Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 листопада 2023, 10:53
469
0

Ігор ЛЕОНОВ: «Після Барселони гравці Шахтаря розслабилися»

Екс-гравець «Шахтаря» – про поєдинок з «Антверпеном»

| Оновлено 28 листопада 2023, 10:53
469
0
Ігор ЛЕОНОВ: «Після Барселони гравці Шахтаря розслабилися»
ФК Шахтар. Ігор Леонов

Колишній гравець «Шахтаря» Ігор Леонов поділився очікуваннями від матчу п’ятого тура Ліги чемпіонів проти «Антверпена» (28 листопада, 19:45):

— Буде гра за третє місце в групі. Нічия буде позитивним результатом, але можна спробувати зачепитися за плей-оф ЛЧ. «Шахтар» має бути обережним і ні в якому разі не припуститися недооцінки. Не думаю, що гірники програють – все ж таки підтримка стадіону буде на їхньому боці. «Антверпен» — не «Барселона» і не «Порту». Але в Лізі чемпіонів нікого не можна недооцінювати. Ніхто не потрапляє в цей турнір просто так.

— Після перемоги над «Барселоною» «Шахтар» програв «Дніпру-1», «Руху» в спарингу і зіграв внічию з «Поліссям». В чому причина?
— Думаю, надто повірили в себе. Після «Барселони», ймовірно, трохи розслабилися. Але можливо і добре, що втратили очки в наступних матчах — це може струсонути команду. Матч із «Барсою» показав їм, що вони здатні перемагати потужних суперників, але тепер потрібно заспокоїтися і опуститися з небес на землю. У команди новий головний тренер і він робить ігрові зміни, футболісти вивчають нові звʼязки.

— Що може стати ключовим фактором позитивного результату з бельгійцями?
— З настроєм проблем не буде, адже це Ліга чемпіонів. Дуже важливо забити гол першими, бажано якнайшвидше. Тоді «Антверпен» розкриється. Хоча бельгійці в першій зустрічі забили двічі, але в підсумку пропустили на гол більше. Щоправда, там їхній воротар привіз три голи. «Шахтарю» в дечому пощастило, але без старання не буває везіння, а без везіння — результату.

— Від кого з гравців «Шахтаря» зараз найбільше залежить результат?
— Не буду співати дифірамби, але якби Ракицький не грав у матчі з «Барселоною», то не було би тієї перемоги. Він максимально надійний в обороні, що передається всій команді. Плюс перший пас чудовий. З такими партнерами, як Ракицький, Степаненко та Матвієнко, значно краще прогресують й усі молоді гравці.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.