Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 01 грудня 2023, 10:34
11664
9

2,6 секунди до сирени. ХІТ вирвав перемогу над Олміссумом

Українська команда залишила за собою шанси на вихід до фіналу чотирьох Ліги чемпіонів

| Оновлено 01 грудня 2023, 10:34
11664
9
2,6 секунди до сирени. ХІТ вирвав перемогу над Олміссумом
ХІТ

Основний раунд футзальної Ліги чемпіонів УЄФА чинний чемпіон України, київський «ХІТ», подолав без особливих складнощів, і навіть не програв у групі за участі доволі потужного лісабонського «Спортінга». Але це був тільки попередній етап відсіювання команд, після якого розпочався елітний раунд, і тут одразу в колективу Олега Лук’яненка виникли серйозні проблеми.

Напередодні український клуб поступився польському «Констракту» з міста Любава (5:6), хоча всі бачили перебіг подій того протистояння й той факт, що можливої поразки за ходом матчу навіть і близько не відчувалось. Але сталось так, як сталось, тож на другий день «ХІТ» був змушений не тримати в голові майбутній суперматч проти чинного володаря трофею, іспанської «Пальми», а виходити на паркет на гру проти вже знайомого за основним раундом (4:1) хорватського «Олміссума».

Звісно, без права на помилку, бо інакше володар єдиної перепустки до фіналу чотирьох від нашої групи, із великою часткою ймовірності, ставав би відомим і без матчів останнього туру. На жаль, легкої прогулянки в звітному матчі ніхто не обіцяв, тож її й не вийшло. Суперники дуже агресивно розпочали гру та змусили команду Лук’яненка діяти виключно на контратаках. І допоки не посипались моменти на ворота Сухова, таке становище нікого особливо не зачіпало.

Але коли пішли перші труднощі в захисті, то одразу ж згадалась і перевага гравців «Олміссума» в габаритах, що в купі з жорсткістю дій від них було ще тим випробуванням. Що й казати, якщо м’яч поцілив у стійку наших воріт ще до завершення першої хвилини ігрового часу. Єдиний плюс у такому випадку – «Олміссум» назбирав жовтих карток ще в першому таймі. Зокрема, попереджений був Секулич, якого вилучали в матчі поміж цими командами в основному раунді.

Однак ці фоли суперників не давали «ХІТу» жодної переваги. Лише на певних відтинках першого тайму команда Лук’яненка тримала ініціативу в себе й мала кілька непоганих нагод. Навіть влучала в штангу зусиллями Педяша і його удару з лівого флангу. Проте до голу першими дістались все одно суперники. Фактично під сирену Секулич завершив розіграш штрафного на лівому фланзі ударом у дальній кут, що було надзвичайно поганою для нас новиною.

У другому таймі грати було точно не легше, але хоч щось в атаці в української команди почало виходити. На 25 хвилині Педяш із власної половини запустив дальній пас на лівий фланг атаки, а Абакшин у два дотики залишив не при справах захисника та воротаря перед собою. На цей динамічний епізод суперники відповіли черговим розіграним під удар Секуличу штрафним, а той із центральної зони потужно пробив під поперечину.

Із цими стандартами в «ХІТа» взагалі якась халепа трапилась у цій грі, бо й третій гол у наші ворота залетів шикарним ударом зльоту від Хрстича за чотири хвилини до завершення ігрового часу. Добре, що на той момент кияни встигли не просто зрівняти рахунок, а й вийти вперед під час двох швидких атак поблизу до 30 хвилини. Жук та Абакшин тоді записали на свій рахунок ще по голу, після чого команда Лук’яненка почувала себе впевнено аж до того самого третього пропущеного.

Розпочались заключні хвилини протистояння й ситуація, м’яко кажучи, була гнітючою. Нічого не виходило в атаці, бо суперники закрились. Але їм також потрібна була перемога, тож останні секунди перетворились просто на хаос, із якого «ХІТ» вийшов переможцем завдяки Поночовному, який спочатку зруйнував атаку 3-в-1 на наші ворота, а потім біля лівої стійки заштовхав м’яч у сітку з передачі Сірого.

2 грудня київський «ХІТ» зіграє заключний матч елітного раунду проти іспанської «Пальми», а хорватський «Олміссум» проведе гру проти польського «Констракта» з Любави.

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група D. 2-й тур.

«Олміссум» – «ХІТ» - 3:4

Гол: Секулич, 19, 27, Кустура, 36 – Абакшин, 25, 30, Жук, 28, Поночовний, 40

Попередження: Секулич, 7, Стоянович, 10 – Жук, 20, Поночовний, 24

«Олміссум»: Чізмич – Хрстич, Жилич, Юретич, Секулич – Розга, Кустура, Букрвец, Юретич, Копобарич, Ванха, Стоянович, Вукович, Сировица.

«ХІТ»: Сухов – Журба, Шеремета, Педяш, Абакшин – Кравець, Ліфер, Сметаненко, Мельник, Подлюк, Жук, Поночовний, Чернявський, Сірий.

Арбітр: Давід Ніссен (Данія).

Стадіон: «Палау Мунісіпаль д'Еспортс де Сон-Мош» (Пальма-де-Мальорка, Іспанія).

Удари (у площину): 20 (11) – 27 (13)
Кутові: 3 – 12.

ОЛМІССУМ - ХІТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Поздравляю Журбу и ко с победой
turist86
Браво!   Трилер, гойдалки, але добре те, що закінчується добре. Чудеса у футзалі бувають часто.
Kamon
Теперь расклад такой : если поляки выиграют, то хиту надо побеждать пальму в 2 мяча и больше, если поляки не выиграют, то хиту устроит даже просто победа 
Андрій Тимчук
Молодці.Для престижу важлива перемога.Для психології теж.
Андрей Залищук
після вчорашнього як ковток свіжого повітря, шанси є в киян, якщо Пальма зіграє в нічию з поляками, хоча малоймовірно
Александр Белогубко
а с поляками вели 4-1 и проиграли 6-5 это как называется позор
December 32
Похоже это и все достижения.
limb0101
Можливо наші гравці і великі футзалісти, еліт-раунд ЛЧ  це -  показник. Але на жаль половині з них в дитинстві ніхто не сказав, що м*яч  летить швидше, чим біжить гравець...