Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 грудня 2023, 22:48
5230
24

Різдвяні чемпіони. Арсенал із Зінченком зіграв унічию з Ліверпулем

Двобій на «Енфілді» запам'ятався шаленими емоціями та поганою реалізацією

| Оновлено 24 грудня 2023, 22:48
5230
24
Різдвяні чемпіони. Арсенал із Зінченком зіграв унічию з Ліверпулем
Getty Images/Global Images Ukraine

Англійська Прем’єр-ліга не відпускає свої палких уболівальників навіть тоді, коли до святкування Різдва залишаються лічені дні. Та й куди тут відволікти увагу, якщо ключовим протистоянням у рамках вісімнадцятого туру національної першості є зустріч поміж двома лідерами чемпіонських перегонів. «Ліверпуль» та лондонський «Арсенал» зробили чимало гучних заяв за ходом поточного сезону, однак саме від їхньої особистої зустрічі на «Енфілді» залежала доля так званого «різдвяного» чемпіонства.

Хоча сама гра розпочиналась таким чином, що одна з команд неначе й не була готовою належним чином до неї. Ідеться про господарів поля, які припустились кількох помилок із протидією Жезусу, а потім узагалі пропустили надзвичайно швидкий гол на четвертій хвилині через незграбні дії під час подачі стандарту з глибини лівого флангу. Едегор подав на Габріела, а центральний захисник головою переграв Аліссона, який узагалі загубив ворота.

І тут дійсно правди нікуди було подіти – «Ліверпуль» дуже кволо виглядав на початку гри, але потім поступово почав приходити до тями. Спочатку передачі в напрямку Салаха взагалі не досягали мети, але поступово «червоні» віднайшли знайомі стежки й на 29 хвилині фланг захисту Олександра Зінченка остаточно розвалився. Точніше, це єгиптянин самотужки «розвалив» його своїм дриблінгом повз українця й приголомшливим ударом із меж штрафного в ближню дев’ятку.

Від цього моменту гру вже можна було сміливо називати рівною, бо команди намагались виключно ловити один одного на помилках, а на такому рівні вони трапляються геть не повсякчас. Але все ж таки трапляються, тому й мав місце момент накшталт ситуації з ударом Мартінеллі з відскоку на лівому фланзі штрафного повз ліву стійку порожніх воріт на завершення першого тайму. А ще була очевидна помилка VAR у ситуації з рукою Едегора, яку ще треба було не побачити.

А ще був цікавий момент із фолом Саки проти Цимікаса, який травмувався, коли врізався в ноги Клоппа в технічній зоні після цього. Епізод цікавий тим, що одразу після цього нападник «Арсенала» отримав попередження вже за інший фол, а вже в другому таймі арбітри знову пошкодували для нього жовту картку.

Однак це була не найгірша новина для «канонірів», для яких другий тайм проходив переважно біля власних воріт. Хоча, якщо розглядати деталі, то це скоріше найцікавіші моменти відбувались біля воріт Раї. А сама гра була доволі спокійною. «Ліверпуль» ловив суперників на тому самому вільному просторі позаду, на якому «каноніри» намагались ловити його до перерви.

І доволі непогано це робив, бо момент на 73 хвилині з виходом уп’ятьох проти одного захисника, який завершився влучанням у поперечину від Трента, був максимально наближеним до забитого м’яча. Але, якщо вже й таке не забивати, то від центрального матчу в турі повного комплекту залікових балів для себе можна не чекати.

Наступний матч «Ліверпуль» проведе на виїзді проти «Бернлі», а лондонський «Арсенал» у домашньому дербі прийматиме «Вест Гем».

Англійська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Ліверпуль» – «Арсенал» - 1:1

Голи: Салах, 29 – Габріел, 4

Попередження: Ендо, 45+3, Салах, 84 – Сака, 38, Гаверц, 45+4, Райс, 49, Нкетіа, 86, Вайт, 90

«Ліверпуль»: Аліссон – Цимікас (Гомес, 35), ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Джонс (Гравенберх, 68), Ендо, Собослаї – Діас (Елліотт, 68), Гакпо (Нуньєс, 67), Салах.

«Арсенал»: Рая – Зінченко, Габріел, Саліба, Б. Вайт – Гаверц, Райс, Едегор – Мартінеллі (Троссар, 68), Жезус (Нкетіа, 77), Сака.

Арбітр: Кріс Кавана (Манчестер, Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 13 (3) – 13 (2)
Кутові: 4 – 5
Офсайди: 1 – 1.

ЛІВЕРПУЛЬ - АРСЕНАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

29’
ГОЛ ! М'яч забив Мохамед Салах (Ліверпуль).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Габріель (Арсенал).
Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині
Футбол | 28 квітня 2024, 13:46 2
Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині

Український захисник «Евертона» грає в комп'ютерні ігри замість риболовлі

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 1
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
Божевільний темп гри , Арсенал виглядав посвіжіше , але у Ліверпуля було більше гольових моментів, тяжко даже сказати хто більше заслуговував на перемогу, мабуть нічия справедливіший результат гри .
🔱Avtoigor🔱
Яскравий видався матч, саме за це я люблю АПЛ. 
Всім гарного вечора.
zinkonick
Ліверпуль вдруге обкрадають... з Тотенхемом чистий гол перевели в офсайд, тут гра рукою Едегора - це не гра рукою... а що це тоді? Як з Марадоною - рука бога? 
Tasha19
Матч все таки заслужено нічийний. Хоча швидкості були дуже високі всю гру. Мартінеллі в першому таймі постійно нащось намагався по пару чоловік обіграти, і втрачав м'яч.
Александр Ад
Очікував від Арсеналу більшого,Зіна після фатальної помилки.більш помилок не допускав...
Octopus
Салах делал движение а-ля Роббен, там уже должен был стоять Гэбриэл, который щелкал лицом без дела. В голе Зинченко не виноват, потому что ему противостоял куда более быстрый игрок.
В качестве критики Зинченко могу сказать, что нам часто предоставляют его крутую статистику по передачам в последнюю треть, по этому показателю он вроде как лучший в Арсенале. Но я извиняюсь, когда с этого будут дивиденды? 1 ассист в сезоне это очень мало, а в этом матче было 0 ключевых пасов.
Nordenus
Да уж, повезло Арсеналу что не проиграли... Зина сегодня напривозил...
Octopus
Удивительно, но для Арсенала часто ранний гол в чужие ворота становится проблемой. Команда расслабляется, защита расслабляется. Даже при счете 2:0 они могли бы утратить все преимущество. Все-таки оборона не лучшая сторона Арсенала. Это плохо для победы в АПЛ. Пеп Гвардиола первым делом цементировал свою защитную линию, подыскивая таких защитников как Диаш. Связка Зинченко-Диаш генерировала не только наибольшее количество перепасовок, но и подстраховок, они почти не пропускали. Гэбриэл же часто оставляет Зинченко, зная, что он слаб один в один. В голе, считаю виноват первым делом он, а уж потом Зинченко, хотя я всегда критически отношусь к игре нашего сборника.
pol-55
Для турніру результат добрий,але за 2й тайм Ліверу здалася б перемога,коли 4 на одного,чи скільки там не забиваєте ,то ж хто вам суддя,Зіна гарно аути кидав,але з Салахом...
Andy_P
Чуть недожарили печёнку. Ливерпуль имел преимущество только тогда, когда играл грубо. Сколько раз Хаверца толкали в спину, сколько били по ногам Жезуса - судья пропускал. Как только лоси набегались и перестали омиться - - у Арсенала снова было преимущество. Во втором тайме за толчёк в спину в штрафной можно было ставить пенальти.
luceorius
 Арсенал без Зінченка міг би і виграти в Ліверпуля.