Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 листопада 2023, 10:52
681
0

Юрій ВІРТ: «Шахтарю було би гарно здивувати Антверпен, як в першому матчі»

Екс-воротар «гірників» – про гру в Лізі чемпіонів

| Оновлено 28 листопада 2023, 10:52
681
0
Юрій ВІРТ: «Шахтарю було би гарно здивувати Антверпен, як в першому матчі»
УАФ. Юрій Вірт

28 листопада футболісти «Шахтаря» в черговому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів прийматимуть бельгійський «Антверпен» (початок – о 19:45 за Києвом).

Колишній воротар «гірників» Юрій Вірт в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від протистояння в німецькому Гамбурзі:

– Дуже кортить, аби після доволі неочікуваної звитяги над «Барселоною» донеччани завтра взяли гору й тоді доля путівки до наступного раунду вирішиться в заключному поєдинку – з «Порту».

– Вас не турбує, що «Шахтар» виглядає непереконливо в поточному чемпіонаті УПЛ і, як вже бувало в таких випадках раніше, нарікає на упередженість арбітрів.
– Останніми місяцями «Шахтар», дійсно, доволі часто опиняється в меншості, проте, на мій погляд, всі ці вилучення були справедливі. Як на мене, у втраті очок в УПЛ винні самі «гірники», котрі в одному матчі розтринькують гольові моменти, а в іншому - не безгрішні в обороні. Цього сезону «гірникам» дуже бракує стабільності. Щось схоже було в поєдинку «Шахтаря» з «Антверпеном» в Бельгії. До перерви «гірники» поступалися за всіма компонентами – 0:2. В другому таймі гості добилися зламу, здобувши супервольову звитягу. Заради справедливості, слід сказати, що тоді чудив воротар «містян», а в компенсований час господарі примудрилися не реалізувати пенальті.

– Багато експертів стверджували, що «Антверпен», в складі якого чимало молоді, зарано повірив у свою перемогу й був покараний за легковажність.
– Чому так сталося нехай виясняють «містяни», проте це вже історія. Зараз «гірникам» важливо зробити правильні висновки з тієї перемоги й не наступити на ті ж граблі. Взагалі, на мій погляд, так добре, як в другому таймі в Антверпені, донеччани поточного сезону ще не грали. Ось чому бажано й завтра здивувати «Антверпен» інтенсивністю, бажанням не поступатися в кожному єдиноборстві.

– Можливо, проблеми «Шахтаря» в чемпіонаті УПЛ викликані недостатньою концентрацією?
– Не виключено, але Ліга чемпіонів – це зовсім інший турнір, з іншою мотивацією, а на фінішній прямій – й поготів. Тут на кону - футбольний імідж України, зрештою, нагода серйозно поповнити клубну касу.

Ось чому важливо, аби в Гамбурзі обійшлося без шапкозакидацького настрою. Так, «Антверпен», на відміну від «гірників», нечасто виступає в єврокубках, проте в цій команді достатньо талановитої молоді, яка горить бажанням голосно заявити про себе в найпрестижнішому континентальному турнірі. Тому необхідно врахувати кожну дрібницю, продемонструвати свої кращі якості й тільки тоді груднева битва «Шахтаря» в Португалії за плей-оф Ліги чемпіонів стане реальністю.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 3
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Неймовірний Роберт! Барселона виграла трилер у Валенсії та обігнала Жирону
Футбол | 30 квітня 2024, 00:10 1
Неймовірний Роберт! Барселона виграла трилер у Валенсії та обігнала Жирону

Результат матчу вирішив хет-трик Левандовськи у другому таймі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.