Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
18978
19

«Артем відкриє можливості Артеті». Арсенал спробує підписати Довбика?

Український форвард чудово проводить сезон Ла Ліги 2023/24 у «Жироні»

«Артем відкриє можливості Артеті». Арсенал спробує підписати Довбика?
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

У ніч на 23 грудня Twitter-аккаунт Fichajes-Fútbol опублікував пост, у якому поділився інформацією про інтерес лондонського «Арсенала» до 26-річного українського форварда іспанської «Жирони» Артема Довбика.

«Арсенал хоче підписати Артема Довбика. Намір полягає в тому, щоб підписати його в це зимове трансферне вікно, але якщо вони не зможуть це зробити, то в кінці сезону повернуться знову. Артеті подобається нападник», – йдеться у твіті.

Проте навряд чи варто довіряти джерелу, оскільки це був перший пост у цьому Twitter-акаунті.

Але «Арсеналу» справді потрібний нападник. Про це заявляв і затятий фанат «канонірів» британський журналіст Пірс Морган.

Український журналіст і блогер Sport.ua Сергій Тищенко поділився думками про прогрес Довбика і припустив, куди Артема кликатимуть наступного літа:

«Я впевнений, що влітку Артем Довбик опиниться в АПЛ.

Артем фактурний та силовий нападник. Фактично без травм. Зараз по таких сходять із розуму. Додайте сюди 11 голів в Ла Лізі. Це все десятки мільйонів євро. «Жирона» навряд чи буде ризикувати та залишати гравця на другий-третій сезон, бо ніхто не знає, як воно піде.

Гвардіола грав в МС без вираженого форварда, з так званої хибною дев’яткою. Влітку 2022 року відмовився від цієї ідеї та запросив центрфорварда, силового гравця Ерлінга Холанда. Команда виграла ЛЧ.

Довбик — дуже схожий за профайлом гравця із Холандом. Він своє бере завдяки фізичній перевазі над суперником та гольовому чуттю. Головна потреба таких нападників — це півзахист. Будуть асисти, будуть голи. Якщо на голодному пайку, то відповідно, нічого не буде. У «Дніпрі-1» в Артема був Піхальонок, а у «Жироні» три гравці пасують на нього. Довбик показує реалізацію.

Я думаю, що дуже цікавим варіантом для Артема був би «Арсенал». Артета продовжує лінію Гвардіоли часів МС до Холанда та грає без силового нападника. В атаці два «шпиндика» Нкетія та Жезус по 175 см. Потенційний трансфер Довбика відкриє перед Артетою дуже великі можливості. Середина поля готова створювати для нападника моменти. Потрібно тільки забивати. Зінченко допоможе з адаптацією», — написав Сергій у Facebook.

У поточному сезоні Ла Ліги на рахунку Довбика 11 голів та 4 асисти.

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Вряд ли они вообще смогут, хоть зимой, хоть летом. Сити не даст осуществиться этой сделке.
Dmytro Dmytro
Пездьож!!! Чому? Відколи гравець за сезон може зіграти в 3 різних клубах?????
Octopus
Издание Фичахес уже известно тем, что пишет всякий несбывающийся бред
Tasha19
А це могла би бути непогана ідея. В Арсеналі немає нападника типажу Довбика. Але не забуваємо, кому належить Жирона, і сумніваюсь я, що вони тепер захочу будь якого гравця продавати в Арсенал.
Cruyff
Сага з Луніним вже всім набридла, давай Довбика! 
А там є ще ж Циганков.
Мудрик то джокер на всі випадки.
osokor
Дійсно, хай Довбик не повторює помилки Мудрика і чеше в "Арсенал"! Це - його!  Буде велика користь і клубу і йому самому. Ну і швидка адаптація з допомогою Зінченка...
Я Я
Було б нєхіло. Принаймні, мені було б цікаво. Але якщо зимою Арс купив би черкащанина, то залишив би його в Жироні в аренді до літа. Правило не більше двох команд за сезон нікуди не ділося ☝️😑
Умник
Не та позиция в приоритете у Арсенала.
sasha_d99
Рано ему в топ клуб, хотя бы 2 сезона нужно на одном уровне отыграть в средней команде. Да и Жирона сейчас феерит в целом, а будет спад и Довбика не будет видно
luceorius
 Артета значно більше виграє, якщо в це зимове вікно обміняє Зінченка на Миколенка, доплативши Евертону 10 -15 млн. фунтів.