Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 грудня 2023, 01:15
620
1

Іван КРУЛЬКО: «Нам вдається забезпечувати біатлон всім необхідним»

Президент федерації біатлону України – про відносини з Мінмолодьспорту та держфінансування

| Оновлено 17 грудня 2023, 01:15
620
1
Іван КРУЛЬКО: «Нам вдається забезпечувати біатлон всім необхідним»
KampSport. Іван Крулько

Президент федерації біатлону України Іван Крулько розповів про відносини з Міністерством молоді та спорту та державне фінансування біатлону.

– Буквально перед початком сезону відбулась зміна керівництва Міністерства молоді та спорту України. Чи вплинуло це якось на взаємодію міністерства та федерації?

– В нас була нормальна взаємодія і з колишнім міністром Вадимом Гутцайтом, який зараз є Президентом НОК України, і з його командою заступників, один з яких, Матвій Бідний, зараз є виконувачем обов’язки міністра. У нас абсолютно нормальні взаємовідносини: він – людина, яка готова чути та прислухатись, і, як на мене, з ним можна вибудовувати нормальну співпрацю. Наразі нам вдається знаходити компроміс і забезпечувати біатлон всім необхідним.

– Яким зараз є державне фінансування? В якій частині функціонування команди забезпечується IBU, чи допомагають зараз спонсори?

– Державне фінансування у 2023 році склало приблизно 55 мільйонів гривень. Хоча на початку було лише 36 мільйонів, але нам вдалось шляхом перерозподілів добитися збільшення, тому що в травні майже всю суму вже було витрачено. Дуже велику частину фінансування забирають переїзди, збори за кордоном та участь у міжнародних змаганнях – це великі суми. Але це – необхідні витрати, якщо ми хочемо брати участь у змаганнях і здобувати міжнародний досвід.

Що стосується допомоги IBU, то міжнародна федерація дуже сильно економить нам бюджетні кошти. Адже частина міжнародних зборів для України фінансується саме коштом IBU. Вони не надають кошти нам напряму, але оплачують готелі або тренувальні майданчики там, де нам потрібно поводити збори. І ми дуже вдячні біатлонній спільноті за те, що під час війни вони з розумінням поставились до нашої ситуації і підставили нам плече. Ми це будемо цінувати завжди.

Щодо спонсорів – то деяких з тих, що перестали працювати з федерацією, нам вдалося повернути, з’явились і нові партнери. І ті поточні витрати, які нам потрібно терміново закривати, ми маємо можливість це робити завдяки спонсорській допомозі.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
слава всевишньому що IBU не дає вам гроші напряму , а фінансує по факту, так би уже не було б не торби не грошей, молодці , мабуть навчені .