Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2023, 15:32
8208
184

Дніпро-1 втратив лідерство. Ворскла зупинила команду Максимова

Помилки в обороні дорого коштували дніпрянам

| Оновлено 04 грудня 2023, 15:32
8208
184
Дніпро-1 втратив лідерство. Ворскла зупинила команду Максимова
СК «Дніпро-1»

Футболісти «Дніпра-1» на мажорній ноті завершили перше коло Прем'єр-ліги, здобувши чотири перемоги поспіль, у тому числі над одним із головних конкурентів у боротьбі за золоті медалі донецьким «Шахтарем» 3:1. «Ворскла» кінцівку першої половини чемпіонату провела не настільки успішно. Проте підопічні Віктора Скрипника не програвали уже чотири матчі поспіль. Щоправда, у цих поєдинках команда здобула лише одну перемогу – 1:0 над «Оболонню».

Юрій Максимов у четвертому матчі чемпіонату поспіль випустив у «основі» одну й ту саму одинадцятку гравців. Віктор Скрипник здійснив дві заміни, порівняно з поєдинком минулого туру проти ЛНЗ (0:0). Скляр і Юрченко повернулися в стартовий склад замість Корнієнка та Нестеренка.

СК «Дніпро-1»

Дніпряни дуже швидко відкрили рахунок у матчі. Сталося це вже на 3-й хвилині матчу. Піхальонок з центрального кола закинув м’яч на хід Лєднєву, Крупський втратив опонента, Ісенко теж невпевнено вийшов з воріт, і в підсумку Лєднєв зліва з гострого кута спокійно відправив м'яч у ворота. Цей гол – 200-й для «Дніпра-1» в УПЛ. Крім того, він перервав суху серію «Ворскли», яка тривала 285 хвилин.

Надалі боротьба точилася переважно в центрі поля. Гра була ніби й інтенсивна, але без загострення. З середини першого тайму перевагою заволоділи полтавці. Вони доволі вільно почували себе в атакувальних діях. Лінія оборони «Дніпра-1», яка зазвичай діє щільно та уважно, давала занадто багато вільного простору опонентам.

СК «Дніпро-1»

«Ворскла» зрівняла рахунок на 31-й хвилині. Футболісти розіграли класну комбінацію в один дотик, Челядін отримав м'яч у штрафному майданчику та потужно пробив – Волинець не зміг врятувати «Дніпро-1». За три хвилини до свистка на перерву полтавці вийшли вперед. Крупський продерся правим флангом до штрафного майданчика, вигравши силову боротьбу у Рубчинського та обігравши Бабенка. Потім він відпасував на Кане, який перевів м'яч в район дальнього кута воротарського майданчика. Феліпе там був зовсім один, він прийняв м'яч та завдав точного удару.

СК «Дніпро-1»

Весь другий тайм територіальною перевагою володіли господарі поля. Полтавці зрідка ходили в контратаки, але таке трапилося лише кілька разів. Майже весь час підопічні Скрипника захищалися на своїй половині поля. І робили це вправно. Дніпряни вимушено контролювали м’яч переважно в районі центра поля, оскільки наблизитися до воріт Ісенка було складно.

Попри повну територіальну перевагу, команда Максимова майже не створила гольових моментів. Фактично дніпряни мали лише дві нагоди, щоб відзначитися результативним ударом. На 63-й хвилині Ісенко у стрибку здійснив сейв після удару Бабенка з півкола штрафного майданчика. Через п’ять хвилин Бабенко закинув м'яч на Піхальонка, який був на лівій лінії штрафного майданчика. Ісенко вибіг з воріт, щоб зіграти на перехопленні, але Піхальонок обійшов його. Потім Олександр намагався влучити в ворота з гострого кута, захисник підстрахував голкіпера та вибив м'яч.

У компенсований час навіть Волинець тричі приходив до штрафного майданчика на розіграш кутових. Одного разу він зміг завдати удару головою – м’яч пролетів повз ворота.

Поразка перервала виграшну серію «Дніпра-1». Мало того, команду Максимова у турнірній таблиці випередив «Кривбас». Колективи мають однакову кількість очок, але завдяки перемозі в особистій зустрічі підопічні Вернидуба вийшли на перше місце.

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур

«Дніпро-1» – «Ворскла» – 1:2

Голи: Лєднєв, 3 - Челядін (31), Феліпе (43).

Попередження: Гуцуляк (38) - Якубу (87)

«Дніпро-1»: Волинець - Адамюк (Пасіч, 61), Сваток, Сарапій, Мірошниченко - Бабенко, Рубчинський - Гуцуляк, Піхальонок, Лєднєв (Вітіньо, 73) - Філіппов (Танчик, 61).

«Ворскла»: Ісенко - Пердута, Павлюк, Крупський, Якубу (Бацула, 90+3) - Скляр, Челядін (Сантана, 90+3) - Феліпе, Юрченко (Корнієнко, 73), Кане - Степанюк.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Протокольні дані звірені з офіційними.

ДНІПРО-1 - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Танчик - 5.0, Пасіч - 5.0, Вітіньо - 5.0.

«Ворскла» (заміни): Корнієнко - 5.5, Бацула, Сантана - б/о.

Події матчу

42’
ГОЛ ! М'яч забив Феліпе (Ворскла).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Челядін (Ворскла).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Леднев (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 184
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
December 32
Прямо в духе АПЛ - обменялись гостевыми победами.    В Полтаве 2:3, в Днепре 1:2.   И недолго ждать пришлось.   На радость Кривбассу, Шахтёру и Динамо.
Barsa
Гравці Ворскли ,Скрипник та тренерський штаб молодці
Brian
Рад за Ворсклу. Любопытно было бы увидеть в ЛЧ Кривбас, думаю Вернидуб достойно представит клуб в еврокубках.  
sadandr
Щось не бачу коментів від Бек Хана. Він любить розповідати який Скрипник лайно тренер...
Istm
Ворскла забезпечила собі бюджет принаймі до кінця чемпіонату.
Darkness1984
Весело в коментах було) можливо весело буде і далі)  шкода, що тільки дуже мало людей тут є, з якими можна про футбол поговорити) Ворскла з перемогою! Трішки опусти Дніпро.. тим і цікавішим стає чемпіонат) в цьому році особливо)) штормить всіх наших топів) всім пока)
Олег Мандрівник
ЧУ всё чудесатее и чудесатее
BekXan
Ця гра на користь обоїм клубам.Ворсклі залікові бали і психологічно попустить.Дніпру-1 встряска як для команди так і для Максимова.
roman75zpr
Скрипник - Максимову: "А ты думал в сказку попал?" )))
avk2307
Жалко з одного боку, що Дніпро програв, але в реаліях турнірної таблиці це дозволяє і Дк і Шахтарю і Кривбасу наблизитись.
Цікаво буде.
sania
Дніпро нічого не показав в атаці, проходили пішки в надії на диво. Ворскляни за це покарали. Ворскла виглядала більш думаючою та організованою. Суддя ніяка від слова зовсім
New Zealander
Супер. Дніпро повертається на своє місце. Це добре адже в інтересах всієї України - вболівати за Шахтар якому УЕФА відкрив пряму путівку в ЛЧ без кваліфікації. Якщо Дніпро чи хтось інший виграє чемп то важка кваліфікація знову буде і ті ж граблі - Панатінайкос-Славія-Спартак Трнава.
Николай Сидоренко
Нет никакой сенсации,по европейским меркам Днепр посредственная команда, которой порой очень везло, например с Рухом и особенно с Шахтером 
avk2307
Хто памятає кого Ворскла останній раз 2-1 на виїзді обіграла?
avk2307
Я так розумію, що статтю донецькі боти не читали. Кривбас і Дніпро порівну балів, за рахунок особистих зустрічей Кривбас перший. Четверті тут до чого?
Kovalchuk
Продырявленый когда будет что-то новое задолбал одно и тоже
FunnyCat_____
Кстати у шайки прод*явленных уже кругом сплошные антагонисты - что Днепр , что ДК что Кривбасс, что Полесье - все с судьями работают, против бедного  ФК Гудок 
Беспредел какой то
Swed
 1. Шахтёр   - (минус) 14 
 2. Динамо  -14
 3. Кривбасс  -15
 4. Днепр-1  -15
 5. Полесье  -17...