Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 листопада 2023, 17:13
798
1

Олег МАТВЄЄВ: «Цьому Шахтарю десь бракує майстерності»

Колишній гравець «гірників» прокоментував перемогу клубу над «Антверпеном»

| Оновлено 29 листопада 2023, 17:13
798
1
Олег МАТВЄЄВ: «Цьому Шахтарю десь бракує майстерності»
Олег Матвєєв

Колишній гравець «Шахтаря» Олег Матвєєв прокоментував перемогу донецького клубу над «Антверпеном» (1:0) у матчі 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

– Футбол був не дуже видовищним, але цікавим. Вийшла важка гра для «Шахтаря». В першому таймі гірники володіли ініціативою – контролювали мʼяч, більше атакували і були гострішими, забили швидкий гол. А по перерві віддали ініціативу і грали по результату. Але мені дуже сподобалося, як всі хлопці відпрацьовували в обороні і проявили «шахтарівський» характер, десь через не можу.

– Прокоментуйте забитий гол.
– Зубков добре подав «на ударі», подача не була високою, потрібно було знайти свого гравця. Матвієнко випередив свого опікуна, здорово підставив голову і забив.

– Чи не було хвилювання в другому таймі, що бельгійці можуть дотиснути?
– Було! З одного боку не можна сказати, що вони дуже швидкі, але вони збилися на навалу і їхні постійні навіси та подачі змушували нервувати. Був момент, коли Бондаренко не забив з виходу віч-на-віч і одразу зворотня атака вийшла дуже небезпечною.

– «Шахтар» Пушича не забиває більше одного голу за гру. Чому?
– Десь бракує майстерності в завершенні, хоча Сікан, Невертон і Зубков доволі кваліфіковані гравці, десь не вистачає везіння. Моментів створювали чимало. Кинулося в очі, що не бʼють аби куди, а контролюють грамотно мʼяч, а ще – відпрацьовують свої зони. Раніше якщо в чемпіонаті це не дуже простежувалося, то в ЛЧ було помітно. Тепер після втрат хлопці правильно повертаються за лінію мʼяча і знають, що робити.

– Хто найкращий гравець матчу?
– Дуже сподобалися Судаков, Зубков, Матвієнко з Бондарем та Степаненко. Різник в кожному матчі мені дуже подобається. Гідна заміна Трубіну, впевнений, що в нього велике майбутнє.

– Чи бачите шанси на плейоф ЛЧ?
– Не здивуюся, якщо «Шахтар» обіграє «Порту» на виїзді. Всі команди вже навчилися грати. Потрібно трішечки більше фарту. Думаю, «Шахтар» добре підготується до цієї гри і буде налаштовуватися на перемогу.

Після перемоги над «Антверпеном» в активі «Шахтаря» 9 очок у 5 турах ЛЧ – стільки же у «Порту», але «дракони» випереджають «гірників» за додатковими показниками. Вирішальна гра за вихід в плей-оф Ліги чемпіонів проти «Порту» відбудеться 13 грудня о 22:00 за київським часом, у ній «Шахтарю» необхідна лише перемога.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Гагик Пердонян
ага, майстерности бракує, но Барсу дернули))