Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 04 грудня 2023, 04:12
1157
1

Володимир ПЯТЕНКО: «На жаль, пропустили швидкий гол від полячок»

Тренер жіночої збірної – про поразку в Польщі

| Оновлено 04 грудня 2023, 04:12
1157
1
Володимир ПЯТЕНКО: «На жаль, пропустили швидкий гол від полячок»
УАФ. Володимир Пятенко

Жіноча збірна України поступилася в черговому поєдинку Ліги націй В футболісткам Польщі – 0:1 і втратила всі шанси підвищитися в класі.

Виконувач обов'язків головного тренера жіночої збірної України Володимир Пятенко в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чому не вдалося досягти в Стальовій Волі позитивного результату:

- На фінішній прямій не все залежало тільки від нас. Треба було, щоб в поєдинку передостаннього туру збірна Греції не поступилася сербкам. Тоді б у випадку перемоги над полячками в українок ще залишалися шанси пробитися до Ліги А.

- Коли жіноча збірна України виходила на поле стадіону в Стальовій Волі, вже було відомо про звитягу балканок в Греції. Це якось вплинуло на дії ваших підопічних?
- Не думаю. По-перше, дівчата навряд чи знали про підсумок матчу в Греції, по-друге, в нас був чіткий план на гру, який треба було виконувати.

- Що ви мали на увазі?
- Ми розпочинали зі схеми 5-4-1, яка при наступі трансформувалася в 4-4-2 або 3-4-3. Важливо було нейтралізувати активність полячок на флангах, діяти біля своїх володінь компактно, аби не виникало вільних зон, куди б вривалася бомбардир суперниць Пайор. Загалом, ці настанови підопічні виконали.

- Але ж полячки таки забили швидкий гол.
- Він був, як кажуть, з розряду необов'язкових. Можливо, далося те, що ми не адаптувалися відразу до трав'яного газону, адже через негоду в Польщі тренувалися виключно на штучному покритті. Але поступово відсунули гру від своїх воріт і в другому таймі вже диктували умови.

- Лідер нападу полячок Пайор, що виступає за німецький «Вольфсбург», завдяки щільній опіці пішла з поля без свого голу, проте й наші дівчата практично не загрожували воротам суперниць.
- Чому ж, напівмоменти були, але, на жаль, завершальним «пострілам» бракувало влучності. Хоча по грі ми не заслуговували на поразку.

- Українська збірна грала в оптимальному складі?
- Я вважаю, що незамінних гравчинь не буває. Були певні кадрові проблеми, але в збірній повинна бути довга лава запасних. Значить, з тією ж реалізацією десь не допрацювали.

- Що далі?
- 5 грудня зіграємо з Сербією. Сьогодні вирушаємо з Жешува транзитом через Варшаву до Белграда. І в заключному протистоянні будемо налаштовуватись тільки на перемогу.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Анчелотті зізнався, чому замінив суперзірку Реала на 75-й хвилині
Футбол | 01 травня 2024, 00:36 0
Анчелотті зізнався, чому замінив суперзірку Реала на 75-й хвилині

Лука Модрич вийшов замість Джуда Беллінгема у матчі проти «Баварії» (2:2)

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iigor6583
Товаришу Пятенко, та тут потрібно перти плуга, а не посипати голову попелом і говорити -нажаль. Якщо вже "нажаль" пропустили цей швидкий гол, то треба було проявити прить, та забити хоча б два, а не ходити як мухи по маслу. Досить вже державі фінансувати туристичні подорожі за кордоном всяких баластів, нойменів, та бездар...