Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 грудня 2023, 12:46
651
0

«У нас немає іншого виходу». Тренер Металіста 1925 про матч з Олександрією

Олег Голодюк поділився очікуваннями від матчу 17-го туру УПЛ

| Оновлено 11 грудня 2023, 12:46
651
0
«У нас немає іншого виходу». Тренер Металіста 1925 про матч з Олександрією
ФК Металіст 1925. Олег Голодюк

Головний тренер харківського «Металіста 1925» Олег Голодюк поділився очікуваннями від матчу 17-го туру УПЛ проти «Олександрії».

– Олегу Юрійовичу, окрім того, що завершення першої частини сезону, так ще й взагалі дуже важкий тиждень для команди. Не просто три матчі, а перші два з них проти «Шахтаря» та Динамо». У якому фізичному стані команда перед грою проти «Олександрії»?

– Дійсно, у нас буде дуже щільний графік, дуже важкий тиждень. Але, напевно, хлопці мають розуміти, що це заключна гра першої частини чемпіонату й завтра потрібно, в деяких моментах, навіть через не можу зіграти й потім з чистою совістю відпочивати. Для нас дуже важлива завтра гра, тому що десь розгубили ми залікові бали. Деколи це було справедливо, деколи несправедливо. Завтра в нас іншого виходу, окрім як здобувати перемогу, в нас немає.

– Це буде другий матч проти «Олександрії» у першій частині сезону. Чи змінилася ця команда у порівнянні з матчем влітку?

– Я так не думаю. У них лишився той самий тренер і він пропагує один і той самий футбол. Я думаю, що гравці будуть виконувати ті самі вимоги, які він перед ними ставить. Дуже хороша команда, незалежно від того, що вона знаходиться зараз унизу турнірної таблиці. Проте вони показують цікавий футбол. Завтра нам буде дуже важко.

– Що стане головним у грі проти «Олександрії» завтра?

– Повторюсь, що хлопці розуміють, що завтра для нас ключова гра, напевно, і нам потрібна завтра тільки перемога. Якщо будемо менше помилятися, не робитимемо простих помилок, як ми робили в попередніх іграх, тоді нам буде набагато легше.

– У останніх матчах «Металіста 1925» регулярно трапляються або червоні картки, або пенальті в наші ворота. Більшість з них були сумнівними суддівськими рішеннями. Але якщо подібне відкласти. Чим обумовлені інші подібні порушення наших футболістів і те, що вони так часто трапляються?

– Елементарні помилки, які коштують нам залікових балів. Десь, мабуть, буває потрібно зіграти спокійніше. Маємо розуміти, що так, як у нас зараз відбуваються суддівські рішення, краще в штрафному майданчику людей взагалі не торкатися, не давати найменшого приводу людям щось вигадати. Так, десь, мабуть, були не зовсім справедливі рішення, червоні картки, але, в основному вони були справедливі. Це, знову ж таки, наша проблема. Втрачаємо концентрацію. Потрібно відкинути ці прості помилки.

– Як на вашу думку команда пристосувалася до гри за нинішніх погодних бо умов? Бо ж тренуємося на штучному покритті. І в грі проти «Динамо» складалося враження, що команді знадобився час, щоб призвичаїтися до стану газону?

– Напевно, що всі команди в рівних умовах, однакових. Можливо, командам, які мають свою тренувальну базу, то їм значно простіше, бо вони можуть тренуватися на зеленому полі, якщо є така можливість. У нас, на жаль, такої можливості немає. Маємо те, що маємо. Але, все рівно, це н найголовніше. Найголовніше – це з яким настроєм ми завтра вийдемо на гру.

– Як вважаєте, у якому емоційному стані, з якою мотивацією команда виходитиме на заключну гру сезону?

– Команда не згасла – це 100%, всі мають повне розуміння, що нам потрібна перемога. Для повного психологічного, позитивного настрою нам не вистачає тільки перемоги. «Олександрії» завтра немає, що втрачати, але й ми в такій самій ситуації.

Матч «Металіст 1925» – «Олександрія» відбудеться 11 грудня о 14:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва
Футбол | 01 травня 2024, 23:31 1
Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва

34-річний хавбек «Динамо» забив 190-й м'яч в українській кар'єрі

Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи
Футбол | 02 травня 2024, 20:51 0
Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.