Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 19 грудня 2023, 15:03
19482
40

Дубль та MVP матчу від Довбика. Жирона розібралась з Алавесом

Каталонський колектив знову очолив чемпіонські перегони в невимушеному стилі

| Оновлено 19 грудня 2023, 15:03
19482
40
Дубль та MVP матчу від Довбика. Жирона розібралась з Алавесом
Getty Images/Global Images Ukraine

Посеред грудня український футбол через кліматичні умови регіону вже відпочиває, тому вболівальникам доводиться шукати, чим себе зайняти пізніми зимніми вечорами. І добре, коли на допомогу у вирішенні цього питання приходять команди, у складі яких виступають наші з вами співвітчизники. І тим паче в тій ситуації, коли вони претендують на високі місця у внутрішніх змаганнях.

Зокрема, такою командою цього сезону є каталонська «Жирона», яка веде боротьбу проти справжніх титанів іспанської Ла Ліги в особі мадридських «Реала», «Атлетіко» та каталонської «Барселони» за чемпіонський титул. Те, чого від команди Мічела взагалі не очікували ще пів року тому. Однак перед початком сімнадцятого туру «червоно-білі» перебували вже на другій сходинці через перемогу «бланкос» у матчі напередодні проти «Вільярреала» (4:1), тому їм потрібно було обов’язково обігравати «Алавес», аби знову одноосібно очолити таблицю.

Від самого початку гри господарів поля вільно почували себе з м’ячем у ногах, бо суперники зачинились у захисті й планували таким чином провести всю гру. У будь-якому випадку, саме таке враження вони справляли на нас, але навіть пів години ігрового часу втримувати власні ворота подалі від небезпеки вони не змогли.

Артем Довбик на 23 хвилині був першим на шляху м’яча, який відскочив до центру штрафного від воротаря «Алавеса» Сівери, який потягнув удар із правого флангу від Коуту. Українському нападнику ударом головою поцілити в порожні ворота не склало великих труднощів. Команда ж Мічела отримала підтвердження власної вже значної на той момент переваги, хоча й до цього їй не надто багато вдавалось створювати саме на завершення власних атак.

Спроби баскського колективу відповісти голом на гол були невдалими, і лише удар із другого поверху від нападника Саму ми можемо назвати дійсно вартим уваги. Але тоді Гассаніга спокійно розправився з м’ячем, а Порту на 42 хвилині гри не менш впевнено з правого флангу штрафного поцілив низом прямісінько під дальню стійку.

2:0 за підсумками першого тайму – «Алавес» мав шалені проблеми в захисті, навіть за умови того, що майже повністю відмовився від гри в нападі. Справ переламати хід подій одразу по перерві від гостей зазнала невдачі, бо «Жироні» вартувало тільки вчергове залучити Коуту до правого флангу атаки, як він заробив на собі пенальті на 58 хвилині за фол від Лопеса. Довбик ударом низом у центр воріт довів перевагу власної команди за рахунком до значної, тож питання щодо переможця зникли самі собою.

Цікавою, до речі, була роль Артема в цій грі, бо він неначе й не торкався м’яча переважну частину ігрового часу, але при цьому реалізацією просто вбивав опонентів. Завершувався матч під контролем «Жирони», але саме гості перебували з м’ячем у ногах. Навіть у поперечину влучали зусиллями Дуарте та його дальнього пострілу, але на позиції команди Мічела на полі це не вплинуло.

У четвер, 21 грудня, каталонська «Жирона» гратиме в гостях у севільського «Бетіса», тоді як «Алавес» удома прийматиме мадридський «Реал».

Іспанська Прімера. 17-й тур.

«Жирона» – «Алавес» - 3:0

Голи: Довбик, 23, 59 (пен.), Порту, 42

Попередження: Теналья, 39

«Жирона»: Гассаніга – Гутьєррес, Блінд, Д. Лопес (Хуанпе, 79), Е. Гарсія, Коуту (Арнау, 79) – Савіо (Валері, 64), А. Гарсія, Мартін (Соліс, 73), Порту (Торре, 64) – Довбик.

«Алавес»: Сівера – Х. Лопес, Дуарте, Марін, Теналья – Гевара, Бланко (Каррікабуру, 78) – Ріоха (Реббаш, 62), Гуріді (Хаджі, 62), Горосабель (Сола, 74) – Саму (Кіке, 74).

Арбітр: Франциско Фернандес Цінтас (Андалусія, Іспанія).

Стадіон: «Естадіо Мунісіпаль де Монтіліві» (Жирона, Іспанія).

Удари (у площину): 9 (4) – 12 (2)
Кутові: 3 – 2
Офсайди: 3 – 1.

ЖИРОНА - АЛАВЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Події матчу

59’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Жирона).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Порту (Жирона).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Жирона).
Оцініть матеріал
(118)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Столичний німецький клуб може підписати вінгера Шахтаря
Футбол | 28 квітня 2024, 14:13 1
Столичний німецький клуб може підписати вінгера Шахтаря

Олексій Кащук потрапив на радари «Герти»

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Цікаво виходить. Футболіст, який нещодавно розривав УПЛ, тепер розриває ЛаЛігу. Україна отримала діаманд на позиції форварда після часів Шевченка. У будь-якому чемпіонаті він буде топом. Стабільно 10+ голів у першій половині сезону, і один з найрезультативніших асистентів чемпіонату, красень!
Oleg Dykyy
Це впевнений європейський топ без зайвих понтів. Я у захваті від Довбика. Сподіваюсь, що він зробить усе, щоб ми були на Євро.
Remark
Зупиніть цю машину)))
П. С. Запасний вахує. Стільки бруду лив на Довбика та те, що він тільки у "мінусових" може з пенальті забивати.
Це ще Циганкова не було, так би взагалі 5:0 винесли🤫😉
tato88
Ну красавчик!!! Пенальті на такому впевненому забив, молодець!
Микола Захарченко
Дорогу здолає той , хто йде по цій дорозі - там буде і український слід ... Жирона підняла планку дуже високо , тим цікавіше буде вболівати за наших збірників . Довбик виростає у гравця , який зможе грати в топ - клубі .
Octopus
Осталось 20 очков набрать, чтобы быть наверняка в еврокубках. Это то количество очков, которое Жирона набрала за 8 матчей, а впереди их 21.
Український Крим
Якби Мілевський не гуляв, міг бути на такому ж самому рівні
Умник
Тому що Черкаси це не тільки Дніпро, це ще гарна школа.
Це тільки початок.
Виктор Попов
Адміністрація сайту! Організуйте для своїх "писак" лікбез з української мови, щоб вони з неї не знущалися. З ворожої мови фраза "стоило только привлечь в очередной раз"  в перекладі українською буде "стояло тільки в черговий раз залучити". А "вартувати" - це нести варту або коштувати. 
Play Games
Такий собі український лукаку. Тільки більш вправний. Хоча і лукаку топ коли в формі
AK.228
В пусті ворота та пенальті - MVP…. Добре 
New Zealander
Там еще один украинец феерит за Спортинг - Виктор Декереш. 10 голов и 5 асистов в 13ти матчах. И вчера тоже забил в ворота Порту
Юра Шопов
Да мало кто ожидал такого выступления, хотя для нас это исключения из правил, системности пока нету, когда наши постсоветские игроки, переходили в западные клубы, заигрывали единицы, для системности, нужно внедрить или поменять многое 
New Zealander
Пока что рано говорить топ. Вспомните Яремчука который тоже хорошо начинал в чемпионате Бельгии. Чтобы называть его топом то нужна стабильность. Должен как минимум три чемпионата на таком уровне провести
Xvalenok03
Жаль что чемпионами не станут. Для испанского чемпионата это было б хорошей встряской.
Лига конференций без динамо
Тёмка вырос в топчика главное не останавливаться 
Хорошо что  убежал от минусовых в топ чемпионат ,скорей всего может в следующем сезоне и в ЛЧ хорошо сыграть  вместе с витьком или минимум в ЛЕ ,а с минусовыми мог бы и с квалификации Лке вылететь 
Ігор Крава
Тьома - топіще ! Пишу це ,як фанат Шахтаря , і хай захлинуться слиною недолугі фанати Дніпра і ДК , які здатні тільки в упл сратися, кловани