Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 06 грудня 2023, 21:19
392
0

П'ЯТЕНКО: «У Сербії виграли заслужено. Боремося, щоб залишитися в Лізі B»

Жіноча збірна України у лютому проведе стикові матчі Ліги націй

| Оновлено 06 грудня 2023, 21:19
392
0
П'ЯТЕНКО: «У Сербії виграли заслужено. Боремося, щоб залишитися в Лізі B»
УАФ. Володимир Пятенко

Жіноча збірна України завершила боротьбу в груповому раунді першого в історії розіграшу Ліги націй грудневими поєдинками з Польщею (0:1) і Сербією (1:0).

Виконувач обов’язків головного тренера синьо-жовтих Володимир Пятенко поділився враженнями від цих протистоянь:

– Перед цими матчами ми ще зберігали шанси підвищитися в класі. Тільки для цього треба було перемогти Польщу, і щоб Сербія втратила очки з Грецією. На жаль, цього не сталося.

– На вашу думку, те, що коли українки виходили на поєдинок із Польщею, уже було відомо про перемогу Сербії, якось вплинуло на перебіг подій у Стальовій Волі?

– Навряд чи, бо моїх підопічних цікавив передусім свій поєдинок, і вони були зосереджені на здобутті перемоги над польською збірною.

– Чи вплинув на підсумковий результат (0:1) швидко пропущений гол?

– Ні. Мої підопічні, мабуть, у зв'язку з тим, що через негоду готувалися до матчу в Стальовій Волі тільки на штучному покритті, не одразу адаптувалися до травя’ного газону. Цим суперниці й скористалися в дебюті. Потім ми поступово відсунули гру від своїх володінь, а в другому таймі вже диктували умови. До речі, таким і був план на гру, хоча, звичайно, ми не збиралися пропускати в дебюті. Єдине, що не вдалося, – реалізувати ті напівмоменти, що ми створили біля воріт польської команди.

Вважаю, що в Стальовій Волі ми не заслуговували на поразку. Ми нейтралізували лідера нападу польок – Пайор, яка виступає за німецький «Вольфсбург», діяли компактно, що перешкоджало візаві створювати вільні зони, а завдяки підстраховці нівелювали флангові проходи опоненток. Тому в роздягальні я подякував дівчатам за гру.

Слід зазначити, що з різних причин із Польщею я не зміг задіяти кількох провідних футболісток. Важливо було підійти до заключного матчу, із Сербією, у максимальній готовності, бо, на відміну від господарок, нас влаштовувала лише перемога, яка ще залишала шанси зберегти прописку в Лізі В.

– Дійсно, мотивація в українок повинна була бути вищою, адже балканки вже не могли випередити лідерок нашої групи – Польщу.

– Так, відчувалося, що дівчата дуже хотіли взяти реванш за поразку в першому колі.

– Лідера нападу збірної Польщі, Пайор, у Стальовій Волі вдалося нейтралізувати, але ж у сербок у складі також була визнаний голеадор – Дамнянович, яка виступає за іншу німецьку команду, «Баварію».

– Ми вирішили не грати з нею персонально, але щільно опікати її, коли вона шукатиме вільні зони біля наших володінь. Також важливо було прикрити мобільну Іванович – лівого півзахисника, яка добре взаємодіє зі своїм бомбардиром. Це нам вдалося. Та найголовніше, що ми таки забили гол!

Гра була під нашим контролем, і під завісу навіть до примітивної навали з боку балканок справа не дійшла. Ми заслужено взяли гору – 1:0. Тішить, що обійшлося без травм.

– Що далі?

– Будемо боротися за подовження прописки в Лізі В. Жеребкування стикових поєдинків має відбутися 11 грудня. Нашим потенційним суперником буде хтось із Ліги С – Латвія, Чорногорія, Болгарія. Ці матчі заплановано на лютий 2024 року.

Нагадаємо, збірна України посіла третє місце в групі та зуміла обійти Словенію в рейтингу третіх команд, уникнувши наразі вильоту в Лігу С.

Тепер на підопічних Володимира Пятенка очікують стикові матчі, які відбудуться в лютому 2024 року, жеребкування – 11 грудня.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вигнанець Зорі отримав травму та вибув до кінця календарного року
Футбол | 01 травня 2024, 18:15 0
Вигнанець Зорі отримав травму та вибув до кінця календарного року

Денис Нагнойний розірвав хрестоподібні зв'язки

Хто зіграє зі Свьонтек? Визначено першу пару 1/2 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 22:45 0
Хто зіграє зі Свьонтек? Визначено першу пару 1/2 фіналу турніру в Мадриді

Медісон Кіз виграла у Онс Жабер у чвертьфіналі тисячника у столиці Іспанії

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.