Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 грудня 2023, 22:33
820
0

Валерій БОНДАР: «Шахтар хоче втілити у життя маленьку мрію»

Захисник «Шахтаря» відповів на запитання журналістів перед матчем із «Порту»

| Оновлено 12 грудня 2023, 22:33
820
0
Валерій БОНДАР: «Шахтар хоче втілити у життя маленьку мрію»
ФК Шахтар Донецьк. Валерій Бондар

Захисник «Шахтаря» Валерій Бондар відповів на запитання журналістів на прес-конференції напередодні матчу Ліги чемпіонів з «Порту», який відбудеться 13 грудня у Португалії.

– Валерію, ти не брав участі в першому матчі з «Порту», але бачив гру. Які враження від того поєдинку і чи нинішній «Шахтар» здатний обіграти цей «Порту»?

– Дякую за запитання. Так, я дивився той матч у студії і дуже вболівав за свою команду, але, звісно, ми отримали трішки не той результат, якого хотіли. Проте завтра буде інша гра. Трохи змінилася наша гра, тактика, змінився тренер. Після того як прийшов новий тренер, вважаю, змінилася філософія нашої гри й те, як ми виступаємо, особливо в Лізі чемпіонів.

– Завершилася перша частина УПЛ, останні матчі були важкуваті, плюс зимова погода, а попереду ще благодійний матч у Японії. Зважаючи на ці фактори, як почувається команда та який має настрій?

– Дуже добре почуваємося, дуже гарний настрій і чудова атмосфера - і в колективі, і в команді. Вважаю, це заслуга і головного тренера, і кожного з нас. Залишився один матч, який є дуже важливим для нас, і ми хочемо втілити в життя маленьку мрію. Знаю, що завтра вся країна буде з нами, вся країна переживатиме за нас, і ми дуже хочемо порадувати також і наші Збройні сили, які зараз сидять там в окопах, де їм дуже важко, і нашим людям дуже важко. Тому, звісно, хочемо їх всіх порадувати нашою перемогою та втілити нашу маленьку мрію і пройти далі.

– Повертаючись до першого запитання: ти не знайомий особисто з португальцями на полі, проте яку характеристику можеш дати цій команді? Можливо, хтось із партнерів ділився з тобою враженнями та інформацією про те, які навички мають гравці «Порту»?

– Я вважаю, що це дуже сильний клуб, який разом зі «Спортингом» є на вершині таблиці чемпіонату Португалії. Це дуже якісна команда, дуже амбітна, перебуває зараз на другому місці в нашій групі, але ми завтра вийдемо грати проти неї і показуватимемо свій максимум, свій футбол. Хочемо завтра володіти ініціативою, показувати, на що ми здатні та що приїхали сюди перемагати.

– «Шахтар» дійсно за крок до здійснення мрії, до того, щоб подарувати свято всім українцям, футбольним уболівальникам. Як це – бути за крок до виходу в плей-оф Ліги чемпіонів?

– Зробимо все можливе й неможливе задля цього. Думаю, завтра буде матч, який є одним з найважливіших цього року для нашої команди.

– Якщо дозволите, запитання не зовсім про футбол. В Україні зараз усі говорять про допуск росіян та білорусів під нейтральним прапором до Олімпійських ігор. Що говорять про це серед футболістів і яка ваша особиста думка?

– Моя думка така, що це абсолютно безвідповідальне, жахливе й абсурдне рішення тих комісій, які взагалі допускають громадян з російським паспортом до Олімпіади. Адже всі у світі чудово знають, що таке нейтральний прапор, шо він означає, – він означає, що саме ці люди вбивають наше мирне населення, б’ють по нашій енергетиці, по дитсадках, лікарнях. Дуже важко про це говорити.

Але є комісії, федерації, які не допустили російських спортсменів до змагань, як приклад – УЄФА. І що футбол втратив від того, що немає російських футболістів та російських команд? Абсолютно нічого. І я вважаю, що футбол від цього навіть виграв. Тому що це найпопулярніший вид спорту у світі, і добре, що вони не можуть впливати через футбол своєю кривавою пропагандою.

І, звісно, я сподіваюся, що всі комісії, всі федерації звернуть на це увагу, що неможливо просто так на все це дивитися, неможливо, щоб ця країна 404 брала участь в Олімпійських іграх, великому масштабному спортивному заході. Це абсурдно й узагалі неможливо. І хочеться нашим українським спортсменам побажати успіхів. І навіть якщо вони не братимуть участі у своїх змаганнях, то все одно перемога буде за нами – як завжди і як усюди. Бажаю успіхів нашим українським спортсменам, нашим футболістам, які втілили мрію багатьох і вийшли на Олімпіаду.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 1
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.