Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 грудня 2023, 01:19
453
1

Іван КРУЛЬКО: «Нам потрібно додавати в усіх аспектах»

Президент федерації біатлону України – про першу половину сезону 2023/24

| Оновлено 17 грудня 2023, 01:19
453
1
Іван КРУЛЬКО: «Нам потрібно додавати в усіх аспектах»
Facebook (Іван Крулько)

Президент федерації біатлону України Іван Крулько підбив підсумки першої частини сезону 2023/24.

Іване Івановичу, вже фактично минула перша частина сезону. Сьогодні можемо святкувати першу українську перемогу завдяки юніорській естафеті. Однак перш ніж поговорити про змагання, розкажіть, будь ласка, про роботу Федерації під час міжсезоння. На чому було сконцентровано основну увагу, яких результатів вдалось досягти?

– Насправді для мене це – перший повноцінний сезон з моменту обрання президентом Федерації. Торік я очолив федерацію вже після того, як було проведено усю підготовчу роботу, і сезон вже фактично розпочався. Що ж до цього року, то, в першу чергу, хотів би привітати з 60-річчям українського біатлону кількамільйонну вболівальницьку аудиторію, всіх тренерів, спортсменів – усіх тих людей, які все життя з біатлоном. Це – визначна дата, і в нас не так багато федерацій, які мають за плечима такий потужний часовий рубіж, а також результати на змаганнях найвищого рівня, якими ми усі можемо пишатися.

Нинішній етап підготовки, безумовно, не може бути простим, тому що під час війни усі перебувають в стресі, і вкрай важко на звичному рівні ставитись до своєї роботи, в той час, коли у твоїй країні йде війна і кожного дня гинуть люди. Це впливає на усіх нас, і спортсмени, безумовно, не виключення. Але я хочу сказати, що ми зуміли виконати весь план підготовки: усі заплановані збори реалізовані повною мірою, команда забезпечена всім необхідним, і серйозних питань щодо матеріально-технічного забезпечення до старту сезону у нас, на щастя, не було. Однак довелось багато працювати протягом усього року, щоби забезпечити усі ці етапи підготовки без зривів.

В жіночій команді цього сезону почав роботу новий тренерський склад, і зараз ми бачимо лише початковий процес подолання кризи, яка в нас є у жіночому біатлоні. Але попереду ще дуже багато роботи, і новому тренерському складу потрібен час, аби повною мірою реалізувати свої ідеї і програму, з якою вони йшли до керма команди. Минулий сезон у нас був сповнений хвороб спортсменів. І під час підготовки до цього сезону ми також зіткнулись з хворобами та травмами. Однак більшість питань вдалося подолати, і до старту сезону ми підійшли у тій готовності, яка може бути максимальною на цій стадії.

Про результати поки що говорити рано, тому що пройшло лише три етапи Кубка світу – один скандинавський і два центральноєвропейських – тому поки що уникаємо від роздавання оцінок. Але вже зараз бачимо певну позитивну динаміку у порівнянні навіть з попереднім сезоном. На цей момент, думаю, у нас всіх може бути більше оптимізму. І я сподіваюсь, що стабілізується ситуація зі стрільбою й наші спортсмени ще «розбіжаться» - нам потрібно додавати в усіх аспектах, щоби не відпускати далеко топові команди. І загалом можна говорити, що цей сезон має стати одним з підготовчих до Олімпіади 2026 року – саме на це налаштований наш тренерський штаб. Олімпійські Ігри – головний старт чотириріччя, і усі сезони підготовки мають слугувати основній цілі.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
gvs58
Кролько, що ти тут (в біатлоні) робиш? Що Юлька виганяє з партії і ти шукаєш де ще вкрасти грошенят? Треш!!!