Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 грудня 2023, 07:22
1354
0

АРТЕТА: «Бути достроково першими у групі, ми б на це підписалися»

ПСВ та «Арсенал» у матчі останнього 6-го туру ЛЧ зіграли внічию

| Оновлено 13 грудня 2023, 07:22
1354
0
АРТЕТА: «Бути достроково першими у групі, ми б на це підписалися»
УЄФА. Мікель Артета

Нідерландський ПСВ та англійський «Арсенал» у матчі 6-го туру Ліги чемпіонів зіграли внічию (1:1). Обидві команди достроково вийшли до 1/8 фіналу.

Усі найкращі моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Головний тренер Арсеналу Мікель Артета:

«Якби хтось спочатку сказав, що ми достроково будемо першими в групі з однією грою в запасі, ми б на це підписалися. Це був чудовий досвід, я думаю, що команда виступила дуже добре. Ми з гордістю чекаємо на жеребкування у понеділок.

Я знав, що нам не вистачає згуртованості, коли міняєш 8 гравців, дехто не грав місяцями. Чогось нам не вистачало, особливо високого пресингу, але, гадаю, команда боролася до кінця.

Я пишаюся тим, як команда боролася у дуже складному матчі без особливого досвіду. Лише 4 або 5 гравців мали досвід участі у Лізі чемпіонів. Я вважаю, що це велика заслуга гравців – стати кращими, і вони це зробили».

Едді Нкетія, нападник «Арсеналу»: «Було дуже приємно вперше вийти у стартовому складі у цьому матчі. Очевидно, кожна дитина мріє зіграти та забити у Лізі чемпіонів. Ми розчаровані, що не набрали три очки, але це так. Було приємно вийти та отримати кілька хвилин. Гол – це завжди приємно.

Я завжди хочу грати та забивати. Я був на хорошій позиції, але Лео вирішив бити. Це потрібно пережити, у футболі таке трапляється. Ми хотіли взяти три очки, але це був хороший виступ із нашого боку».

Включення у склад молоді? Вони всі талановиті по-своєму. У нас є кілька дійсно хороших гравців, які заслуговують на те, щоб бути там за важку роботу, яку вони проробили. Добре, що вони тут і набувають цього досвіду, це дає їм мотивацію.

Ми хотіли приїхати сюди та стильно фінішувати, але це була важка гра, хороший суперник. Ми з нетерпінням чекаємо на наступний раунд».

Півзахисник Арсеналу Ріс Нельсон: «Я думаю, що наша гра була хорошою. У деякі моменти грали добре, інші моменти – погано. Були футболісти, які грали разом один з одним вперше за довгий час».

Мені сподобалося, я давно не грав, тож завжди приємно вийти на поле, тренер довіряє мені на цій позиції. У центрі поля було багато місця, тож я шукав м'яч. Але головним було те, що у мене на обличчі була посмішка, коли я грав.

Мотивація завжди є, тренер ясно дав це зрозуміти з першого дня. Не має значення, з ким ми граємо, він завжди нас готує. Думаю, ми показали це своєю рішучістю та трудовою етикою з першої хвилини».

Нападника ПСВ Ісмаеля Сайбарі визнано найкращим гравцем матчу. Група технічних спостерігачів УЄФА заявила: «Дійсно, сильна гра футболіста ПСВ, він часто був ініціатором небезпечних атак. Йому не пощастило – влучив у штангу. Це великий талант на майбутнє».

Форвард ПСВ Ісмаель Сайбарі: «Не має значення, який рахунок ми продовжуємо йти вперед. Навіть якби для нас рахунок був 1:0, ми намагалися б зробити рахунок 2:0 і 3:0. І в цьому наша сила. Ми завжди граємо впевнено, не має значення, проти кого ми граємо. Це був хороший матч. Ми доклали величезних зусиль, створили багато моментів, особливо якщо порівнювати це з першим матчем проти Арсеналу. Єдине, чого ми не зробили – могли б забити більше, але 1:1 також добре».

Колишній нападник збірної Англії Майкл Оуен:

«Припускав, що для такого шоу будуть хороші обидві команди. Гра вийшла видовищною. Арсенал був домінантною командою у цій групі та заслужено зайняв у таблиці групи верхній рядок».

Цифри та факти матчу

  • ПСВ ще не програвав удома у 2023 році. Після нічиєї з «Арсеналом» (1:1) серія складає 26 матчів без поразок з початку року.
  • У шостому турі групового етапу клубних турнірів УЄФА Арсенал не програє 9 матчів (7 перемог, 2 нічиї).
  • ПСВ виграв лише один із останніх 15 матчів групового етапу Ліги чемпіонів у англійських команд (6 нічиїх, 8 поразок).
  • Арсенал досі жодного разу не програв жодного матчу групового етапу суперникам з Нідерландів (5 перемог, 7 нічиїх).
  • Каноніри зіграли внічию вперше у 18 матчах групового етапу головного клубного турніру УЄФА (15 перемог, 2 поразки).
  • ПСВ виграв 6 і зіграв унічию 3 з останніх 9 домашніх матчів у Європі.

Відеоогляд матчу ПСВ – Арсенал – 1:1

Події матчу

50’
ГОЛ ! М'яч забив Йорбе Вертессен (ПСВ Ейндховен).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Едвард Нкетіа (Арсенал).
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.