчів у нього був у 2019-му. У 2023-му він зіграв 30 поєдинків і зумів завершити сезон у топ-80. Цьому суттєво допомогла перемога на турнірі в Стокгольмі, загалом 12-й титул у кар'єрі француза, наступний сезон для якого стане 21-м у турі.

Чоловіка Еліни Світоліної дуже часто запитували, коли він має намір повісити ракетку на цвях, але в різний час спортсмен давав різні відповіді. Влітку він говорив, що кінець виступів близький, хоча раніше припускав, що Олімпійські ігри в Парижі не стануть кінцевою зупинкою на його кар'єрному шляху.

Поки що можна стверджувати тільки те, що Монфіс зробить усе можливе, щоб зіграти на Олімпіаді. Що буде далі, з великою часткою ймовірності не знає навіть він.

Чи виграє Сіннер свій перший турнір Grand Slam?

Яннік виграв свій перший турнір ATP у 2020-му році і відтоді потихеньку набирає обертів. У 2021-му він фінішував у десятці, наступного було трохи гірше, а у 2023-му Сіннер повноцінно увійшов до числа найкращих тенісистів світу. На рахунку італійця цього року перемоги на Мастерсі в Канаді та фінал у Маямі, два титули ATP 500, фінал Підсумкового турніру, півфінал Вімблдону та дві перемоги над Джоковичем наприкінці року. І якщо перша була менш значущою, то в матчі Кубка Девіса він пішов із матчболів проти Ноле, вигравши для Італії перший титул із 1976 року.

Getty Images/Global Images Ukraine. Яннік Сіннер (з кубком)

Що стосується виступів на турнірах Grand Slam, то цього року він тільки на Ролан Гаррос не пробився до другого тижня. Поки що Яннік не доходив до фіналів, але чому б не зробити це у 2024-му. Немає впевненості в тому, що весь рік в італійця буде зі стабільними результатами, але на окремо взятому турнірі він здатен досягати найвищих результатів.

Хто з українських тенісистів може піднятися на новий рівень?

Нинішнє покоління чоловічого тенісу в Україні, на жаль, не найсильніше. Після Долгополова, Стаховського і Марченка, який дограє, гідної заміни їм поки що не знайшлося. Віталій Сачко та Олексій Крутих намагаються прориватися, виграють челенджери, але пробитися навіть у топ-150 поки що не виходить. До збірної в різний час залучалися Ерік Ваншельбойм, В'ячеслав Белінський, Владислав Орлов, Георгій Кравченко, але і в них високих результатів не спостерігається. Поки що найперспективнішим є Белінський, йому лише 20 років. Місце в шостій сотні непогано було б замінити на щось солідніше.

Крутих цього року дивом затягнув збірну в раунд Кваліфікації Кубка Девіса, але на особистих турнірах у нього біда. Кілька хороших місяців цього року були у Сачка, поки що не вистачає стабільності результатів. Зараз Віталій посідає 170-ту сходинку світового рейтингу, і потрапляє в кваліфікацію турнірів Grand Slam. На тлі інших це великий успіх, потрібно продовжувати в тому ж дусі.

Чи повернеться на корт Нік Кірьос?

Головний шоумен і поганий хлопець чоловічого туру зіграв за рік один матч, але медійність його від цього не зменшилася. Кірьос встиг погиркатися у твіттері з Борисом Беккером, який звинуватив молодого австралійця в неповазі до легенд тенісу. У відповідь Нік пригадав німцеві його тюремний термін за приховування активів. Також австралієць створив акаунт на OnlyFans, де повідомив, що пропустить AO-2024. Хоча частіше ця платформа використовується для публікації зовсім іншого контенту.

У 28 років Кірьос відкрито зізнається, що не хоче грати в теніс, роблячи це через силу. За останній час йому зробили кілька операцій: спочатку був надрив меніска, пізніше проблеми із зап'ястям. За цей час Нік спробував себе навіть як тенісний експерт на ТБ. Паралельно з цим колишня дівчина Кірьоса звинуватила його у фізичному насильстві, але суд виправдав атлета, якому загрожувало до 2 років тюремного ув'язнення. Кірьос якось пообіцяв виграти титул Grand Slam до 33 років і піти зі спорту, щодо першого пункту є великі сумніви.

Getty Images/Global Images Ukraine. Нік Кірьос

Чи допустять до ОІ спортсменів з рф і рб?

Теніс став одним із тих видів спорту, де тенісисти з рф і рб продовжували виступати після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Єдиним покаранням було відсторонення їхніх збірних і федерації від участі в командних змаганнях. Не так давно МОК ухвалив скандальне рішення допустити спортсменів з рф і рб на ОІ в Парижі, але остаточне рішення залишається за ITF.

Міжнародна федерація тенісу має безліч критеріїв відбору на Олімпіаду, один із них свідчить, що спортсмен має бути в заявці збірної хоча б раз в останні два сезони олімпійського циклу. Зрозуміло, що цю вимогу жоден російський тенісист виконати не може, оскільки їхня команда не грала командних змагань із 2021-го. Але в правилах ITF передбачено випадки, коли спеціальний комітет усе ж таки може допустити гравців за низкою критеріїв, одним із яких є «видатні досягнення спортсмена на ОІ, або в інших командних змаганнях». Також атлетам з рф і рб можуть надати вайлд-кард. Тож теоретично все можливо, почекаємо рішення ITF.

Чи завершить кар'єру Ілля Марченко?

36-річний Марченко поступово падав у рейтингу і був близький до того, щоб опинитися на тих позиціях, які не дозволяють грати цікаві для нього турніри. Влітку він поїздив американським континентом і зумів виграти челенджер в Еквадорі. А в жовтні йому вдалося стати найкращим на змаганнях у Гамбурзі. Раніше Ілля не вигравав двох челенджерів за рік, що точно додало йому мотивації продовжувати кар'єру.

У 2024-му він потрапляє у кваліфікацію Відкритого чемпіонату Австралії і завершувати кар'єру перед стартом нового сезону безглуздо. Проте його часто турбують травми, грати на стабільному рівні виходить дедалі рідше. Є підозра, що щойно Ілля перестане потрапляти в кваліфікацію турнірів Grand Slam, він закінчить з виступами. Звичайно ж, успіхи на корті трохи продовжать його кар'єру.

Хто з учасників Next Gen може здивувати в новому сезоні?

У 2022-му році Next Gen виграв Брендон Накашима, за підсумками цього сезону він навіть не в сотні. У фіналіста Їржі Легечки ситуація краща – 31-й рядок світового рейтингу. До цього ці змагання вигравали Карлос Алькарас, Яннік Сіннер, Стефанос Циципас і Чон Хьон – усі відомі імена, за винятком того, що про корейця мало що чути з 2018 року, коли він сенсаційно дійшов до півфіналу Australian Open.

У 2023-му переможцем став серб Хамад Медедович, який обіграв у фіналі чемпіона турніру ATP у Ліоні Артура Фіса. Переможець несподіваний, щось прогнозувати в його подальшій кар'єрі немає сенсу. У півфіналах також грали француз Люка ван Аш і швейцарець Домінік Штрікер, їхні імена краще знайомі тенісним уболівальникам. Штрікер у 2023-му вибив з US Open Циципаса, а в Базелі обіграв Каспера Рууда. Той же Медедович із представниками топ-20 ще навіть не грав. Поки що схоже на те, що хлопці хоч і будуть дивувати, але точно не так сильно, як Алькарас або Сіннер.

Getty Images/Global Images Ukraine. Артур Фіс та Хамад Медедович

Чи допоможуть Борис Беккер і Северін Люті підтягнути Хольгера Руне до лідерів?

20-річний Руне є одним із найперспективніших молодих тенісистів, який уже відчув смак великих перемог. На його рахунку є вже 3 чвертьфінали турнірів Grand Slam, два фінали Мастерсів і навіть перемога на такому рівні в Парижі, здобута у фіналі з Джоковичем. Цей рік данець завершив на восьмій позиції в рейтингу, хоча під час сезону претендував на значно вищі місця.

У серпні Хольгер йшов на четвертій сходинці світової класифікації, але між Вімблдоном і жовтневим турніром у Базелі виграв лише один матч. Тоді в команду запросили Бориса Беккера, з яким результати Руне помітно покращилися. До кінця року Хольгер здобув кілька хороших перемог, але не більше. Перед стартом нового сезону стало відомо, що до команди данського тенісиста увійшов ще й багаторічний тренер Федерера Северин Люті. Ця співпраця обіцяє бути дуже цікавою.

Що ще витворять на корті скажені російські тенісисти?

Коли на тенісних кортах під час чоловічих турнірів не вистачало чогось цікавого в ігровому плані, на виручку трансляторам приходили російські тенісисти, які підіймали рейтинги своїми неконтрольованими спалахами гніву. Один із найбільш неврівноважених гравців туру – Андрєй Рубльов. Тільки за останній час він запам'ятався побиттям свого коліна ракеткою і скандальною вилазкою на вишку до судді під час матчу Ultimate Tennis Showdow в Лондоні. До речі, на тому ж Підсумковому Андрій послав «в» одного з уболівальників, а в Шанхаї вилаяв фотографа, який прийшов під час розіграшу.

Даніїл Медведєв страждає від подібних нападів не менше. Наприклад, на Підсумковому турнірі в Турині в матчі з Сіннером він кинув ракетку і викликав уболівальника на корт, щоб із ним розібратися. Взагалі, Медведєв часто любить розбиратися з глядачами і суддями, тоді як його колеги по цеху на це звертають менше уваги. Один із найпам'ятніших моментів, звісно, трапився в півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії під час матчу зі Стефаносом Циципасом.

А у фіналі проти Надаля він попросив суддю на вишці оголосити, що вболівальники, які вигукують між першою і другою подачами – ідіоти.

Хто вперше увірветься в першу десятку?

У чоловічому тенісі за останні роки це зробити набагато легше, причини зрозумілі. Якщо раніше в топ-10 було відразу кілька залізобетонних місць для великих, то зараз коефіцієнт плинності топів збільшився. З добре відомих на цей момент тенісистів ще не були в десятці Алекс де Мінаур і Томмі Пол, вони з великою ймовірністю там опиняться в якийсь із моментів 2024 року. Бен Шелтон, який потужно вистрілив на US Open, також готовий до дебюту в першій десятці, йому це під силу.

З молодих можуть здивувати Артур Фіс і Лоренцо Музетті, але є сумніви, що топ-10 їм підкориться вже наступного року, можливо, трохи пізніше. Також хороший теніс часом показує чех Їржі Легечка, але йому і таким виконавцям, як Штрікер і Люка ван Аш, потрібно набагато більше стабільності, якої поки що немає. Є відчуття, що може проявити себе і молодий британець Джек Дрейпер, який виграв виставковий турнір UTS.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Третя ракетка світу зупинила Ястремську на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 27 квітня 2024, 22:26 7
Третя ракетка світу зупинила Ястремську на супертурнірі в Мадриді

Даяна майже зуміла камбекнути в першій партії після 0:5, але сил не вистачило

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ekvato
Не знаю, хто робив огляд, але це-круто, це-топ рівень спортивної журналістики. Все лаконічно і по полицям. Хто хоч трохи в темі теніса, теж задається подібними питаннями. Єдина нерозкрита тема/питання: чи зможе Алькарас повернути попередню впевненість і не дати Новаку завоювати ще хоч 1 шолом? Може я помиляюся, але Алькарас-новий тенісний геній на роки, після закінчення Новака і Рафи, хіба Сіннер буде йому конкурентом, всі інші і близько не стоять. Єдине, що мене засмутило, що після поразки у Цинцинаті від Джоковича та поразки неврівноваженому мєдвєдєву у півфіналі us-open у матчі, де Карлос видавав шикарнючі удари, але явно був не його вечір в плані стабільності, так от після цього матчу Карлос втратив впевненість. До того, мені здавалося, що він може вийти проти будь-якого суперника і показати рівень, зараз такої впевненості немає. Звісно, вік ще такий, що емоційно може хитати, але я дуже чекаю на стабільного Алькараса і Сінера, пенсію Новака та на нову еру чоловічого протистояння та епічних двобоїв 
Артур Отаманчук
Уже давно не Свитолина, а Нигролина)