Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 грудня 2023, 21:56
11413
87

Порту – Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Синиця у руці вже є. Потрібно поборотися за журавля

| Оновлено 13 грудня 2023, 21:56
11413
87
Порту – Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

13 грудня «Шахтар» проведе останній поєдинок у рамках групового турніру Ліги чемпіонів – у гостях проти «Порту». На кону для обох команд – путівка до весняної стадії чемпіонської Ліги.

Порту

«Порту» свій поєдинок внутрішнього календаря провів на день пізніше за «Шахтар». Дев'ятого грудня підопічні Консейсао у рідних стінах у рамках чемпіонату Португалії зустрічалися із командою з низів турнірної таблиці – «Каса Піа».

Фаворит здобув візуально просту перемогу – 3:1. Цікаво, що у цьому поєдинку усі голи забили футболісти «Порту». Еванілсон, Зе Педро та Пепе відзначилися у воротах суперника, а Фернандо за хвилину до фінального свистка поцілив у свої ворота.

Після цієї перемоги «Порту» продовжує посідати друге місце у турнірній таблиці чемпіонату Португалії. «Дракони» мають стільки ж очок, як і «Спортінг» (по 31-му), який займає перший рядок, проте поступаються лісабонцям за додатковими показниками.

Як і «Шахтар», футболісти «Порту» позиціонують останній матч групового етапу Ліги чемпіонів як головний матч року. «На нас чекає фінал», - заявив півзахисник «драконів» Варела. І додав: «Ми працюватимемо щосили, щоб вийти в плей-оф ЛЧ».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Шахтар

Напередодні вирішальної гри в Лізі чемпіонів донеччани провели і останній цього року матч внутрішнього календаря. На «Арені Львів» підопічні Марино Пушича без видимих проблем здолали «Верес» – 2:0. Забитими м'ячами відзначилися Криськів та Зубков.

Чинний чемпіон зимуватиме лише на четвертому місці у таблиці чемпіонату України. Проте за втраченими очками «гірники» – лідери чемпіонського пелотону.

До гри проти «Порту» донеччани готувалися у Львові, де проводили тренувальні заняття.

11 грудня «Шахтар» вже за звичним маршрутом відбув на гру Ліги чемпіонів. Спочатку – автобусом до польського Жешува, а звідти – літаком у Порту.

У складі делегації «Шахтаря» – 28 футболістів (гравці першої та юнацької команд).

Не встиг відновитись до поєдинку проти «Порту» основний правофланговий захисник «гірників» Юхим Конопля. За словами наставника «Шахтаря» Марино Пушича, Конопля поїде разом із командою до Португалії, проте на полі своїй команді не допоможе.

Також у лазареті «Шахтаря» перебувають Лассіна Траоре та Дмитро Чигринський.

У день гри на стадіоні «Порту» – «Драгау» – очікується аншлаг. Має бути заповнена й гостьова трибуна. Ціна квитків на матч для вболівальників чемпіонів України – 16 євро.

Історія протистоянь

«Порту» – незручний суперник для «гірників». Майбутній поєдинок буде шостим очним протистоянням для опонентів, і «Шахтар» поки що не може похвалитися жодною перемогою. У пасиві «помаранчево-чорних» - три поразки (одна з них «здобута» у нинішній кампанії, коли номінально домашній матч підопічні тоді ще ван Леувена програли 1:3), ще два матчі завершилися внічию.

Прогноз

Востаннє «Шахтар» грав у плей-оф Ліги чемпіонів у сезоні 2017/2018. Тоді підопічні Фонсеки посіли друге місце у дуже складній групі – «Манчестер Сіті», «Наполі» та «Феєнорд». Тоді перемога в останній грі – над «Сіті» – забезпечила нашій команді євровесну у найпрестижнішому континентальному турнірі.

Нинішня ситуація для «Шахтаря» чимось схожа на ту, що була шість років тому. Для того, щоб команді знову вийти у плей-оф ЛЧ, потрібно обов'язково перемагати. Але головна різниця в тому, що тоді «МанСіті» особливо не був вмотивований, адже завчасно застовпив за собою перше місце у групі.

Цього разу мотивація «Порту» напевно зашкалюватиме, адже лише позитивний результат дасть можливість «драконам» зіграти у плей-оф чемпіонської Ліги.

Проте, на відміну від чемпіонів України, португальців влаштує й нічия. Хоча навряд чи вони гратимуть на нічийний підсумок - надто ризиковане це заняття.

На боці португальського гранда – домашня арена, де команда програє вкрай рідко. А ще – статистика особистих зустрічей, яка, як відомо, річ дуже вперта.

До того ж проти команд на кшталт «Порту» «Шахтарю» завжди грати непросто. Здається, що гра проти португальців за змістом буде іншою, ніж матчі проти «Барселони». Якщо «там» «гірникам» давали простір, то «тут» навряд чи вони його отримають.

З іншого боку, «Шахтар» позначив матч проти «Порту», як головний у році, що минає. Можна не сумніватися, що команда та її тренерський штаб зроблять все, що від них залежить, щоб перемогти. Те, як уміє Пушич мотивувати, ми вже у нинішній ЛЧ бачили.

Є відчуття, що цього разу «Шахтар» не програє «Порту». Але ось чи виграє? Зробити це буде архіскладно. Припустимо, що гра завершиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

«Порту»: Кошта, Пепе, Хорхе, Мендеш, Зе Педро, Варела, Еустакіу, Франку, Хайме, Таремі, Еванілсон

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Криськів, Зубков, Сікан.

13 грудня, середа

«Порту» – «Шахтар»
Порту. Стадіон «Драгау». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
ПОРТУ – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:2

Опитування

Голосів 119
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 6-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Порту та Шахтар, який пройде 13 грудня о 22:00 у Португалії

Велика перемога Порту

31 голос 26.05 %

Мінімальна перемога Порту

29 голосів 24.37 %

Нічия

25 голосів 21.01 %

Мінімальна перемога Шахтаря

31 голос 26.05 %

Велика перемога Шахтаря

3 голоса 2.52 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 87
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Болела
Ну що ж. У дива, принаймні, потрібно вірити)
maks_krot
И так молодцы очень хорошо сыграли в лиге чемпионов в этом сезоне  и будут еврокубки весной ну шанс есть на 1/8 лч нужно им воспользоваться  !!! Будет трудно с Порту ну мяч круглый поле ровное!!Удачи  родной клуб и ждём  положительного результа !!!!
Перець
Як гра не складеться дякуємо Шахтарю за залікові бали   
New Zealander
Шахтер тут может как выграть 1-0 или с другим минимальным счетом так и проиграть 5-0. Для победы - понадобится удача. Жалко что аукается нам рука Ван Леувена - проигрыш в первом матче с Порту. В любом случае как бы не закончилась игра - они уже герои. Даже если матч закончится поражением Шахты 5-0 то напишу "Вы уже герои, но пока еще не волшебники." А если Шахтер победит то напишу "Вы сделали волшебство, а  магия ето не fair play, другие играют в футбол, а вы тупо cheating и магией занимаетесь... Шучу конечно про последнюю фразу но примерно в етом русле будет комент. Короче держим кулачки. ЗСУ тоже ждут вашей победы так что старайтесь!
Сергей Литвиненко
Сложно не смешивать полттику и спорт,но вот сегодня вечером посмотрим чисто футбол,Проиграем? Выиграем? Поживём увидим  но за положительные эмоции этой осени большая благодарность.
Andr_Egor
Если Шахтер выиграет у Порту на выезде и пройдет -- подвиг последнего пятилетия для команд УПЛ в Европе
v2341770
Шахтар зараз у такому стані, що може як "провалитися" (-4 і менше), зіграти у нічию,так і мінімально виграти. Але останній варіант найменш ймовірніший. Все залежатиме від Порту: якщо будуть перти як учора Бенфіка то Шахтарю не позаздриш. На відміну від Барси, Порту - команда, яка б"є з-за меж штрафної і вміє це робити.Так що "всі в окопи" може й не прокотити. Але всерівно  5 у захисті - самий раз.
New Zealander
Глянул как Порту играл в прошлом году в ЛЧ. Там были очень странные два матча с Брюгге у них. В первом матче у себя в Португалии Порту проиграл 0-4, но потом выграл в Бельгии с тем же счетом 0-4 
nick07
швидше всього Порту без проблем вирішить своє завдання
Xvalenok03
Вся Украина болеет за шахту.
Против украинской команды болеют сепары, русня, неадекваты.
avk2307
А якщо реально, то бажаю Шахтарю перемогти, але не дуже в то вірю.
Ну але все ж може статися, вилучать умовного Пепе на початку гри і тоді шанси будуть.
В рівних складах не дуже віриться... Але...
Вболіваємо за Україну
micha(ZAKARPATTJA)
Хочеться але навряд чи виграє шахтар. Наші команди зазвичай програють вирішальні матчі. От якби команда була де грав Тайсон, Тейшейра, Коста та ін. Які обігрували Рому, Вердер...
  Але подивимся
FunnyCat_____
Хотелось бы Лигу Европы для Шахтера и там проход как минимум первого раунда плей офф ! А при везении и дальше !
ВИКТОР АНДРУЩИК
Дивлячись на склад Шахтаря і бачиш Бондар, Матвієнко то це крах повний ,яка перемога?
Весняна Сова
3-1
Юрий Кравчук
https://youtu.be/KsJvtfb5ATA?si=Pfo9739aiJzRfVi - Крутий відос
Remark
Запасний, я чогось ще не бачу від тебе ставку на матч!
Лига конференций без динамо
Чемпион ты обязан побеждать вся Украина с тобой ,то остальные клубы в последние время только позорят Украину в еврокубках вылетая ещё в квалификации всяких ЛК 
avk2307
У мене прогноз такий, як в заголовку статті про Ю19. Сьогодні Шахтар завершить груповий етап ЛЧ. 
І хто скаже що не завершить? Він точно груповий етап завершить
Пройде далі чи вилетить то інше питання....
От так журналісти Ю19 описали- Шахтар Ю19 завершив груповий етап.......
Дорослі напевно як матч дограють, то теж завершать, але з яким результатом хз...
Андрей Залищук
мій прогноз ОЗ, ось це більш реально