Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 грудня 2023, 18:04
769
1

Андрій ПОЛУНІН: «Сподіваюся, що Шахтар зуміє здивувати Порту»

Ексгравець збірної України – про матч Ліги чемпіонів

| Оновлено 13 грудня 2023, 18:04
769
1
Андрій ПОЛУНІН: «Сподіваюся, що Шахтар зуміє здивувати Порту»
ФК Шахтар

13 грудня в заключному матчі групового раунду Ліги чемпіонів футболістам «Шахтаря» в гостях треба перемагати «Порту», аби пробитися в плей-оф дуже престижного турніру.

Колишній півзахисник національної збірної України Андрій Полунін в розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси суперників в сьогоднішньому протистоянні в Португалії:

- Треба вірити в чудеса. Хто міг передбачити, що скромна «Жирона» з українцями Віктором Циганковим та Артемом Довбиком в складі на виїзді впевнено переможе в Ла Лізі уславлену «Барселону» чи, що маловідомий данський «Копенгаген» проб'ється в плей- оф Ліги чемпіонів, а легендарний англійський «Манчестер Юнайтед» взагалі достроково зійде з єврокубкової дистанції? Дуже сподіваюся, що сьогодні й наш «Шахтар» зуміє здивувати футболістів «Порту» й досягне позитивного результату.

- Тоді уточніть, які на Вашу думку, фактори можуть посприяти звитязі «гірників»?
- Знаєте, мені сподобалося, що на перед матчевій прес-конференції головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич акцентував увагу на тому, що сьогодні на поле вийдуть тільки ті, хто будуть готові на 100 відсотків не лише в ігровому аспекті, а й психологічно. Я вірю, що мотивація у «гірників» буде вищою.
По-друге, в футболі прізвища вже давно не мають першорядного значення. Це недавно доводив в Лізі чемпіонів «Шахтар», коли його іменитий суперник – «Барселона» майже не загрожувала воротам номінальних господарів й заслужено програла. Хоча трансферна вартість гравців іспанського гранда була набагато вищою, ніж у «гірників». А все тому, що «Шахтар» взяв на озброєння ефективну тактику,коли кожен гравець чітко знав свій маневр. Сподіваюся, що при підготовці донеччани скрупульозно вивчили сильні й слабі сторони португальського клубу й зупиняться на правильній схемі. Ще один «козир» гостей – добра організація гри в останніх матчах, в чому заслуга нового керманича Марино Пушича. Кажуть, що суперник грає так, як ти йому дозволяєш. Схиляюся до того, що сьогоднішній поєдинок пройде за сценарієм «гірників».

Те, що донеччан влаштує тільки перемога, змусить їх з максимальною концентрацією діяти вже з перших хвилин. Це плюс для «Шахтаря». Також багато залежатиме від того, чи буде забито швидкий гол. Як бачите, є чимало складових, які можуть вплинути на підсумковий результат. І хоча більшість експертів фаворитом вважає «Порту», я вірю в чудеса.

- Сьогоднішніх суперників об'єднує те, що вони одержують серйозні дивіденди від продажу своїх «зірок».
- Маєте рацію. Можна не сумніватися, що поєдинок в Порту буде своєрідною вітриною чого вартують насправді лідери обох команд. До їх гри обов'язково буде прикута увага скаутів більш іменитих та заможних клубів. Це чудово усвідомлюють футболісти й це тільки підігріває інтерес до протистояння. Дуже кортить, щоб «Шахтар» взяв гору – 1:0, а переможний гол забив Георгій Судаков, за яким уже вишикувалася ціла черга потенційних покупців.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vazazh
Це мені дуже нагадує анекдот про ворона жеребця, який "удивил" білу кобилу,  тим що покрив - пегу кобилу