Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 листопада 2023, 18:09
712
0

Адріан ПУКАНИЧ: «Останнє місце Антверпена не має розслабляти Шахтар»

Колишній гравець дончан – про матч Ліги чемпіонів

| Оновлено 28 листопада 2023, 18:09
712
0
Адріан ПУКАНИЧ: «Останнє місце Антверпена не має розслабляти Шахтар»
Getty Images/Global Images Ukraine

Сьогодні в Гамбурзі футболісти «Шахтаря» в черговому поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів прийматимуть бельгійський «Антверпен».

Колишній гравець національної збірної України та «Шахтаря» Адріан Пуканич оцінив шанси суперників у протистоянні в Німеччині:

– Недавньою звитягою над іменитою «Барселоною» донеччани повернули інтригу в боротьбі за путівку до раунду плей-оф Ліги чемпіонів й дуже високо підняли планку свого рівня підготовки. Тому цікаво чи пощастить їм сьогодні підтвердити свій клас після непереконливих виступів в чемпіонаті УПЛ з «Дніпром-1» та «Поліссям».

– Але в Україні поєдинки проходять без уболівальників тоді, як в Європі – за переповнених трибун, котрі не дозволяють розслабитися.
– Проте «Шахтар» уже привчив нас, що може стабільно виступати відразу на кількох «фронтах». Поки що ж в УПЛ не обходиться без прикрих збоїв, можливо, через часту зміну керманичів.

До речі, після появи на тренерському містку Маріно Пушича ви помітили якісь зміни в арсеналі «гірників»?
– Ні, з цим, мабуть, треба буде почекати вже до наступної весни, коли «Шахтар» проведе під керівництвом Пушича підготовчі збори, підсилиться тими виконавцями, котрих запросить хорватський фахівець.

– Отже, вважаєте, що сьогодні обійдеться без якихось тактичних новинок?
– Звісно. Якщо зміни й будуть, то виключно по позиціях через травми окремих виконавців. Маю на увазі, передусім, правого захисника Юхима Коноплю.

– Ви акцентували увагу на тому, що «Шахтар» непереконливо виглядає в чемпіонаті УПЛ.
– Це свідчить про загострення конкуренції, з'явилися амбітні команди – «Кривбас», «Полісся», ще не сказало свого останнього слова «Динамо», знову замахнувся на чемпіонство «Дніпро-1». Зрештою, опоненти вже досконально вивчили гру «Шахтаря», виходять на поєдинки з ним максимально мотивованими, як ті ж «гірники» на протистояння з «Барселоною». Все ж, думаю, що підбір виконавців «Шахтаря», довга лава запасних допоможе йому на фініші знову бути на видноті.

– Сьогодні «Шахтарю» бажано перемогти, аби доля путівки до раунду плей-оф вирішилася в заключному поєдинку з «Порту». Чи вистачить «гірникам» завзяття, аби взяти гору над немотивованим «Антверпеном»?
– Чому немотивованим? Кожен футболіст мріє зіграти в Лізі чемпіонів, а те, що в активі «містян» поки не має жодного очка, аж ніяк не свідчить про їхню слабкість. Тому аж ніяк не можна недооцінювати бельгійців. Переконаний, вони вже зробили правильні висновки з тієї дошкульної поразки в першому матчі з донеччанами, коли завчасно повірили, що перемога в них уже в кишені. Сьогодні в них буде нагода доказати, що той програш був випадковим й поповнити клубну касу серйозними коштами. Зрештою, саме в матчах дуже престижної Ліги чемпіонів є шанс голосно заявити про себе й одержати запрошення від заможніших команд. А «Антверпен» не приховує, що готовий розпрощатися зі своїми лідерами за вигідною ціною.

– Що може сьогодні «Шахтарю» стати в пригоді, аби схилити шальки терезів на свій бік?
– Досвід, адже на відміну від «містян», донеччани постійно виступають в Лізі чемпіонів, психологічна перевага після супервольової перемоги в першому колі, стане в пригоді й звитяга над грандом – «Барселоною». Сьогодні гнатимуть «гірників» уперед й заповнені трибуни стадіону в Гамбурзі. Я також вірю, що «Шахтар» візьме гору – 2:1.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі
Хокей | 30 квітня 2024, 14:44 11
ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі

Команда Христича оформила у ворота суперника 9 шайб

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.