Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 листопада 2023, 10:34
6564
0

Нічия Шахтаря, перемога Динамо, одноосібне лідерство Дніпра-1

Найцікавіші події 15-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 29 листопада 2023, 10:34
6564
0
Нічия Шахтаря, перемога Динамо, одноосібне лідерство Дніпра-1
СК Дніпро-1

Завершальний тур першого кола виявився неповним. Перенесено на пізніший термін відразу два поєдинки. У центральному матчі туру «Шахтар» зіграв унічию з «Поліссям». «Динамо» під керівництвом Шовковського здобуло другу поспіль перемогу. Переміг і «Кривбас». «Дніпро-1» здолав «Чорноморець» і одноосібно очолив турнірну таблицю.

Перенесення туру

Відразу два поєдинки туру було перенесено на пізніше. І якщо матч «Колос» – «Зоря» був не зіграний через участь луганської команди в єврокубках, то гра «Олександрія» – «Оболонь» не відбулася через погодні катаклізми.

Матч туру

На «Арені Львів» чинний чемпіон – «Шахтар» – приймав зухвалого дебютанта УПЛ – «Полісся». Зустріч команд із лідируючої групи вийшла напруженою, жорсткою та небагатою на гострі моменти. Впродовж майже всього матчу «гірники» мали невелику ігрову перевагу, але втілити її у забиті голи завадили впевнена гра голкіпера Бойка та неточність футболістів «Шахтаря» у завершальній фазі атаки.

Свій момент мали і житомиряни, але за команду Пушича зіграв каркас воріт.

Травма туру

Матч між «Шахтарем» та «Поліссям» вийшов дуже жорстким. Футболістам обох команд часто надавали медичну допомогу. Пушич був змушений зробити заміну вже у дебюті зустрічі – захисник «гірників» Конопля пошкодив м'яз ноги та залишив поле. У наступному поєдинку «гірників» – проти «Антверпена» – основний правий оборонець не допоможе своїй команді.

Невдоволення туру

Після гри з «Поліссям» директор «Шахтаря» Даріо Срна «проїхався» по арбітражу поєдинку. «Суддя VAR Балакін припустився дуже серйозної помилки. І мовчати про це ми більше не можемо. На 10-й хвилині була чиста червона картка на Бондарі, і це навіть ніхто не обговорює. Не знаю, до кого з цим звертатися, тому звертаюся до УАФ та відповідних органів і хочу сказати, що це вже не випадковість. Пан Балакін судив у Європі, наскільки я розумію, дві гри за останні три-чотири тижні. Я пана Балакіна вважаю молодим і перспективним арбітром, але вчора він припустився дуже серйозної помилки, яка не відповідає його рівню. І я думаю, що з таким підходом українські арбітри ненадовго затримаються у Європі».

Дебют туру

Напередодні туру в «Минаї» відбулося тренерське рокірування. Володимир Шаран зі своїм тренерським штабом подав у відставку. Відставку було прийнято. Новим наставником закарпатської команди став Желько Любенович.

Дебютувати на чолі «Минаю» сербському тренеру довелося у матчі проти своєї колишньої команди – «Кривбаса».

Дебют вийшов невдалим: «Минай» знову програв. Закарпатська команда залишається єдиною в УПЛ, хто досі не вигравав.

Джокери туру

Перемогу «Кривбасу» у матчі проти «Минаю» приніс Близниченко. На 60-й хвилині зустрічі Віктор з'явився на полі, а вже за чотири хвилини відзначився взяттям воріт, вдало зігравши на добиванні.

Стільки ж часу для того, щоб забити переможний гол, знадобилося й футболісту «Вереса» Гайдучику. На 86-й хвилині Микола увійшов у гру, а на 90-й забив м'яч «Металісту-1925».

Трилер туру

Сім забитих м'ячів, вилучення, втручання ВАР, пенальті, переможний м'яч на останній хвилині основного часу другого тайму – це все з матчу «Верес» - «Металіст-1925». Поєдинок однозначно сподобався і сюжетом, і небезпечними моментами, і видовищними голами. Тільки от наставникам обох команд він навряд чи сподобався. За словами переможця – Сергія Лавриненка, ця гра «у тренерів кілька років життя забрала».

Слова туру

Головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник після матчу з ЛНЗ визнав, що на перемогу його команда не награла. І відзначив якість газону у Полтаві: «Складне поле. Але порівняно з полем у матчі проти «Минаю» в Ужгороді – сьогодні була «Маракана». Там послизнувся, тут десь нога поїхала. Такий ось футбол».

Реалізація туру

У матчі проти «Руха» футболісти «Динамо» володіли відчутною територіальною та ігровою перевагою, проте за весь поєдинок створили лише два моменти для взяття воріт. Та й ті – після очевидних помилок опонента. І обидва ці моменти підопічні Шовковського втілили в забиті м'ячі. Відзначилися Тимчик та Кабаєв. Завидна реалізація.

ФК «Динамо»

Розгром туру

В останній ігровий день туру «Дніпро-1» розгромив «Чорноморець». Дніпряни мали хороші шанси у разі позитивного для себе результату матчу завершити перше коло чемпіонату України одноосібними лідерами. І сповна цими шансами скористалися.

Але задля справедливості слід зазначити, що підопічні Максимова досягли свого лише після того, як отримали чисельну перевагу: за фол останньої надії був вилучений Авагімян.

Після цього господарі забили два м'ячі й спокійно грали на утримання рахунку. Але навіть у меншості одесити не здалися і відіграли один м'яч.

Проте останнє слово у грі все одно було за господарями. На останніх хвилинах матчу вони забили двічі, здобувши комфортну перемогу 5:2.

Гол туру

Класний м'яч у ворота «Чорноморця» забив захисник «Дніпра-1» Мірошниченко. Вже в компенсований час Денис перехопив м'яч поблизу штрафного майданчика одеситів, і не входячи до меж штрафної зони, завдав сильного удару в дальній верхній кут воріт. Шансів урятувати свою команду у Варакути не було.

Символічна збірна туру: Бойко – Тимчик, Шабанов, Мірошниченко – Бражко, Піхальонок - Судаков, Кабаєв, Дахновський – Борячук, Філіппов.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.