Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 грудня 2023, 10:59
10258
26

Зіпсований подарунок. Полісся і Дніпро-1 зіграли внічию

Підопічні Юрія Максимова не змогли виграти у день його народження

| Оновлено 09 грудня 2023, 10:59
10258
26
Зіпсований подарунок. Полісся і Дніпро-1 зіграли внічию
СК «Дніпро-1»

Житомирське «Полісся» та дніпровський «Дніпро-1» 8 грудня відкрили 17-й тур чемпіонату України з футболу. Центральний матч останнього перед зимовою перервою туру відбувся у Житомирі. Друга і третя команди чемпіонату зустрілися, щоб з'ясувати сильнішого. Планувалося, що поєдинок розпочнеться о 19:00, але згодом УПЛ змінила час початку на 15:00.

Обидва колективи недорахувалися залікових балів в попередньому турі. Підопічні Юрія Калітвінцева на останніх секундах втратили перемогу над рівненським «Вересом». «Дніпро-1» швидко відкрив рахунок у матчі з полтавською «Ворсклою», але згодом втратив контроль над грою та зазнав поразки. Вона позбавила команду лідерства у чемпіонаті.

У стартовому складі житомирської команди порівняно з матчем проти «Вереса» сталося дві зміни. До «основи» повернулися Танковський і Макуана, у запасі залишилися Шастал та Кушніренко. У складі дніпрян було проведено три заміни, якщо порівнювати з поєдинком проти «Ворскли». Лєднєва, який зламав ногу на тренуванні, замінив Танчик. Кравець грав замість Мірошниченка. У воротах Кінарейкін змінив Волинця, якого не було навіть у заявці на гру. До речі, головному тренеру «Дніпра-1» Юрію Максимову сьогодні, 8 грудня, виповнилося 55 років.

Команди жваво розпочали матч. На 2-й хвилині Тейлор втратив м'яч поблизу штрафного майданчика, Гуцуляк завдав удару, але захисник його заблокував. М'яч полетів у напрямку воріт, Філіппов завдав удару злету - Бойко відбив. На 8-й хвилині господарі заробили штрафний удар на відстані приблизно 20 метрів від воріт, трохи праворуч від центру воріт. Козак пробив над стінкою, Кінарейкін у стрибку здійснив сейв! Надалі команди грали не менш активно, намагалися комбінувати на важкому полі, однак захист у більшості випадків грав краще, ніж атака. Боротьба точилася переважно між штрафними майданчиками, гольових моментів не виникало. За три хвилини до перерви «Дніпро-1» створив свій найнебезпечніший момент у першому таймі. З правого флангу Філіппов віддав пас у центр штрафного майданчика на Рубчинського, але Бойко вийшов із воріт і заблокував удар. Сталося зіткнення, Рубчинський впав і деякий час не підводився.

СК «Дніпро-1»

Друга половина зустрічі була цікавішою за першу. Вже на 49-й хвилині гості відкрили рахунок у матчі. Адамюк прострілив з правого флангу в центр штрафного майданчика, Філіппов в один дотик переправив м’яч у кут воріт. Це шостий гол форварда «Дніпра-1» у поточному чемпіонаті. На 60-й хвилині підопічні Юрія Максимова вдруге відправили м’яч у ворота Бойка. Але його не було зараховано, оскільки Філіппов був у положенні поза грою.

Через хвилину житомирські футболісти зрівняли рахунок. Почалося все з помилок «Дніпра-1» в центрі поля. Кравець залишив свою позицію та не встигнув повернутися. Сарапій не зміг вибити м'яч, хоча виграв боротьбу за нього. Тейлор заволодів м’ячем та помчав до воріт, виграв силову боротьбу у Сватка та пробив повз Кінарейкіна. Тейлор відзначився забитим голом вперше в цьому сезоні.

СК «Дніпро-1»

У ті пів години, що залишилася до кінця матчу, дніпряни були активніші за господарів. Вони намагалися комбінувати та шукали шляхи до воріт суперника. Однак гольових моментів більше не виникало.

На 79-й хвилині стався епізод, який міг кардинально вплинути на результат. Шастал боровся з опонентом у штрафному майданчику та впав. Було схоже на те, що його затримали руками. Арбітр Балакін призначив пенальті, але після підказки VAR пішов особисто переглядати відеоповтор і змінив рішення.

У підсумку матч завершився внічию. Цей результат не задовольнив жодну з команд, але йому, напевно, зраділи конкуренти в боротьбі за місця нагорі турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Полісся» – «Дніпро-1» – 1:1

Голи: Тейлор (63) - Філіппов (49).

Попередження: Рубчинський (20) - Будківський (63), Шастал (85), Тейлор (90+1).

«Полісся»: Бойко, Чоботенко, Гітченко, Тейлор, Смоляков, Танковський, Крушинський (Кушніренко, 56), Макуана, Козак (Шастал, 70), Грицук (Аріелсон, 56), Будківський.

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Адамюк, Сваток, Сарапій, Кравець (Мірошніченко, 68), Бабенко, Піхальонок, Рубчинський, Гуцуляк, Танчик (Пуріта, 90+2), Філіппов.

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Центральний міський стадіон «Полісся» (Житомир).

ПОЛІССЯ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Кушніренко - 5.5, Аріелсон - 5.0, Шастал - 5.5.

«Дніпро-1» (заміни): Мірошніченко - 5.0, Пуріта - б/о.

Події матчу

62’
ГОЛ ! М'яч забив Лукас Тейлор (Полісся).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Філіпов (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Рахунок не по грі, Дніпро був цікавішим, гострішим і класнішим. Зім'яте враження через результат.
Remark
У підсумку нічия на користь четвертих.
Alex196
молодцы ..В житомире все летят .это футбол а не дом подарков 
apepa
Все украинские судьи уже должны знать что шастал наравне с буяльским это два откровенных неизлечимых симулянта в УПЛ. И реагировать судьи должны соответственно на это обстоятельство.
AleksDnipro
Бойко - типовий гопник, там на обличчі весь інтелект
New Zealander
Супер. Те що треба для Шахтаря
v2341770
Щоб там не писали фани Дніпра-1 і Полісся, але це команди і за складом гравців і за складом ТШ - рівень Ліги Конференцій, але не вище, хоча і це непогано
ALM
Хоч галстук Максимову подарували?
antt
Один пункт для дніпра за два тури
Swed
Подарок достался Динаме и Шахтарю)
 Теперь у них точно будет решающая эль классико.
Лига конференций без динамо
Ремарка тупая  как там 10 очей отстования ,ну ты и глупая совсем  стала 
Лига конференций без динамо
Две команды которые будут бороться за 2-4 место  с дырявыми опзжшниками 
Ostrov Khortitsa
Пофиг кто станет чемпионом. Главное, чтобы Шахтер играл в ЛЧ в следующем сезоне)))