Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 грудня 2023, 08:42
4545
0

Юрист: «Невідомо, чому автобус Металіста був у Металіста 1925»

Юрій Юрченко – про конфіскацію автобуса у «Металіста 1925» і борги старого «Металіста»

| Оновлено 13 грудня 2023, 08:42
4545
0
Юрист: «Невідомо, чому автобус Металіста був у Металіста 1925»
ФК Металіст 1925

У понеділок, 11 грудня, харківський клуб «Металіст 1925» після матчу 17-го туру УПЛ з «Олександрією» залишився без клубного автобуса.

Як уже повідомлялося, автобус «Металіста 1925» був конфіскований поліцією у харків'ян біля стадіону «Лівий берег». Як повідомив юрист Юрій Юрченко, транспортний засіб було відправлено на штрафмайданчик «в очікуванні його подальшої реалізації через торги для погашення боргів ФК «Металіст» перед кредиторами, серед яких і футболісти».

Sport.ua звернувся до Юрія Юрченка з проханням ексклюзивно роз'яснити нюанси цієї конфіскації.

– Арбітражний керуючий не став з-під «Металіста 1925» витягувати ковдру, як це свого часу зробила держава з майном ФК «Металіст», коли забрала його через кримінальну справу та залишила людей ні з чим. І зараз від майна колишнього «Металіста» залишився деякий транспорт, включаючи автобус, який чомусь був у використанні у «Металіста 1925». Цей автобус був у розшуку згідно кримінальної справи щодо банкрутства ФК «Металіст». Ця справа триває більше 3-х років.

– Що може бути далі з автобусом?
– Він може бути реалізований, як і будь-яке інше майно, що може належати ФК «Металіст» згідно справи про його банкрутство. Так могло статися і з іншим нерухомим майном, зокрема – стадіоном, який держава якимось дивним, як на мене, чином забрала через спецконфіскацію. Як би не це, то були б великі шансі відновити той «Металіст», а не ліквідувати його як банкрута. Втім, держава це зробила, але ще залишився деякій транспорт. В тому числі, і автобус. Вчора його вилучили, але «Металіст 1925» зі стадіону цивільно довезли до бази у Щасливому, і лише після цього автобус у супроводі поліції був доправлений до штрафмайданчику.

– «Металіст 1925» може повернути собі цей автобус?
– Так. Через певну процедуру його зможе викупити будь-хто, у тому числі - і «Металіст 1925», який невідомо чому та як користувався майном ФК «Металіст». При покупці автобуса ні в кого з ймовірних покупців не буде пріоритету. Все буде відбуватися на загальних підставах.

– Кажуть, що новий «Металіст» Ярославського визнаний правонаступником старого «Металіста». Це якось міняє стан справ щодо боргів старого «Металіста»?
– Це дві різні юридичні особи. Повторюсь: якби через кримінальну справу, до якої старий «Металіст», можливо, не має ніякого відношення, не було б конфісковано майже все клубне майно, то була б можливість зберегти той «Металіст». Тобто, це одна юридична справа. А зараз правонаступником визнають інший «Металіст». Він забрав собі ім’я та славу того «Металіста», тому має забрати собі і борги. І зараз по інстанціях йдуть дві окремі судові справи. І поки що мова здебільшого йде суто по спортивній частині.

– Яку частину боргів того «Металіста» покриє автобус, який був вилучений у «Металіста 1925»?
– Зовсім невелику. Він оцінюється орієнтовно у 70-80 тисяч доларів. А загалом там боргів на сотні мільйонів гривен, якщо я не помиляюсь. Здається, той «Металіст» на момент банкрутства був серед лідерів за боргами по зарплаті працівникам. Знову нагадаю, що держава через кримінальну справу, на яку накладений секретний гриф, висмикнула з-під «Металіста» ковдру, яка могла його врятувати. Тобто, це все стало гарантом того, що ані кредитори, ані ті, кому клуб був винен кошти, не зможуть отримати своє.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не 9-й. Стало відомо, під яким номером Довбик буде виступати у Ромі
Футбол | 01 серпня 2024, 21:03 13
Не 9-й. Стало відомо, під яким номером Довбик буде виступати у Ромі

На футболці українського форварда буде нанесено «11»

Андрій ЯРМОЛЕНКО – про фото з Шапаренком: «302 лимона»
Футбол | 02 серпня 2024, 05:21 0
Андрій ЯРМОЛЕНКО – про фото з Шапаренком: «302 лимона»

Виходить, трансферна вартість ветерана київського Динамо складає лише 2 млн...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.