Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 листопада 2023, 09:40
12782
136

Знову червона картка. Дніпро-1 з великим рахунком виграв у Чорноморця

У третьому матчі поспіль арбітри вилучили гравця одеського клубу

| Оновлено 28 листопада 2023, 09:40
12782
136
Знову червона картка. Дніпро-1 з великим рахунком виграв у Чорноморця
СК «Дніпро-1»

У понеділок, 27 листопада, відбувся матч 15-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися «Дніпро-1» і одеський «Чорноморець».

Сезон української Прем’єр-ліги є настільки тривалим, що команди встигають упродовж нього пережити чималу кількість злетів та падінь. Усі пам’ятають, наскільки погано розпочинав кампанію на внутрішній та міжнародній аренах дніпровський «Дніпро-1», але те, що зумів зробити з командою Юрій Максимов, після свого призначення на посаду головного тренера, викликає виключно повагу та захоплення.

Ось і підійшов СК до домашнього матчу проти одеського «Чорноморця» в рамках п’ятнадцятого туру національної першості в ситуації, коли перемога могла знову поставити «Дніпро-1» перед усіма іншими учасниками перегонів за першою сходинкою. Колектив Романа Григорчука мав усе ж такі більш скромні амбіції, а тут ще й доводилось грати на чужому полі, що «моряки» в цьому сезоні взагалі не полюбляють робити.

Страшенна негода загрожувала зіпсувати нам свято футболу й цього дня в черговому українському місті, але агрономи «Дніпро-Арени» із своїм завданням упевнено впорались, тож, нехай і трохи на підмерзлому газоні, але команди вийшли на гру. І одразу стало помітно, що в «моряків» є проблеми з кадрами, бо поява номінального опорника Васильєва в центрі захисту на рівному місці виникнути не могла. Наслідки цього також були очевидними – погана зіграність заважала команді Романа Григорчука.

«Дніпро-1» намагався цим користатись задля посилення власних позицій у володінні м’ячем і був у цьому цілком успішним. Господарям поля також удалось провести відносно швидкий м’яч, який став наслідком банальної помилки все того ж Васильєва під час вкидання ауту з правого флангу від Адамюка на ближній кут воротарського. Там дали розвернутись Філіппову, після чого позиція для удару під дальню стійку була просто вбивчою.

Однак радість господарів поля тривала недовго, бо «Чорноморець» розумів потенціал свого нападу й побіг у напрямку чужих воріт відіграватись. Успіх одеситів у атаці не змусив на себе довго чекати, і вже на 20 хвилині Сарапій у пів колі перед штрафним зрізав підкатом Авагімяна, а той потім із заробленого стандарту пробив у поперечину біля правої дев’ятки, від якої м’яч відскочив у спину Волинцю та полетів у ворота.

Це був цікавий та трохи несподіваний розвиток подій, бо команди обмінялись фактично власними помилками в небезпечних зонах. Обидва тренери від того явно були не в своїй тарілці, але згодом на плечі Григорчука звалилось ще й безглузде вилучення Авагімяна. Увесь захист гостей проспав ривок Піхальонка до правого флангу штрафного під передачу Волинця з власної половини, тому довелось фолити – а це вже пряма червона картка. Та дві третини матчу в меншості для «Чорноморця».

Виглядали такі перспективи взагалі не дуже, але команда Григорчука за таких умов навіть примудрялась ходити до атаки та місцями бути небезпечнішою за суперників. На плечах одного тільки Ієде одесити побудували кілька небезпечних атак, але в плані завершення випади «Дніпра-1» були все ж таки більш небезпечними. Варакуті довелось учергове в цьому сезоні кілька разів рятувати власну команду ще до настання перерви.

У другому таймі «Чорноморець» через власні помилки самостійно позбавив себе будь-яких шансів на успіх, але все починалось із вдалих дій Адамюка, який на 49 хвилині завершив стінку з Гуцуляком на правому фланзі ударом із носка в дальній кут. І якби й на цей епізод у відповідь незабаром прийшов гол від Кузика, то ми б говорили про справжню сенсацію. Однак натомість Піхальонок за десять хвилин передачею з лівого кута штрафного розрізав чужий захист, а Танчик потім покотив на порожні для Лєднєва, який просто не міг не влучити.

Григорчук завів власних футболістів під час перерви, але вони вчасно не рушили з місця, зробивши це лише тоді, коли суперники почували себе занадто самовпевненими. І ледь не догрався «Дніпро-1», бо м’яч Кузика на 76 хвилині за підсумком удару з правого флангу штрафного повернув інтригу до нашого протистояння.

Ненадовго, бо Брагару вже у фінальний відтинок гри вирішив, що може привезти на власні ворота аж дві результативні атаки суперників недбалою роботою з м’ячем. Танчик та Мірошниченко цим радо скористались, тож вийшов розгромний рахунок у грі, яка не давала для цього підстав.

У наступному турі дніпровський «Дніпро-1» зіграє домашній матч проти полтавської «Ворскли», а одеський «Чорноморець» прийматиме черкаський ЛНЗ.

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур.

«Дніпро-1» – «Чорноморець» – 5:2

Голи: Філіппов (16), Адамюк (49), Лєднєв (59), Танчик (90), Мірошніченко (90+2) Авагімян (20), Кузик (76).

Попередження: Сарапій (21) Путря (67), Бадібанга (73), Штогрін (77).

Вилучення: Авагімян (27).

«Дніпро-1»: Волинець, Адамюк, Сарапій, Сваток, Мірошніченко, Бабенко (Маркос Андре, 90), Рубчинський, Піхальонок (Вітіньо, 78), Лєднєв (Кравець, 82), Гуцуляк (Горбунов, 90), Філіппов (Танчик, 46).

«Чорноморець»: Варакута, Cалюк, Ієде (Вакула, 86), Путря, Брагару, Васильєв, Штогрін (Бойчук, 89), Кузик, Шпорн (Хадіда, 89), Бадібанга, Авагімян.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

ДНІПРО-1 – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Танчик - 6.5, Вітіньо, Кравець, Горбунов, Маркос Андре — усі б/о.

«Чорноморець» (заміни): Вакула, Хадіда, Бойчук — усі б/о.

Події матчу

90’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Денис Мірошниченко (Дніпро-1).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Танчик (Дніпро-1).
76’
ГОЛ ! М'яч забив Орест Кузик (Чорноморець).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Леднев (Дніпро-1).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Адамюк (Дніпро-1).
26’
Artur Avagimyan (Чорноморець) отримує червону картку.
22’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Філіпов (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 136
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
У Лугандонів траур вже четвертий день. Іржа не виграла, кияни та дніпряни перемогли))
v2341770
Дніпро1- добре! "Простенько, але зі смаком" Дніпро і за результатами і за грою заслужений чемпіон 1-го кола. Хоча гра, відверто кажучи, і "не дуже", але краще, ніж Динамо чи Шахтар, де окрім амбітних заяв і інтерв'ю поки що нічого немає.
DK1961
Вся ржавая ботва остервенело ринулась на ветке поливать грязью Днепр-1 и Динамо. ЗАРУБИТЕ СЕБЕ НА НОСУ -ВЫ Н И К О Г Д А БОЛЬШЕ НЕ БУДЕТЕ ЧЕМПИОНАМИ ПРИ НОРМАЛЬНОМ СУДЕЙСТВЕ. И удалять вас все время будут за хамство и симуляции на поле, к которым ВЫ ПРИВЫКЛИ за долгие годы. А отказываться от привычек ой как трудно...
Remark
Дніпро-1 з перемогою!
У четвертих як завжди підпалене одне місце)
Артур Отаманчук
де цей підор з пивом на аватарці треба похмілиться!!!!!!!!!!!!
didin87
Черноморец мне понравился. хорошо организованная команда, прессинг, быстрый выход в атаку, техничные футболеры, особенно нападач.
Днепр был сильнее, статистика его поражает, но чисто визуально одесситы смотрелись очень даже неплохо.
а по моментам Черноморец очень даже мог сравнять.
Вовремя Максимов освежил состав.
Думаю, еще одесситы грохнут дверью
FunnyCat_____
Почему кроты скулят даже на тех ветках, где их команда не играет?
said_said
То може просто не треба гравцям ЧО грубо порушувати правила? Бо сьогодні ще одна червона їм мала бути за удар в коліно. Бо, навіть, якщо це була б жовта, вона була б другою. 
AleksDnipro
Так, сьогодні було багато голів, раджу всім подивитися післяматчевий огляд. Одеса молодці, показали сьогодні гарний футбол, доставили проблеми Дніпру. Ну а Дніпро у свою чергу набирає важливі 3 очки і відривається від конкурентів. Впевнено крокуємо до першого місця в цьому році.
З перемогою, дніпряни!
Arty900
Пощастило Одесі, що в кінці матчу вдев'ятьох не залишилися.
Катя вже помагала чим могла - лівий корнер в 1ому таймі(який і став передвісником голу), без червоної на Гуцуляку.
Олександр
Потрясающий матч .красивая игра .
Pavel_i_CO
Братів з Дніпра вітаю з заслуженою перемогою!!! Чекаємо Карпати в УПЛ і тріо Динамо Київ, Дніпро, Карпати Львів знову буде разом!!!
FunnyCat_____
Черноморцу кстати нужно было не ненужным благородством заниматься, а играть с шахтером, пока  команда была на ходу а у Счастливых был плотный календарь
немалый шанс что разжились бы очками с конкурентом за зону еврокубков 
Олександр
Шахтер будет 7 й или 8 й в этом году .игры вообще нет .Посмотрел матч шахтер полесье .Судаков Зубков это просто люди не понимающие игру .как можно на таких рассчитывать.Худшие из тех кто был на поле .ничего не могут создать .Динамо ил днепр будет чемпионом .просто больше никого нет 
Александр Шевченко
Идут за чемпионством. Вторым будет Динамо, третьим Полесье, четвертым Кривбасс, ну а пятым, в принце пох на тех кто будет пятыми
Олександр
днепр очень вовремя убрал ватника кучера .динамо убрало стонущего цыгана немного с опозданием 
Олександр
Красная на Гуцуляке была 100 процентов .монзуль как обычно покривила душой помогая шахтера .Понятно что ее начальник в кпз .но все равно продолжает судить нечестно 
Александр Белогубко
ГРИ не может во время делать замены --3 последних проигрыша вина ТРЕНЕРА 
Артур Отаманчук
ты шо ахуело пидара кусок александра накручивать себе лайки, ты тут будеш теперь в минусах сидеть чмо сепарское.
AutumnBridge
 Дали развернуться Филиппову?)   Да его держали как в гандболе, но
как и в гандболе он выкрутился и пробил.  А так как  это всё происходило
перед глазами Варакуты, то он мог бы и получше позицию выбрать. 
  А вот Волынцу можно было и остаться на месте.  И тогда мяч бы улетел в поле.  Забавны такие голы, но не для вратарей.
  
В общем же всё в духе УПЛ.    Сравняли, начали праздновать, тут же
упустили, сбили, получили красную.   Правда Катя её не тому сначала 
показала.  Она как будто накатила перед игрой 70 грамм  коньячка.  Короче, Актобе ждёт Григорчука.  Зима будет долгой.