Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 грудня 2023, 22:59
2525
9

Пригальмували конкурентів. Рух розійшовся миром із Ворсклою в Полтаві

На засніженому полі команда Віктора Скрипника явно не досягла бажаного результату

| Оновлено 10 грудня 2023, 22:59
2525
9
Пригальмували конкурентів. Рух розійшовся миром із Ворсклою в Полтаві
УПЛ

Головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник після гостьової перемоги в чемпіонаті над «Дніпром-1» у стартовому складі своїх підопічних змін не робив. Віталій Пономарьов після гостьової нічиєї в матчі проти «Зорі» у своєму стартовому складі зробив лише одну ротацію: замість Плюмана на поле вийшов Підгурський.

Рахунок матчу міг бути відкритий вже у дебюті гри, коли після навісної флангової передачі Кане м’яч влучив у каркас воріт гостей. Рухівці відповіли небезпечною атакою, але Пастух після передачі Руніча пробив вище воріт. Згодом «жовто-чорні» створили ще один момент біля воріт «Ворскли». Карабін неподалік воріт робив передачу на Квасницю, але того на мить встиг випередити Якубу.

В середині тайму полтавчани провели вже свою небезпечну атаку, коли Челядін зробив передачу на Кане, але той пробив повз рамку воріт. Через декілька хвилин Кане знову намагався при добиванні завершити атаку, але знову пробив вище воріт. Натомість атака «Руха» завершилася взяттям воріт суперників. Пастух свій рейд завершив подачею до штрафного на Руніча і той головою пробив повз воротаря. Так перервалася безгольова серія «Руха», яка тривала в чемпіонаті 207 хвилин.

Господарі поля, які знаходяться по сусідству в турнірній таблиці з рухівцями, активно шукали шляхи взяття воріт суперника. Мав нагоду відзначитися досвідчений Степанюк, який після передачі Кане пробив поруч зі штангою воріт. Згодом ситуація змінилася і вже Степанюк віддавав пас на Кане, але йому нанести прицільного удару не вдалося.

Другий тайм активніше розпочали гравці «Руха», одна з атак яких завершилася ударом Підгурського, але Ісенку вдалося ліквідувати загрозу. Активно увійшов у гру і Лях, який востаннє виступав в УПЛ ще в жовтні, і намагався замкнути передачу від Квасниці, але не влучив у ворота. Обидва тренери продовжували робити серії замін свої гравців. Так вперше з початку чемпіонату зіграв за «Рух» Альваренга.

Підопічні Віктора Скрипника намагалися уникнути поразки і намагалися зрівняти рахунок. Мав таку нагоду Крупський, але пробив у руки Ледвію. І все ж зусилля гравців «Ворскли» завершилися взяттям воріт. Степанюк, скориставшись передачею від Крупського, зумів влучно пробити у ціль, забивши свій вже 29-й гол в УПЛ. Але через дві хвилини Степанюк отримав друге попередження у грі і достроково залишив поле. Для Степанюка після трирічної перерви це була вже друга червона картка в чемпіонатах.

Полтавчани проводили свій ювілейний, 400-й, домашній матч в УПЛ і не зуміли перемогти. Не вдалося перемогти і підопічним Віталія Пономарьова у ювілейному, 30-му, матчі свого головного тренера. Загалом безвиграшна серія «Ворскли» з «Рухом» збільшилася до 5-ти ігор: три нічиї та дві поразки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Нестеренко – 6,0, Бацула – 6,0, Черниш – б/о.

«Рух» (заміни): Лях – 6,0, Едсон – 6,0, Альваренга – 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Ворскла» – «Рух» - 1:1

Голи: Степанюк, 83 – Руніч, 24

Попередження: Кане, 45+2, Степанюк, 79, Скляр, 87 – Дідик, 30, Сапуга, 40, Роман, 86

Вилучення: Степанюк, 85 (друге попередження)

«Ворскла»: Ісенко – Феліпе, Крупський, Павлюк, Пердута – Челядін (Бацула, 73), Скляр (Черниш, 90+3) – Кане, Юрченко, Якубу (Нестеренко, 72) – Степанюк.

«Рух»: Ледвій – Роман, Дідик, Слюбик, Сич – Підгурський, Сапуга, Пастух – Руніч (Лях, 52), Карабін (Едсон, 69), Квасниця (Альваренга, 70).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 9 (3) – 6 (5)
Кутові: 3 – 1
Оффсайди: 3 – 2.

ВОРСКЛА - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Події матчу

85’
Руслан Степанюк (Ворскла) отримує червону картку.
83’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Василь Руніч (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Анна Гусак
Степанюк знатно покуражився
SeM077
Рефері звісно допоміг Руху, але матч вийшов бойовим. 
Віктор Коробка
Взагалі підсумок закономірний, але Ворскла все ж була ближче до перемоги, ніж Рух.
dudigo78
Матчу не бачив, але судячи з коментарів бачу, що Винники далі продовжують тягнути за вуха. З якою метою це все робиться не зрозуміло
Barsa
Судейка клоун купленный
Sashko57
Судейка деревинский (от слова совсем дерево) испортил игру совсем. На бочку с порохом и пусть учит правила футбола в аду. ПОЗОР судьям.
Istm
три нічиї на користь шахтаря
December 32
Кто кого притормозил?)    Вообще то  Рух выиграл  эту дуэль, потому что в первом круге обыграл Ворсклу 4:1 после Грузии.
NikoKam1969
Не розумію навіщо Ворсклі так тужитись в ЧУ, якщо в Європі вже на попередніх етапах в трусики пісяють.