Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 27 листопада 2023, 09:16
3146
0

Михайло Філіма оцінив результати жеребкування КБДК для збірної України

Капітан жіночої збірної України з тенісу – про майбутній і минулий матч національної команди

| Оновлено 27 листопада 2023, 09:16
3146
0
Михайло Філіма оцінив результати жеребкування КБДК для збірної України
ФТУ. Михайло Філіма (праворуч)

Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма у коментарі Sport.ua оцінив результати жеребкування раунду Кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг, за підсумками якого збірній України випало зіграти проти команди Румунії. Зустріч відбудеться 12-13 квітня 2024 року.

– Наскільки залишилися задоволені суперником, якщо порівнювати з іншими варіантами?
– Я залишився задоволений. Із можливих варіантів – це непоганий жереб. Безумовно, все буде залежати від нашого складу. З того, що я дивився, то лідеркою збірної Румунії є Ана Богдан, далі вже йдуть дівчата з початку другої сотні, ще є ветеран Моніка Нікулеску, яка завжди є дуже неприємною суперницею і може зіграти в обох розрядах.

– Ми знаємо, що румунки славляться сильною грою на грунті і своїми бійцівськими якостями на корті. Що потрібно для перемоги над такою командою?
– Ми приймаємо матч, тому будемо дивитися, які в нас будуть варіанти для його проведення. Можливо, це також буде Вільнюс. Я ще не говорив із дівчатами, але ми з ними будемо вирішувати, на якому покритті приймати румунок.

– Якщо згадати переможний матч із Нідерландами, то наскільки він виправдав ваші очікування?
– Я і до матчу казав, що це буде складне протистояння. Особливо, знаючи наш склад, а також склад Нідерландів. Я дуже задоволений і ставленням, і рівнем гри, і комунікабельністю Ангеліни Калініної. Для неї це був дебют, було нервове очікування, адже не всім гравцям вдається впоратись із додатковим хвилюванням під час командних змагань. Ангеліна довела, що вона гравець топ-рівня. І вона це довела як своїм емоційним станом, так і рівнем гри.

Був дуже нервовий другий матч у Даяни Ястремської. Далася взнаки відсутність ігрової практики в останні 3 тижні, але вона на корті залишила все, це 100%. Так, рівень її не гри був не на такому високому рівні, який вона може демонструвати. Але Ястремська довела, що в командних змаганнях іноді можна перемагати в тих матчах, які б ти ніколи не виграв на індивідуальних турнірах. Тому я їй теж дуже вдячний за цю гру, адже ми розуміли, що якби було 2:2, то в парі ми вже не були фаворитами. Думаю, ніхто б з впевненістю не зміг дати прогноз на переможця.

– Після першого ігрового дня здавалось, що на четвертий поєдинок краще випустити Катаріну Завацьку. Чи розглядався такий варіант?
– На жаль, такої можливості в нас не було. Тому що під час підготовчого періоду Катаріна зазнала пошкодження м'язів живота і останні 2 дні не тренувалась. Грати б вона не змогла. Завацька приїхала після вірусної хвороби, ще не проводила тренування із 100% інтенсивністю, та була готова грати. Але на другий чи третій день підготовки зазнала травми.

– Чи сподобалася Калініній атмосфера в команді? Чи розповідала вона про свої наміри продовжувати виступи в збірній?
– В неї не було особливих очікувань, адже це був її перший матч. Особисто мені вона казала, що задоволена тим, як відбуваються і підготовчі дні, і матчеві. Я сподіваюся, що на наступний матч вона буде здоровою, а також матиме можливість допомогти команді.

– Також серед наших топів ще є Еліна Світоліна, Марта Костюк і Леся Цуренко. Як у них з планами щодо гри за збірну? Костюк, до прикладу, говорила, що до Олімпіади-2024 грати в національній команді поки не буде.
– З Еліною я спілкувався до жеребкування. Знаю, що вона вже розпочала тренувальний процес, вона вже на корті. Світоліна планувала допомогти і в матчі з Нідерландами, якби не була травмованою. Сподіваюсь, що вона буде грати.

Щодо Марти, то будемо з нею спілкуватися. В неї були особисті справи перед матчем, про які всі знають. Наступного року будуть інші емоції, ближче до матчу буду з усіма розмовляти. І з сестрами Кіченок, і з Лесею Цуренко, також я слідкую за прогресом Юлії Стародубцевої.

Загалом, я думаю, що всі дівчата розуміють, що якщо ми будемо найсильнішим складом, то у нас є великі шанси обіграти збірну Румунії і нарешті потрапити до фінального раунду. Сподіваюся, це надасть додаткового стимулу долучилися до лав збірної.

– Ви також працюєте і з чоловічою збірною. Як вам наш наступний суперник, збірна США?
– На жаль, у хлопців інша ситуація. Безумовно, команда США – це потужна збірна. Ми вже обговорювали можливі варіанти, де ми зможемо провести цю зустріч, але це буде дуже-дуже-дуже складний матч. Шансів у нас відверто небагато, але це спорт, все може бути.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу
Теніс | 02 травня 2024, 18:53 3
Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу

Марта невдало виступила в Мадриді, але конкурентки в рейтингу були не набагато кращими

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.