Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

02.12.2023 15:00 – FT 0 : 0
Початок матчу був перенесений з 13:00 на 15:00 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2023, 15:20
521
1

Біганина, удари по ногах і неточні паси. Колос і Оболонь зіграли внічию

Футболісти отримали дев’ять жовтих карток

| Оновлено 04 грудня 2023, 15:20
521
1
Біганина, удари по ногах і неточні паси. Колос і Оболонь зіграли внічию
ФК «Колос»

У суботу, 2 грудня, відбувся матч 16-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися ковалівський «Колос» та київська «Оболонь». Поєдинок розпочався із двогодинним запізненням через повітряну тривогу.

Команда Ярослава Вишняка підходили до сьогоднішнього матчу з безпрограшною серією з восьми матчів. Попередня поразка датується 3 вересня. Потім «Колос» двічі виграв та шість разів зіграв унічию. У цих матчах ковалівці пропустили лише три голи. Щоправда, забили вони теж небагато – шість голів.

Натомість «Оболонь» не могла виграти протягом чотирьох матчів. У цих поєдинках київська команда набрала лише одне очко. «Пивовари» перемагали аж на початку жовтня. Тоді вони виграли два матчі поспіль.

Останній матч першого кола «Колос» пропустив через те, що його суперник – луганська «Зоря» – минулого вікенду проводила матч Ліги конференцій. Порівняно переможним з матчем 14-го туру з закарпатським «Минаєм» Ярослав Вишняк замінив лише одного гравця у стартовому складі команди: на правому фланзі атаки Мякушко вийшов замість Тотовицького.

«Оболонь» матч попереднього туру також не зіграла. Але з іншої причини. Кияни приїхали в Олександрію на поєдинок проти місцевого клубу, але негода не дозволила командам зіграти. Туром раніше «пивовари» програли «Ворсклі». Попри поразку Валерій Іващенко не вдався до кардинальної зміни складу. У центрі поля Косовського та Слободяна замінили Мороз і Черненко.

Футболісти «Колоса» та «Оболоні» багато бігали, боролися та били по ногах. Така картина спостерігалася протягом усього матчу. Крім того, гравці обох команд після зіткнень часто падали та кричали так, ніби їм щось відірвало, а їхні партнери на лавках запасних гучно висловлювали незадоволення рішеннями арбітра. Виглядало це огидно.

Креативні дії були у жорсткому дефіциті. Футболісти обох команд віддавали чимало неточних передач, за такої гри дійти до воріт було складно. Нагод для взяття воріт було обмаль, виникали вони переважно під час виконання стандартних положень. Зокрема, на 5-й хвилині після навісу з кутового Безбородько пробив головою з близької відстані - м'яч пролетів над поперечиною. На 19-й хвилині Кичак у падінні забрав м'яч після потужного удару Мілька з-за меж штрафного майданчика. Пас Мільку віддав Безбородько. На 40-й хвилині футболісти «Колоса» розіграли класну комбінацію, завершального удару з меж штрафного майданчика завдав Безбородько – повз ворота.

ФК «Колос»

«Оболонь» свій момент створила лише під кінець першої половини зустрічі. На 42-й хвилині Черненко прямо з кутової позначки закрутив м'яч у незахищений ближній кут воріт – Фесюн у падінні відбив.

У другому таймі футболісти «Оболоні» заграли активніше. Команда намагалася краще грати в атаці, але через неточні передачі ударів по воротах було мало. Частина з них летіла не у футбольні ворота, а у регбійні. На 57-й хвилині кияни розіграли непогану комбінацію, Краснопір віддав на Суханова, той пробив у ближній кут – Фесюн перевів м’яч на кутовий.

Попри активність «пивоварів» ігровою та територіальною перевагою продовжували володіти господарі поля. Особливо вона була помітною після замін, які здійснив Ярослав Вишняк. На 63-й хвилині Оріховський виконав навісну передачу, Безбородько завдав удару головою приблизно з 10 метрів - повз ворота. Нападник «Колоса» не може відзначитися голом із серпня.

ФК «Колос»

На 74-й хвилині після навісу з кутового Бондаренко, який проводив сотий матч в УПЛ, пробив впритул - Кичак відбив м'яч. Удар у Бондаренка вийшов слабким. Через дві хвилини Болбат пробив з 10 метрів - Карась у падінні заблокував удар. Останній шанс вирвати перемогу «Колос» мав на третій компенсованій хвилині: Оріховський виконав штрафний удар — м'яч пролетів поруч з верхнім кутом воріт.

Безпрограшна серія «Колоса» досягла дев’яти матчів – це повторення клубного рекорду. Продовжила свою серію і «Оболонь»: команда не може виграти вже п’ять поєдинків поспіль.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Колос» – «Оболонь» – 0:0

Попередження: Богданов (12), Мякушко (14), Чорноморець (80) - Черненко (12), Мороз (29), Карась (55), Приймак (64), Краснопір (68), Дубко (85).

«Колос»: Фесюн, Ємець, Бурда (Золотов, 70), Бондаренко, Чорноморець, Лучкевич (Ільїн, 70), Мілько, Богданов (Оріховський, 63), Мякушко (Велетень, 63), Безбородько, Болбат.

«Оболонь»: Кичак, Осман, Дубко, Карась, Лук'янчук, Фатєєв, Черненко, Приймак, Мороз, Краснопір, Суханов (Тарануха, 65).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).

Стадіон: «Колос» (село Ковалівка, Київська область).

Протокольні дані звірені з офіційними.

КОЛОС – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Колос» (заміни): Оріховський - 6.0, Велетень - 5.5, Золотов - 5.5, Ільїн - 6.0.

«Оболонь» (заміни): Тарануха - 5.5.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лаціо мінімально обіграв Верону та продовжив боротьбу за місце у ЛЧ
Футбол | 27 квітня 2024, 23:43 0
Лаціо мінімально обіграв Верону та продовжив боротьбу за місце у ЛЧ

Автором єдиного голу у матчі став Маттіа Дзакканьї

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Пересадько
Ігра була равна,ігралі два гавна