Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2023, 08:58
313
0

КРИСЬКІВ: «Гольових моментів створюється багато, але забиває Шахтар мало»

Хавбек «Шахтаря» поділився враженнями від матчу УПЛ з «Металістом 1925»

| Оновлено 04 грудня 2023, 08:58
313
0
КРИСЬКІВ: «Гольових моментів створюється багато, але забиває Шахтар мало»
ФК Шахтар Донецьк. Дмитро Крыськів

Півзахисник «Шахтаря» Дмитро Криськів поділився враженнями від матчу 16-го туру УПЛ з «Металістом 1925» (2:0).

– Дмитре, як можеш прокоментувати гру: що сьогодні вдалося, а що ні?

– Напевно, «Шахтар» сьогодні не показав усі 100 відсотків, на які здатен. Був дуже поганий перший тайм у нашому виконанні. У перерві тренер видав дуже емоційний спіч, трошки «пройшовся» по наc, дав нові настанови. Головне, він показав на макеті моменти, які можуть змінити результат, і я вважаю, що в другому таймі ми вийшли та змогли саме ті тренерські настанови втілити в життя і здобути три очки. Це найголовніше.

– Які саме настанови ви отримали від тренерського штабу в перерві? І хто звертався з промовою – тільки Маріно Пушич чи, може, Дарійо Срна, асистенти?

– Усі брали участь: від Дарійо Срни до помічників тренера. Вони вказали на помилки, яких ми припускалися від початку гри: ми дуже погано увійшли в матч, кожен був не на тому місці, де мав бути. Але не хочеться такі подробиці всім розповідати, бо вони в майбутньому можуть нам допомогти.

– Що, на твою думку, останнім часом заважає «Шахтарю» саме в матчах чемпіонату України реалізовувати свої моменти, адже їх більш ніж достатньо?

– Справді, гольових нагод багато, однак чомусь ми забиваємо мало. Працюємо на тренуваннях над реалізацією, але не знаю, чому так... Можливо, далі піде. Може, це буде наша стартова точка й у подальших матчах ми зможемо більше забивати та впевненіше здобувати перемоги.

– Пригадай епізод з пенальті, що там відбувалося?

– Праворуч дуже добре розіграли комбінацію Зубков і Назарина, я отримав хороший пас від Єгора, підібрав під ліву ногу та міг бити, але вирішив прибрати суперника на замаху й заробив пенальті. Вважаю, пенальті був стовідсотковим.

– Як ти вирішував, куди саме пробиватимеш, чи це було інтуїтивно?

– Та не знаю, узяв м’яч, пробив – ось і все. Особливо не думав.

– Свого часу ти грав за «Металіст 1925» і добре знайомий з цією командою. Як тобі сьогодні ваш суперник? Чи можна сказати, що харків’яни якісно відпрацювали в обороні?

– Так, тільки приємні спогади про цей клуб, дуже радий був бачити кожного, від футболістів до персоналу. Вони сьогодні дуже заважали нам грати від першого тайму, діяли один в один по всьому полю, було складно насамперед пройти цю оборону. Мені здалося, відчував це на полі, й тренер так сказав, що це була гра до першого гола, а далі нам буде набагато легше. Погано, що ми забили тільки на 59-й хвилині перший м’яч. Якби відзначилися раніше, у першому таймі чи в стартові хвилини, було б набагато простіше.

– Трошки незручно про це запитувати, але виникають запитання у ЗМІ та соцмережах, тому скажи, що в тебе зі здоров’ям? Можливо, щось турбує, адже бачимо, що в деяких матчах ти потребуєш допомоги лікарів?

– Є певні неприємні проблеми, що заважають грати, у деяких матчах вони не дозволяють мені викладатися на 100 відсотків. У нас дуже гарний медичний персонал, який, сподіваюся, допоможе вирішити цю проблему. Поки не можу сказати, що це, але маю надію, найближчим часом, у відпустці я вирішу проблему, і все буде добре.

– Сьогодні стартувало друге коло УПЛ. Якщо озирнутися назад, які висновки після першого кола?

– Були і гарні моменти, і погані, та поганих чимало. Дуже багато втратили очок в іграх, які не повинні були відпускати. Тренер нам протягом тижня казав, що сьогодні починається друге коло й від цього моменту ми повинні від першої до останньої зустрічі грати тільки на перемогу, якщо хочемо бути на вершині таблиці.

– До зимової паузи ще два матчі – з «Вересом» у Прем’єр-лізі та з «Порту» в Лізі чемпіонів. Які цілі та план на ці зустрічі?

– План один: команда має бути згуртованою в цей, мабуть, найважливіший відрізок. У нас зараз чудовий колектив, дуже гарна атмосфера, тому ми всі об’єднаємося і працюватимемо на перемогу.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.