Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

КОСТЮК: «У мене ще не було такого зв'язку з тренером, навіть із мамою»

Українська тенісистка – про роботу із Сандрою Заневською

КОСТЮК: «У мене ще не було такого зв'язку з тренером, навіть із мамою»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк розповіла про спільну роботу із Сандрою Заневською.

- Ми працюємо разом із липня. Від самого початку в нас була така природна і позитивна атмосфера, у нас дуже хороша «хімія», ми розуміємо одна одну. Навіть тоді, коли щось не виходить, вона мене підтримує, вислуховує, намагається допомогти всіма способами. Це чудово! У мене ще не було такого зв'язку з тренером раніше, навіть із моєю мамою, тому що мама – це мама (сміється). Я б хотіла подивитися, куди ця спільна робота нас приведе. Сподіваюся, що попереду є великі моменти. Тому ми продовжуємо працювати.

Чому так мало тренерів у жіночому турі? Не знаю, я завжди була оточена жінками. Як я говорила, мене тренувала мама. Але в мене є таке відчуття, що у випадку з тренерами-чоловіками в разі невдалої співпраці на них завжди чекає наступний гравець. А у випадку з тренерами-жінками, якщо немає успіху, то ти начебто не можеш себе зарекомендувати, і вже інший гравець не буде «ризикувати», запрошуючи тебе на роботу, тому що всі звикли до наставників чоловічої статі. Я б сказала, що в більшості випадків при співпраці жінок і чоловіків виникає ця токсичність. Тому мені шкода таке бачити, у мене й самої був такий досвід. Мені б цікаво було б побачити, а що було б, якби більше було жінок-тренерів у турі. Хто його знає, може б стало ще гірше (сміється).

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
В Еліни з Беттлзом теж були розуміння і хімія, але в спорті головне результат. Нехай щастить. 
Muskrat2
Якщо мається на увазі загоряти на пляжі разом з тренером, то це на корті ніяк не допоможе. Почекайте трохи й ця романтика завершиться.