Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 30 листопада 2023, 18:48
2564
0

Трамп та О'Салліван успішно пройшли стартові раунди UK Championship

В англійському Йорку продовжується великий рейтинговий снукерний турнір

| Оновлено 30 листопада 2023, 18:48
2564
0
Трамп та О'Салліван успішно пройшли стартові раунди UK Championship
WST. Джадд Трамп

В англійському Йорку продовжується великий рейтинговий снукерний турнір UK Championship 2023.

Джадд Трамп здобув перемогу над китайцем Пан Цзюньсюй з рахунком 6:1 та продовжує боротьбу за потенційний четвертий рейтинговий титул у сезоні, а також за перше місце у світовому рейтингу.

Трамп феноменально розпочав сезон. Він став лише п'ятим гравцем в історії снукера, який завоював три рейтингові титули поспіль завдяки приголомшливій серії з 22 переможних матчів. Джадд взяв головний трофей у турнірах English Open, Wuhan Open та Northern Ireland Open.

Трамп має шанс замінити Ронні О'Саллівана на вершині світового рейтингу цього тижня. 34-річний снукерист має вийти як мінімум у півфінал.

Джадд Трамп: «Я почував себе не дуже добре, але я завжди граю щосили. Це великий турнір і я хочу успішно виступити. У мене просто були нижчі очікування. Можливо, це трохи допомогло. Це був гідний виступ у першому раунді. сподіваюся, я зможу відчути себе трохи краще.

Я десь на піку своїх можливостей, виступи стають дедалі стабільнішими. Досягнення великої кількості фіналів вселяє впевненість. Я просто відчуваю, що моя гра є дуже гострою. Я зіграв багато турнірів та багато матчів проти найкращих гравців.

Якщо я гратиму хоча б близько до свого кращого результату, будь-кому завжди буде складно змагатися зі мною. Мені просто потрібно щоразу грати гідно. На великій арені не завжди легко. Це турнір, з якого я або рано вилітав, або виступав дуже добре».

У 1/8 фіналу Джадд Трамп без жодних проблем нокаутував Джеймі Джонса (6:0) та першим вийшов у чвертьфінал UK Championship 2023.

Ронні О'Салліван розпочав свою кампанію UK Championship 2023 з перемоги з рахунком 6:2 над Ентоні Макгіллом. Через 30 років з того часу, як він вперше завоював титул на цьому турнірі в 17-річному віці, Ронні назвав себе «народжений заново гравець у снукер».

Перший титул О'Саллівана на чемпіонаті Великобританії він завоював ще 1993 року, коли переміг у фіналі Стівена Хендрі з рахунком 10:6. Це зробило його наймолодшим переможцем рейтингового турніру, і це був перший із його 39 рейтингових титулів.

Ракета зарекомендував себе найкращим гравцем в історії снукера практично у всіх статистичних категоріях, включаючи 7 перемог на чемпіонаті Великобританії. Він впевнено стартував і тепер у 1/8 фіналу зіграє проти Роберта Мілкінса.

О'Салліван веде боротьбу, щоб залишитися на вершині світового рейтингу. І чемпіон світу Люка Бресель, і найкращий наразі гравець сезону Джадд Трамп претендують на те, щоб відібрати першу позицію. Трамп має вийти бодай у півфінал, а Бреселю треба виграти турнір.

Поразка шотландця Макгілла є продовженням його невдалої серії проти О'Саллівана. Наразі він програв 8 із 9 зустрічей, але переміг англійця на чемпіонаті світу в Крусіблі у 2021 році.

47-річний О'Салліван розповів: «Коли мені було 35, я думав, що напевно закінчив і витер пил. Так і відбувається. У мене були найкращі десять років. Я знаходжусь у той момент, коли я думаю, що все це бонус, і з кожним роком, коли я отримую додаткову гру, я ціную це все більше. У певному сенсі це схоже на друге життя. Я народжений наново гравець у снукер».

У першому раунді переможець European Masters Баррі Хокінс здобув важку перемогу з рахунком 6:4 над колишнім фіналістом Welsh Open Беном Вулластоном. Його суперником далі стане Марк Селбі, який розгромив Марка Джойса (6:0).

Чотириразовий король Крусібла Джон Хіггінс здобув перемогу з рахунком 6:3 над Джо О'Коннором і забезпечив собі місце у 1/8 фіналу. Шотландець тепер гратиме з китайцем Чжоу Юелуном, який вибив із боротьби австралійця Ніла Робертсона (6:2).

За матеріалами World Snooker Tour

UK Championship 2023. Сітка турніру

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.