Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 21 грудня 2023, 16:13
2993
1

Стала відома позиція Ла Ліги щодо створення Європейської Суперліги

Іспанські клуби, як і чемпіонат в цілому, виступили проти нового змагання

| Оновлено 21 грудня 2023, 16:13
2993
1
Стала відома позиція Ла Ліги щодо створення Європейської Суперліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Сьогодні, 21 грудня 2023 року, суд Європейського союзу оголосив, що ФІФА та УЄФА не мають права накладати санкції на клуби, які хочуть брати участь у Європейські Суперлізі.

Ла Ліга на своєму офіційному сайті опублікувала заяву, в якій виступила проти створення нового турніру. Головні тези:

  • «Промоутери Суперліги стверджують, що це рішення на їхню користь, але реальність така, що СЄС чітко заявив, що «це не означає, що такі змагання, як проєкт Суперліги, повинні бути обов'язково схвалені. Суд, отримавши загальне запитання про правила ФІФА та УЄФА, не виносить рішення щодо цього конкретного проєкту у своєму рішенні».
  • «Рішення підтверджує те, про що ми завжди говорили: будь-хто може організовувати змагання поза екосистемою УЄФА та ФІФА, це не може бути заборонено, і ніхто не ставив це під сумнів. Судове питання полягає в тому, щоб ці змагання перебували в екосистемі УЄФА та ФІФА, тобто щоб були прозорі, зрозумілі та об'єктивні правила затвердження нових змагань. У 2022 році УЄФА вже встановив процедуру затвердження нових змагань, яка може бути використана Європейською суперлігою або будь-яким іншим змаганням».
  • «Створення ліги, покликаної збагатити найбагатші клуби і сконцентрувати владу в руках невеликої кількості привілейованих команд, також призведе до втрати десятків тисяч робочих місць і різкого скорочення податкових надходжень до державної скарбниці по всьому континенту. У зв'язку з цим, згідно з експертним звітом, підготовленим компанією KPMG, лише в Іспанії такий проект, як Європейська Суперліга, призведе до втрати 55% загальних доходів Ла Ліги і поставить під загрозу галузь, яка забезпечує понад 194 000 робочих місць і 8.39 млрд євро податків, що становить 1.44% ВВП Іспанії».

Також проти створення Європейської Суперліги виступив ряд іспанських клубів: «Валенсія», «Кадіс», «Вільярреал», «Гранада», «Тенеріфе», «Вальядолід», «Леванте» та інші менш статусні команди. Всі вони виступають з тегом #EarnItOnThePitch. Цей вираз означає, що футбол – це гра, яка відбувається на полі, а не в кабінетах, і не можна створювати змагання, де в одних команд буде більше привілеїв, ніж в інших.

Ба більше, за інформацією Onda Cero всі клуби Ла Ліги, окрім «Реала», у сьогоднішніх матчах зіграють у футболках на знак протесту проти Суперліги.

Раніше став відомий формат Європейської Суперліги.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
В цілях лікування зажравшихся президентів пару клубів треба виключити на рік-два Барселону і Реал з Лаліги. Чи Юве з Серії А. І хай грають втрьох у  своїй суперлізі товариські матчі.Так, це вдарить по доходах Ліліги. Але дуже добре покаже всім тим клубам, що без внутрішнього чемпіонату вони ніхто. А внутрішній чемпіонат втратить сенс, якщо команди не зможуть боротися за єврокубки. Тоді матчі між 13-ю і 6-ю командами втрачають любий сенс. Ніхто не вилетить і не стане чемпіоном. То за що боротися на полі?