Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2023, 08:51
3047
12

Зимовий, але ненудний футбол. Зоря та Рух зіграли внічию

Попри стан поля, команди багато атакували

| Оновлено 05 грудня 2023, 08:51
3047
12
Зимовий, але ненудний футбол. Зоря та Рух зіграли внічию

Луганська «Зоря» та львівський «Рух» у понеділок, 4 грудня, зустрілися у матчі 16-го туру Української Прем'єр-ліги.

Головний тренер «Зорі» Юрій Коваль після домашньої поразки в чемпіонаті від ЛНЗ здійснив суттєві зміни у стартовому складі своїх підопічних: замість Турбаєвського, Дришлюка, Нагнойного, Мічіна та Данченка на поле стадіону в Ужгороді вийшли Сапутін, Герреро, Мишньов, Чурко та Боль. Віталій Пономарьов після гостьової поразки від «Динамо» у своєму стартовому складі також зробив ротації: замість Герети, Соломона, Таллеса та Едсона грали Ледвій, Руніч, Плюман і Карабін.

Господарі поля, враховуючи їхнє турнірне становище, активніше розпочали поєдинок і зусиллями свого капітана Чурка завдали першого удару в рамку воріт, проте м’яч потрапив до рук воротарю. Гравці «Руха» відповіли небезпечними розіграшом кутового, після якого завершальний удар наносив Пастух, який теж пробив в руки воротарю. «Зоря» більше контролювала м’яч, двічі намагався завершити атаки Антюх, але пробивав повз рамку воріт.

«Жовто-чорні» швидко переходили від оборони до атаки, одна з яких завершилася дальнім ударом Руніча, але м’яч рикошетом від Батагова вилетів на кутовий. Мав нагоду відкрити рахунок і кращий бомбардир «Зорі» у нинішньому чемпіонаті Герреро, але Ледвій врятував ворота, перевівши м’яч на кутовий. Під кінець тайму вже рухівці створили небезпечний момент гри, коли Квасниця пробив поруч з дальньою штангою.

ФК «Зоря»

Ледь розпочався другий тайм, як гравці «Руха» не використали нагоду забити гол. Сапутін парирував дальній удар Сича, м’яч відскочив до Квасниці, удар якого прийшовся у поперечину воріт «Зорі». Інша масована атака гостей завершилася тим, що Боль у підкаті встиг випередити суперника і вибив м’яч на кутовий. «Зоря» відповіла двома кутовими ударами, але захисники гостей встигали випереджати суперників. Згодом мав нагоду відзначитися Плюман, але пробив поруч зі штангою.

«Зоря» активно продовжувала шукати шлях взяття воріт «Руха». Мав момент Кирюханцев, небезпечний удар якого зумів парирувати Ледвій, який провів свій 4-й «сухий» матч в УПЛ. А його колега за амплуа Сапутін відіграв ювілейний, 10-й, матч без пропущених голів.

В підсумку «Зоря» в ролі господарів поля втратила перші в УПЛ очки в матчах з «Рухом». При цьому луганський клуб перервав домашній програшний серіал в чемпіонаті, який тривав три гри. Разом з тим, «Зоря» на своєму полі не перемагає в УПЛ впродовж 7-ми ігор: 2 нічиї та 5 поразок. В Ужгороді завершилася безнічийна клубна рекордна гостьова серія «Руха», яка тривала в чемпіонаті 7 ігор: 5 перемог та 2 поразки.

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур.

«Зоря» – «Рух» – 0:0

Попередження: Нагнойний (60), Герреро (90+1) Руніч (33).

«Зоря»: Сапутін – Батагов, Джордан (Данченко, 60), Боль, Кирюханцев, Мишньов, Чурко, Нагнойний (Бугай, 82), Антюх (Горбач, 60), Алефіренко (Жан, 82), Герреро.

«Рух»: Ледвій – Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Сапуга, Плюман (Підгурський, 80), Пастух, Квасниця, Руніч (Соломон, 70), Карабін (Федор, 70).

Арбітр: Клим Заброда (Суми).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

ЗОРЯ – РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Данченко - 5.5, Горбач - 5.0, Бугай - б/о, Жан - б/о.

«Рух» (заміни): Соломон - 5.0, Федор - 5.0, Підгурський - б/о.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
coba777
Не зважаючи на рахунок, доволі жвавенька гра.
Віктор Коробка
Хотілося б відмітити, що тренери Зорі більш-меньш наладили гру в захисті, та й Сапутін у воротах виглядав впевненіше, ніж Турбаєвський. 2 доволі ранні заміни теж приємно вразили і були вчасними і продуктивними, як і дві останні. 
Віктор Коробка
Незважаючи на нулі - дуже цікава гра команд, які не відсиджувалися в обороні та не влаштовували боротьбу в центрі поля. Звичайно, при "зимовому" футболі важко розраховувати на зливу голів, але на 1-2 м'ячі команди награли. 
December 32
Хорошо что завтра АПЛ играет.
agins
не согласен с заголовком. Очень живая и интересная игра. очень понравилась Зоря. Рух тоже старался.
Remark
Три матчи тура на 0:0 зіграли і це ще матч Миная проти Динамо перенесли. 
Рідко коли буває так багато нульовок в одному турі в одному турнірі.
Сподіваюся, що це просто якесь виключення, а не наш рівень "зимового" чемпіонату, коли від холоду футболісти стають дерев'яними. 
Умник
Класс матч.
Заря не на том месте.
Remark
Сельта Кадіс: ОЗ за 2. А прогноз по матчу - нічия через ОЗ.
Спортінг Жил Вісенте: ТБ3 за 1.7 або ТБ1 в першому за 1.4